İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

8 Adımda Sabahları Erken Uyanmak %100 GARANTİ - bannygo.com

8 Adımda Sabahları Erken Uyanmak %100 GARANTİ

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
595984 kişi okudu
5 1

Kendinize sabah insanı olmadığınızı söylemeyi bırakın! Eğer üretken olmak istiyorsan, alışkanlıklarını değiştirmenin zamanı geldi.

Erken Uyanmak

Sinir bozucu, değil mi? Erken kalkmak!

Öncelikle erken uyanmanın daha üretken olmanın en iyi yollarından biri olduğunu bilmelisin. Dünyanın en başarılı girişimcilerinin çoğunun erken uyananlar olduğunu da söylemek lazım.

Yine de ne kadar çok denerseniz deneyin, alarm ertelemeye bir anda son veremezsiniz.

Üretkenliğin sonsuza dek ellerinizden kaymasına izin vermek zorunda değilsiniz. Sonunda bundan sonra nasıl daha erken uyanacağınızı aşağıda açıklayacağım.

1. BİR DAKİKA DAHA ÖNCE UYANIN! (HER GÜN)

Alarmınızı daha erkene ayarlamak her zaman daha erken uyanacağınız anlamına gelmez. Kendinizi düzenli uyandırma zamanınıza kadar sürekli “erteleme” ye zorlarsanız, vücudunuzun muhtemelen dengeyi kurmak için zamana ihtiyacı olacaktır.

Hemen sabah 5'te uyanmak yerine, alarmınızı hedefinize ulaşıncaya kadar her iki günde bir dakika önceye ayarlamayı deneyin!

Örneğin:

  • Geçerli uyanma saati: 06:30
  • Hedef: 05:45
  • Yarın: 06:29
  • İki gün sonra: 06:28
  • İki gün sonra: 06:27

Bir ay içinde 15 dakika daha önce uyanmış olacaksın ve neredeyse bunu hiç fark etmeyeceksin. “Hayır diyemezsin çünkü bu oldukça kolay” emin ol yapacaksın.

Erken Uyanmak

Hedefinize ulaşmak için zamanı çok daha geri de alabilirsiniz örneğin 2dk yerine 15dk olarak da deneyebilirsiniz ancak alışkanlığı oluşturmak için birkaç ay ayırmak dengeli uyanmayı inşa etmek için daha iyi.

2. ÖNCE EMEKLEYİN SONRA KOŞARSINIZ MANTIĞI İLE KENDİNİZİ MOTİVE EDİN

Sabah 5'te uyanmak kesinlikle işleri halletmek için size daha fazla sessiz saatler verir, ancak normal uyanma saatiniz 8:30 ise, sabah 5'te uyanmayı kısa sürede başaramazsınız.

Önce finans uzmanı Dave Ramsey'in en küçük borcu geri ödemesi için borç-kartopu yöntemini düşünün. Bazıları, borcun en yüksek faiz oranına sahip borçlara odaklanması gerektiğini savunuyor.

Erken Uyanmak

Bu mantıklı çünkü daha fazla tasarruf edeceksiniz, ama biz mantık konusunda motive değiliz.

Dave Ramsey'in yöntemi, motive edici küçük kazançlar üretir. Bu, bir kilo verdikten sonra neden daha kolay kilo verebileceğimizi açıklıyor. İlerleme bizi devam etmeye teşvik eder.

Mantığa güvenmek ve iki saat önce uyanmak için bir hedef belirlemek yerine, ilk planda yarım saat önceyi deneyin. Bu hedefe ulaştığınızda küçük bir kazanç elde etmiş olursunuz.

İlk hedefinize ulaştıktan sonra kendi uyanma saatiniz olan 8.30’u tekrar ziyaret edebilirsiniz, ancak koşmadan önce yürümeniz gerekir.

3. ZAMANINDA UYANMAK İÇİN ARKADAŞ BASKISI KULLANIN

Arkadaş Baskısı

Sabah ilk iş olarak diğer erken kalkanlarla bir toplantı yapın.

Bu etkili çünkü:

  • Hesap verebilirlik yaratır; onları hayal kırıklığına uğratmak istemeyeceksiniz.
  • Biyolojik sinyalleri kullanır; Araştırmalar, belli bir zamanda yapılması gereken önemli bir şey olduğunda, vücudumuzun bizi doğal olarak uyandıracağını göstermiştir. Bu yüzden görev yeterince önemliyse alarmınızdan hemen önce uyanırsınız.
  • Bir şeyi tehlikeye atıyorsunuz - itibarınız.

Alarm saatiniz erken uyanmak için güvendiğiniz tek şey olduğunda, sıcak bir yatak daha caziptir.

4. UYANMAYI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ORTAMINIZI DÜZENLEYİN

Odanızı düzenli tutun

Ortamınızı düzenli tasarlarsanız bir alışkanlığa bağlı kalabilirsiniz. Örneğin, spor kıyafetleriniz ile yola çıkarsanız egzersiz yapmanız daha olasıdır.

Ortamınızı erken kalkmak için nasıl tasarlayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  • Çalar saatinizi odanın köşesinde bir yere koyun, böylece kapatmak için kalkmanız gerekir.
  • Kahvenizi bir zamanlayıcıya ayarlayın, böylece uyandığınızda hazır olsun.
  • Uyandığınızda duş almanız gerekiyorsa yatmadan önce peteklerin birine bornoz koyun, böylece yataktan kalktığınızda kolayca sıcak bir bornoza erişebilirsiniz.
5. HATALI SABAH UYANDIRMA RUTİNİNİZLE İLGİLİ SORUNLARI GİDERME

Başarısız olmanıza neden olan hangi işlemleri yaptığınızı düşünün? Daha önce neden uyanamadığınızla ilgili aşağıdakileri tam olarak analiz edin:

  • Hangi adımları attınız?
  • Neden başarısız oldular?
  • Başka ne yapılabilirdi?

Daha önce alarmımı ayarlamayı denedim ama ev soğuk olduğu için yataktan kalkamadım, bu sorunu önceden tahmin edebilirdim ve bir gece önce bir bornoz ve terlik koyabilirdim.

Hatalarınızı Düzenleyin

Problemi çözmek için kendine karşı dürüst ol! Gerçekten neden daha önce başarısız oldun?

6. KENDİNİZE ERKEN UYANMAK İÇİN DAYANILMAZ BİR NEDEN VERİN

Daha erken uyanma alışkanlığında ustalaştığınız zaman hayatınızda ne değişebilir?

Sürekli geç uyanmanızın üzerindeki etkisini düşündünüz mü?

Vizyonunuzu doğru belirleyin!

Hedefiniz sabah uyandığınızda koşmaksa, ancak koşmayı sevmiyorsanız, erken uyanmayı hoş olmayan bir şeyle ilişkilendirirsiniz.

Bunun yerine erken uyanmayı hoş bir şeyle ilişkilendirin yani çubukları değiştirin. Sabahlarınızda sevdiğiniz bir şey yapmayı planlayın. Sabah erken uyanma planınızda heyecanlandığınız bir şey olduğunda, bu erteleme düğmesine çok fazla basmayı engeller.

Bir düşünün: Eğer hedefiniz heyecan verici gelmiyorsa, her zaman erken uyanmayı bir ceza olarak görürsünüz, bu da alarmınız çaldığında sizi yataktan kaldırmak için motive etmez.

7. İLERLEMENİZİ TAKİP EDİN

Jerry Seinfeld'in basit bir takvim düzeni onun zihnini kandırmasına yetti. İlerlemesini bir takvimde izlemek her gün başarılı olduğunda işaretleyiciyle takvimde bir “X” işaretlemesi ve birkaç günlük tutarlılıktan sonra gerçek bir zincir oluşturdu. Zincir, Seinfeld'in yaptığı işe sadık kalmaya motive etti.

Takvim Düzeni

Yattığınız yerden görünen duvara asılı bir takvimin sizi ne kadar motive edeceğini düşünün, günler büyük bir kırmızı işaretle geçilmek için yalvarıyor.

8. MANTRANIZI DEĞİŞTİRMEK BÜYÜK BİR ETKENDİR

Erken uyanma mücadelenizin kendinize olan inancınız ile ilgisi olduğunu biliyor muydunuz?

Kendinizi “sabah insanı olmadığınıza” inandırmak sınırlayıcı bir inançtır.

Sabah insanı değilim

Kendine olan inancını “Ben sabah insanı değilim” den “Erken uyanan insan tipine” dönüştürmek davranışını ustaca değiştirir. İnsan ilk kararı önce zihninde vermelidir. Sigarayı bırakmak isteyen biri her gün 1 dal azaltmakla başlayabilir ancak ben asla bırakamam! Yok imkansız! Gibi düşünceler sizi bırakmaya teşvik etmez. Bunun yerine deniyeceğim! Bırakan insanlar nasıl bırakıyor? Gibi düşünceler daha doğru olur.

Konumuza dönecek olursak, erken uyanma mücadeleniz için ilk birkaç haftanız hiç kolay olmayacak. Vücudunuzun bu yeni rutine alışması için zamana ihtiyacı var.

Ama şöyle düşünün: Kesintisiz veya dikkat dağınıklığı olmadan, dünyanın geri kalanı uyurken projeleri üretmeye yada zamanınızı doğru kullanmaya artık daha yakınsınız.

Ve yeni programınıza alıştıktan sonra kulüpte olacaksınız. Sonunda herkesin ne hakkında konuştuğunu bileceksin.

Ve asla “sabah insanı değilim” cümlesine geri dönmeyeceksin. İşte hala tatmin olmadıysan senin için bir içeriğimiz daha var.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder