İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

COVID-19 (Corona) Tedavisi Olarak Bilinen İlacı Kullanan 1 Kişi Öldü! - bannygo.com

COVID-19 (Corona) Tedavisi Olarak Bilinen İlacı Kullanan 1 Kişi Öldü!

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
528842 kişi okudu
5 1

ABD’de hastaneleri ve klinikleri işletmesiyle ünlü sağlık şirketi, klorokin adı verilen anti-sıtma ilacı içeren potansiyel bir COVID-19 tedavisini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. Ancak günler sonra halkı bunu kullanmaması yönünde yeniden uyardı.

COVID-19 (Corona)

Organizasyona göre, maddeyi tüketen bir kişi öldü ve diğeri de kritik bir şekilde yoğun bakımda yatıyor.

Bu ayın başlarında yayınlanan bir çalışma, anti-sıtma ilaç klorokininin, yani türev hidroksiklorokininin, COVID-19 vakaları için potansiyel bir tedavi olabileceğini göstermişti. Bununla birlikte, ilaç şu anda bulaşıcı solunum yolu hastalığı için bir tedavi olarak test edilmemiştir ve durumu tedavi etmek için gerekli dozlarda uygulanmasının güvenli olup olmayacağı hala belirsizdir.

Diğer yönden, birçok kişi piyasada klorokin fosfat adı ile satılan ve asıl amacı balık tankı temizlemek olan maddeyi alıp almamak ta kararsız kaldı. Söylemeye gerek var mı bilmiyorum ancak, bu madde kesinlikle bir insan tüketimi için üretilmemiştir. Fakat ürünlerin şimdiden eBay ve diğer çevrimiçi satış sitelerinde görünmesini hala kimse durduramamıştır.

Birçok yerde, COVID-19'u kendi kendine tedavi etmek için klorokin fosfat aldıktan sonra tedaviye ihtiyaç duyan insanlarla ilgili sorunlar bildirilmiştir.

Banner Health adlı şirketten pazartesi günü yapılan açıklamaya göre 60 yaşlarında ki bir çift belirtilen maddeyi aldı ve yarım saat sonra hastaneye yatırıldı.

Trajik bir şekilde, adam öldü ve karısı kritik durumda olarak tanımlandı.

COVID-19 (Corona)

İlaç Bilgi Merkezi Tıp Direktörü Dr. Daniel Brooks, 'COVID-19 etrafındaki belirsizlik göz önüne alındığında, insanların bu virüsü önlemenin veya tedavi etmenin yeni yollarını bulmaya çalıştıklarını biliyoruz, ancak kendi kendine ilaç verme yolu kesinlikle doğru bir yol değildir.' Dedi.

Brooks, diğer şeylerin yanı sıra, acil durum odalarının kanıtlanmamış yöntemler kullanarak kendi kendine tedavi etmeye veya COVID-19'u önlemeye çalışan insanlara çeşitli doğal felaketlerin olması durumunda (su basması gibi) çok büyük bir sorun olacağını belirtiyor.

Bu virüsü kaplayan insanların çoğunun sadece kendi kendini izole etmesi gerekir.

Bunun ötesinde Brooks, Banner Health'in doktorları tarafından hastaneye yatırılmayan hastalara klorokin reçete etmeye şiddetle agresif baktıklarını söylüyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder