İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA’nın AY'a İnsan Taşıma Teklifi Için Yaptığı Çağrı İddialı Bir Son Tarihe Sahip - bannygo.com

NASA’nın AY'a İnsan Taşıma Teklifi için Yaptığı Çağrı İddialı bir Son Tarihe Sahip

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
591576 kişi okudu
5 1

Uzay ajansı NASA, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, NASA'nın insan ay iniş sistemleri için teklifleri kabul ettiğini belirtmişti. 19 Temmuz ve 30 Ağustos'ta yayınlanan iki önceki taslaktan sonra çağrı Artemis programı kapsamında gerçekleştirildi. NASA’ya göre, ayın topraklarını tamamlayan ilk seçilmiş özel Amerikan şirketi 2024’te Ay’ın yüzeyine astronot taşıma özelliğine de sahip olacak.

NASA Ay Görevi

Artemis programı, diğer şeylerin yanı sıra, 2024'te Ay'ın yüzeyine iki astronot göndermeyi planlıyor.

Bu çaba, ay yüzeyinde kalıcı bir insan varlığı oluşturmak için daha büyük bir misyonun parçası olarak, gelecekteki görevle için Ay'ı dolaşmak ve özelliklerini incelemek hatta dalgacıklar da dahil olmak üzere çeşitli teknolojileri kullanacak diğer görevlerin yanı sıra yüzeyde insan yaşamlarını da içerecektir.

NASA, Amerikan şirketlerine misyonları için kilit teknolojiler sağlama çağrısında bulunmuştu. Hafta sonu boyunca uzay ajansı, enerji hasat ve yakıt ikmali için tasarlananlar da dahil olmak üzere çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi için ortak olarak seçtiği 14 özel şirketi açıklamıştı.

Bugün yapılan yeni açıklamada, NASA şu anda resmen sanayi çağındaki insanlara yönelik toprak arayıcıları için tekliflerde bulunduğunu belirtti. Öneriler, çoğu NASA'dan sistemlerini geliştirmeleri için ödüller alacak olan Amerikan şirketlerinden kabul edilecek. Bitiş çizgisine gelirken birinci olan şirket iki astronotunu 2024 yılında Ay'a taşıyacak; tamamlanan ikinci arazi çıkarma sistemi ile birlikte, 2025 yılında bir kez daha insan taşımacılığı kullanılacak.

NASA İnsan Taşıma Görevi

Ancak NASA, tüm bu teklifler için uzay şirketlerine bir son tarih veriyor. Bununla birlikte, Şirketler önerilerini 1 Kasım'a kadar sunmalıdır. NASA, bunun 'hırslı bir zaman çizelgesi' olduğunu kabul etmesine karşın, görevine son derece iddialı bir tarih verildiğinin altını çiziyor.

Aynı zamanda, şirketler ilk Temmuz ayı ortasındaki plan konusunda da uyarıldılar, yani bu açık aramaya hazırlanmak için aslında oldukça zamanları olmuş oldu. Uzay uçuşu donanımının geliştirilmesi genellikle en az altı yıl alır, ancak NASA'nın 2024 tarihine ulaşması için yalnızca beş yılı var.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder