İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Dünyanın En Zengin Kadınları Listesi (2019) - Forbes - bannygo.com

Dünyanın En Zengin Kadınları Listesi (2019) - Forbes

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
611297 kişi okudu
5 1

2019'da dünyanın en zengin kadınları kimler? Forbes'un “Dünya Milyarderleri” sırasına göre, bu yıl listede dünyanın farklı yerlerinden ve madencilik, emlak, finans, ilaç ve diğerleri gibi çeşitli sektörlerden gelen toplam 239 kadın var.

Fakat bu uzun para kazanma serüveninin kadın listesinin başında, onu ilk 10'a neyin getirdiğin- mirasçılardan ve kendi kendini yetiştiren kadınlardan oluşan listede en zengin olanı ve onları imrenilen milyarder etiketine tam olarak layık kılanı bulalım.

2019 İçin Dünyadaki En Zengin 10 Kadın

Aşağıda, dünyadaki en zengin kadınların listesine bakarken aklınıza gelebilecek ilk şey, servetlerinin pratikte onlara devredilmiş olmasıdır. Evet! Waltons, Mars ve Heinekens listeye yabancı değil, ancak servetlerini tek bir miras olarak nitelendirmek adil değil. Birincisi, dünyadaki en zengin erkekleri, kadınlarda olduğu kadar kolay bir şekilde küçümsemiyoruz. İkinci ve en önemlisi, eğer bir kadının finansal zekâsı varsa, mirastan kurtulmak onun için oldukça zordur.

İşte bu kadınlar, liderlik içgüdülerine sahip olmasaydı bugün bu listede olmayacaktı.

Genellikle kendilerine miras kalan kadınlar bu servet ile uzun yıllar yaşayıp eğleniyorlar ancak bu listedeki kadınlar, sadece servetlerini korumakla kalmayıp onu büyütmeyi de başardılar.

Örneğin; Alice Walton, geçen yıl ABD'deki en zengin kadınlardan biri olarak 40 milyar dolardan bu yılki net değerine altı milyar daha ekledi.

Tabii ki, aramızdaki en zengin, servetin gelir vergisine göre çok düşük bir vergi oranı olduğunu fark ettiğinizde teşekkür edecek bir hükümete de sahip. Örneğin; İki yıl önce, Meclis, zenginlerin Sam Amca'nın meraklı gözlerinden uzak durmasını sağlayan emlak vergisi muafiyetinin değerini iki katına çıkardı.

Son olarak dünyadaki en zengin kadınların listesi aslında başka bir şeyi de anlatıyor: çeşitlilik eksikliği. Listeye giren sadece bir Asyalı var. Gerisi batıdan ve şaşırtıcı derecede hepsi beyaz.

2019 İçin Dünyadaki En Zengin 10 Kadın

10. Iris Fontbona (Şili): 14,5 milyar dolar

Iris Fontbona

Şili’nin madencilik endüstrisi kraliçesi ve ülkenin en zengin ailesinin ana babası olarak, Iris Fontbona’nın servetinin büyük bir kısmı, eski kocası Andronico Luksic’ten devraldığı bakır madenciliği şirketi Antofagasta’dan geliyor. Bakır madenciliği işletmeleri. Bununla birlikte, madencilik, Iris'in kontrol ettiği tek endüstri değil; Ayrıca, Luksic Grubu'ndaki bankacılık, bira fabrikası ve bir denizcilik şirketi gibi diğer büyük işletmelerden de sorumludur.

9. Gina Rinehart (Avustralya): 15,5 milyar dolar

Gina Rinehart

Gina Rinehart başka bir madenci. Başlıca işi aslen babası Lang Hancock tarafından kurulan demir cevheri madenciliği şirketidir. Bununla birlikte, Gina’nın geleneksel bir miras hikayesi vardır, elbette kimse kendini mirasçı olarak adlandırmak istemez; Ancak Gina için durum gerçekten farklı çünkü babasının servetini miras olarak almadı, yalnızca onun yükünü aldı.

Babası 1992 yılında vefat ettiğinde, Gina’ya iflasın eşiğinde olan ancak başarılı bir şekilde geri dönme imkânı olan bir iş bıraktı. Ona ve onun hikayesini bilenlere göre, Gina, uğraşmaya zorlandığı finansal durumdan en iyi şekilde yararlanan, kendi kendine kazanan bir milyarderdir. Hancock Prospecting'i devraldığı zamandan yirmi yıl sonra, Gina dünyanın en zengin kadını olarak ilan edildi (2012), ancak bu yıl dokuzuncu olarak yerleşmek zorunda kaldı. 80 milyon dolarlık özel jetiyle işini büyütmeye ve dünyayı dolaşmaya devam ettiği sürece bu listede durmayı hakediyor.

8. Charlene de Carvalho-Heineken (Hollanda): 15,8 milyar dolar

Charlene de Carvalho-Heineken

Heineken servetinin tek mirasçısı, eski CEO'su ve kendi babası Freddy Heineken'in 2002'de öldükten sonra, dünyanın en büyük ikinci bira üreticisi Heineken International'ın %25 hisse sahibi.

Tek bir çocuk olmasına rağmen, Charlene babasının girişiminde aktif bir katılımcı değildi. Şirketin yalnızca 32 dolarlık bir payına sahipti. Aile işletmesinin iplerini öğrenmek yerine, hukuk okuyarak ve Londra'ya kocası ve çocuklarıyla birlikte yerleşerek düşük seviyede bir hayat yaşamayı seçti. Babası öldükten sonraki bir hafta içinde Charlene, kocası tarafından olaylara karışmaması için geride tutuldu

Ancak Charlene, Heineken International’ın hisselerinin dörtte birini devralarak hayatını değiştiren o kararı verdi, Londra’daki sessiz günlerini bir işçinin zorlu hayatına tercih edip gitti. Dünyanın çeşitli bölgelerinde babasının kendisini değerli bir halefi yapmak için geride bıraktığı imparatorluğu keşfetmek. Heineken International'ın yönetici direktörü olarak, şu anda Hollanda'nın en zengin girişimcisi.

7. Abigail Johnson (Amerika Birleşik Devletleri): 16,9 milyar dolar

Abigail Johnson

Boston, Massachusetts doğumlu Abigail Johnson, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk üç finansal hizmet şirketinden biri olan Fidelity Investments'in başkanlığını üstlendikten sonra finans alanındaki en güçlü kadın olarak gelenekleri bozdu.

Bununla birlikte, varlıkta trilyonlarca dolar değerinde bir servet miras almak, özellikle erkek egemen bir endüstriye girip, kendisi için bir isim yapmak zorunda olan Abby için bir rastlantı değildir.

Abby'nin başarısı sadece bir erkeğin dünyasında bir kadının kendine ait olabileceğini kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla kadını finanse etmek ve yatırım işine sokmak için de güçlü pozisyonunu kullanıyor. Sektörde yer almalarını teşvik ederek ve şirketini finans endüstrisinde gelişen bir kariyer yapmak isteyen kadınlar için hoş bir yer haline getiriyor.

6. Susanne Klatten (Almanya): 19,6 milyar dolar

Susanne Klatten

56 yaşında, Alman doğumlu iş kadını ve üç çocuk annesi, şu anda dünyanın en büyük lüks otomobil üreticisi BMW'nin %19'undan fazlasına sahip ve aynı zamanda Mini Cooper marquee ve Rolls-Royce markasına da sahip. Ancak Susanne, şirketin %23'ünden fazlasına sahip olan kardeşi Stefan Quandt'ın yanındaki ikinci büyük hissedardır.

Susanne'ın girişimci olarak başarısı, ailenin ana işine bağlı değildir. Yıllar geçtikçe odak noktası, dedesi tarafından kurulan ve dünya standartlarında statüsüne sahip olduğu bir ilaç şirketi olan Altana AG olmuştur. Bugüne kadar, satışlarında yılda 2,5 milyon dolar kazandığı bildirilen Altana AG'nin başkanı ve tek sahibi olarak kalmaya devam ediyor.

5. Laurene Powell Jobs (Amerika Birleşik Devletleri): 20,6 milyar dolar

Laurene Powell Jobs

Laurene, her zaman rahmetli kocası Steve Jobs'un gölgesinde kalmıştı ve 2011'de kocası kansere karşı olan savaşını kaybedinceye kadar da böyle kalmayı tercih ediyordu. Kocasının 56 yaşında beklenmedik ölümü ile birlikte yüksek profilli servetinin tamamı Laurene’e kaldı. Laurene, kocasının kaybına hiçbir zaman yaslanmadı ve çocukları için tek ebeveyn olma konusunda önemli yollar kat etti.

Birçok kişi tarafından bilinmeyen Laurene, hayırsever olarak kendi ismini çizdi, projelerinin en büyüğü, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nde bulunan ve toplumsal değişimin savunuculuğunu yapan bir kurum olan Emerson Collective. Örgüt 2004 yılında kuruldu ve sessizce çalıştı- 2010'daki on işçisinden birinin bile şirketin sahibi olan “Emerson” un kim olduğunun farkında değildi. Günümüze hızlı bir şekilde, Laurene'nin net değeri hala esas olarak kocasının şirketinden gelen para ile tanımlanabilir, ancak aynı zamanda hayırseverlik yoluyla kendi ismini de yapıyor.

4. Yang Huiyan (Çin): 22,4 milyar dolar

Yang Huiyan

Yang, bu yıl birkaç başarı elde etti. Sadece 2018'in ilk dört işlem gününde 2 milyar dolar kazandı, arka arkaya altı yıl boyunca Çin'de en zengin kadın olarak kaldı ve 37 yaşına geldiğinde emlak geliştirme işlerinde, Country Garden Holdings'in hisselerini ciddi oranda arttırdı. Tek şaşırtıcı olan bunlar değil, özellikle de şirketin hisselerinin %57'sine sonradan sahip oldu.

Yang'ın en zenginlerin zirvesine yükselmesi, 2007 yılında babası Yang Guoqiang'ın %70 hissesini kendi adına devretmesi ile gerçekleşti ve şirketin yalnızca en büyük hissedarlarından biri değil aynı zamanda Çin'in 25 yaşındaki en zengin kişisi olmasını sağladı.

Ancak Çin mirasçılarının serveti, ailenin emlak işinde dönmüyor. Yang ayrıca, Çin'deki en büyük uluslararası K-12 okullarını işletmekten sorumlu olan Bright Scholar Education Holdings'in de sahibidir.

3. Jacqueline Mars (Amerika Birleşik Devletleri): 27 milyar dolar

Jacqueline Mars

Jacqueline Mars kelimenin tam anlamıyla tatlı hayatı, dünyanın en büyük pastacısı Mars Inc'in mirasçısı olarak yaşıyor. Halen şirketin yaklaşık üçte birine sahip; bu onun kardeşininkiyle aynı. Mars, dünyaca ünlü şeker şirketinin mirasçısı olmaktan başka, aktif bir hayırsever ve ABD'deki en iyi yarış yapan atların bazılarının da sahibi.

2. Alice Walton (Amerika Birleşik Devletleri): 46,4 milyar dolar

Alice Walton (Amerika Birleşik Devletleri)

Walmart'ın kurucusu Sam Walton’ın en küçük çocuğu ve tek kızı, erkek kardeşleri Rob ve Jim gibi işlerine odaklanmış olmayabilir, ancak bu ondan para kazanamadığı anlamına gelmez. Alice, hisselerine göre, Walmart'ın %50'sinden sorumlu olan holding şirketlerinden biri olan Walton Enterprises'ın müdürü.

Ancak Alice'in tutkusu sanatta yatıyor, bunun bir kanıtı, yüz milyonlarca dolar değerinde olduğu bildirilen kişisel koleksiyonu ve 2011'de memleketi Bentoville'de açtığı Kristal Köprü Amerikan Sanatı Müzesi.

1. Francoise Bettencourt-Meyers (Fransa): 53,2 milyar dolar

Francoise Bettencourt-Meyers

2017 yılında annesinin ölümünden sonra L'Oreal'deki 107,5 milyar dolarlık hissenin sahibi olarak ilan edilmeden önce, Francoise zaten ailenin servetini, kendi yatırım şirketi olan Bettencourt Schueller Vakfı’nın başkanı olarak denetlemekte büyük rol oynuyordu.

Ancak annesinin ayakkabılarını doldurmak kolay bir iş değildi. Lilliane Bettencourt'un öldüğü güne kadar dünyanın en zengin kadını olmasına rağmen, bu yıl dünyanın en zengin kadınları listesinde ilk sırayı koruyan Francoise, kendi başına kalmayı başardı.

Francoise, aynı zamanda kozmetik devinin servetinin mirasçısı olmasının yanı sıra, Yahudi-Hristiyan ilişkilerine odaklanan Yunan mitolojisi çalışmalarının ve yazarlarının başarılı bir yazarıdır.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    listeyi güncelleyin 1. sırada jeff bezos'tan boşanıp nafaka alarak 63.5 milyar dolarla bezos un eski eşi var

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla