İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Araştırmacılar Venüs'ü Keşfedebilecek Vatoz Şeklinde Bir Uzay Aracı Yaratıyor - bannygo.com

Araştırmacılar Venüs'ü Keşfedebilecek Vatoz Şeklinde Bir Uzay Aracı Yaratıyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
586069 kişi okudu
5 1

Buffalo Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir gün Venüs'ü keşfedebilecek vatoz şeklinde bir uzay aracı tasarladılar.

Venüs uzay aracı

Uzay aracı, Zor Ortamlar, Bölgesel Araştırmalar veya BREEZE projesinin Bio-inspired Ray’in bir parçası olarak tasarlandı. NASA, uzay aracını, yeni teknolojileri desteklemek üzere tasarlanan NAIC programının 12 finalistinden biri olarak seçti.

Araştırmacıların geliştirdiği uzay aracı kısmen pektoral yüzgeçlerden sonra bir vatoda modellenen kanatlarını çırparak hareket edebiliyor. Fikir, uzay aracının kanatlarını çırparak Venüs'ün çalkantılı üst atmosferinde hareket etmesine izin vermektir.

Ekip, bu kanatları, uzay aracının üst atmosferde kontrolünü kolaylaştırmak için tasarladı.

Uzay aracının uçuş verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için deniz ışınlarından tasarım ipuçları alındı. Tasarım, Venüs'ün şiddetli bölgesel ve meridyonel rüzgarlarına maruz kalan uzay aracı için “bugüne dek erişilmemiş” kontrol derecelerine izin verir. BREEZE, her dört ya da beş günde bir Veneleri dolaştırmak için tasarlanmıştır ve güneş ışığında gezegenin tarafındayken şarj edecek güneş panellerinden güç toplar.

Venüs uzay aracı

Yeni tip uzay aracı ilk görevi neticesinde özel aksesuarlarını kullanarak gezegenin atmosferinden örnekler alacak, hava örneklerini izleyecek ve volkanik aktivite arayacaktır. Venüs, yavaş rotasyon nedeniyle benzersizdir, bu nedenle uzay aracının güneş ışığı olmadan uzun süre çalışabilmesi gerekir.

Esnek tasarım, uzay aracı operatörlerinin kaldırmayı ve itmeyi hatta uzay aracını gezegenin etrafında yüksek tutmak için mekanik sıkıştırmayı ayarlamalarını sağlar.

Venüs, 900 Fahrenheit'e yakın kalınlıktaki yüzey sıcaklıkları ve kalın sülfürik asit bulutları ile çalışmak için zorlu bir ortamdır. Ayrıca Uzay aracının tasarımı, bir gün Satürn projesinde yer alan Titan'ı keşfetmek gibi diğer yerleri keşfetmek için de kullanılabilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder