İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Apple AR Akıllı Gözlükleri Nihayet Gelecek Yıl Piyasaya Gelebilir - bannygo.com

Apple AR Akıllı Gözlükleri Nihayet Gelecek Yıl Piyasaya Gelebilir

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
591307 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz yıl boyunca birçok şebeke operatörü, teknoloji şirketi ve özellikle akıllı telefon üreticisinin savaş çığlığı 5G olmuştur. Elbette Google ve Apple hariç.

Apple AR Gözlük

Her iki şirket de teknolojinin tüketiciler için hazır olduğuna ve beşinci nesil ağı destekleyen ürünleri ortaya koymalarına artık olanak geldiğine inanıyor. Bu nihayet gelecek yıl gerçekleşebilir ve böylece Apple'ın diğer büyük projesi olan artırılmış gerçeklik gözlüğü de artık hayata geçirilebilir bir proje olabilir.

Apple'ın yıllardır AR teknolojisine ilgi duyduğu bilinmektedir.

Ne de olsa, ürünlerinin neredeyse hepsi sanal gerçeklikten mahrum kaldı hatta CEO Tim Cook, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin geleceğine olan inancını bile kaybetti.

Apple, uzun zamandır bu AR fikirlerini yaratan Google Glass’ın akıllı gözlükleri üzerinde zaman harcadığını ve Bloomberg’e göre, gelecek yıl piyasaya süreceklerini söylüyor.

Tabii ki, Apple da her zaman akıllı gözlük ürününü benimseyen bir tarafta oldu, ancak 2020 bunun gerçekleşmesi için en mükemmel malzemelere sahip yıl olabilir. İlk olarak 5G uyumlu iPhone da dahil olmak üzere, uç noktalar arasında veri aktarımını hızlandıracak şüphesiz 5G Teknolojisi var. Ayrıca, iPhone'un sırtında dev bir 3D kameraya sahip olacağı ve AR deneyimleri için ideal bir araç olacağı da belirtiliyor.

Bununla birlikte, Bloomberg bu lansman için belirli bir ay veya çeyreklik vermedi.

Apple AR Gözlük

Apple, son zamanlarda ortaya çıkan çeşitli şirket ve teknoloji kazanımları sayesinde, holografik akıllı gözlükleri gerçeğe dönüştürecek donanıma sahip olabilir, ancak yine de bir AR uygulaması ve ürünü geliştirmek için olmazsa olmaz bir deneyim gerekiyor. Sanırım Apple’ın tek zayıf yönü de bu.

Bu yüzden 2020 yılında yöneticiler AR Teknolojisi için hazır olduklarına ikna olmamışsa, projeyi daha da geciktirebilirler.

Diğer yandan Apple, yalnız olmayacak, çünkü Facebook ve Amazon'un da akıllı gözlük sürümleri üzerinde çalıştıkları söyleniyor. Bunun dışında, Facebook’un tümü AR’dan ziyade Snap's Spectacles’i de geliştirmekle uğraşıyor.

Bununla birlikte, tüm bu kalabalığa rağmen, Apple'ın kendi Akıllı Gözlüklerinin gizlilik kabusu yaşamayacağına da emin olması gerekiyor. Çünkü Google Glass, bu yönden kendini oldukça geliştirmiş ve veri gizliliğini bazı şifrelemeler yardımıyla üst seviyeye çıkarmış görünüyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder