İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Bu Google AR Uygulaması Sosyal Uzaklığın En Büyük Sorununu Ele Alıyor - bannygo.com

Bu Google AR Uygulaması Sosyal Uzaklığın En Büyük Sorununu Ele Alıyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
547732 kişi okudu
5 1

Hemen hemen her şey için bir uygulama olduğunu söylesem belki de şaşırırsınız ancak bu doğru çünkü günümüzde uygulamalar o kadar yaygın oldu ki, sonunda sosyal mesafeyi de ayarlayabilecek, en azından size bunun uyarısını yapabilecek Sodar adında bir uygulama daha yaratıldı.

Sodar Google AR

Artık sosyal mesafeyi telefonunuza baktığınız sürece yakınınızda ki insanlar için ayarlayabileceksiniz.

COVID-19 için mevcut küresel salgımızın sosyal uzaklığıyla, artırılmış gerçeklik gerçek dünyada yardımcı olacak bir yer bulmuş gibi görünüyor. Sodar adlı bir “Google ile Deneyler” uygulaması, artırılmış gerçeklikle kullanıcı çevresinde 2 metrelik bir çevre göstermek için WebXR ile birlikte çalışıyor.

Bu işi yapmak için desteklenen bir cihaza ihtiyacınız olacak (ancak böyle bir cihazınız varsa, bu uygulama yardımcı olabilir.) Artırılmış gerçeklik uygulaması başkalarını sizden uzak tutmak için kullanabileceğiniz bir şey değil, ancak gerçek dünyada etrafınızdaki herkesten uzak olmanız gereken mesafeyi gösteren gerçek bir görsel rehber olabilir.

Sodar ücretsiz bir web uygulaması

Uygulamayı desteklenen bir Android cihazda Chrome web tarayıcınızla kullanacaksınız. Denemeye başlamak için sodar.withgoogle.com adresine gidin. Bu uygulama, telefonunuzun ekranından görebileceğiniz sanal bir "zil" oluşturur. Bu, COVID-19'a sahip olabilecek yakındaki ortalama bir vatandaştan güvenli olacağınız önerilen mesafeyi göstermelidir.

Bu, artırılmış gerçekliğin, oyun dışındaki kullanımlarından biri olarak insanlara değer sağlayabilmesinin birkaç yolundan biridir.

Akıllı telefonlar için piyasaya sürülen artırılmış gerçeklik uygulamaları için kullanım durumlarının büyük çoğunluğu oyunlar ve alışveriş için olmuştur. Teknoloji ile daha kullanışlı bir şey beklemeye başlamadan önce, duvarınıza sadece artırılmış gerçeklik çerçeveli bir resim yerleştirebilirsiniz.

Eğer şu anda, yalnızca denemelerin ötesindeki uygulamalarla daha harika bir kullanılabilirlik elde edebilseydik. Belki bir DIY Artırılmış Gerçeklik göz merceği gibi bir şey? Yada Google Glass gibi hayali bir ürünü alıp gerçeğe dönüştürecek birşey? Belki de başka büyük bir markanın oyuna atlaması gerekiyor – Çünkü Apple, Facebook ve benzeri markalar bu teknolojide sınıfta kalmış gibi görünüyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder