İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Gelecekte Robotlarla İlişki Kuracağız - bannygo.com

Gelecekte Robotlarla İlişki Kuracağız

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
613411 kişi okudu
5 1

Sunderland Üniversitesi’nde görev yapan cinsellik psikolojisi uzmanı Dr. Helen Driscoll yaptığı açıklamada, 50 yıl içinde robotlarla sevişeceğimizi ve bunun çok normal karşılanacağını söyledi.Sevişme ve Robotlarla Aşk konusunda, yapay zeka araştırmaları konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Dr.Helen Driscoll bu gelişmelerin teknolojiye yön vereceğini de ekledi.

Bi diğer açıklamasında Dr. Driscoll, şu an için tabu ya da utanç kaynağı olarak görülen durumlarında zaman içerisinde makinelerin oluşması ile ortadan kalkacağını,daha özgür ve daha rahat bir yaşama kavuşacağımızı dile getiriyor.

robotlarla aşk

Mirror’a yapmış olduğu röportajda “Şu anda robotlarla sevişmeyi ya da sanal gerçekliği cinsellik odaklı kullanmayı günümüzün normlarına ve anlayışına göre düşünüyoruz, ancak tek başına cinsellik bile 100 yıl önce çok farklıydı ve radikal şekilde insanların cinsellik algısı değişti. Yine değişecek” dedi. Dr. Driscoll robotların bir süre sonra en çok tercih edilen ve en popüler sevişme türü olacağını söyledi bunun sebebi de hiçbir duruma veya herhangi bir şeye hayır demeyecekleri olduğunu savundu.

robotlarla ilişki

“Sanal gerçeklik her geçen gün daha gerçekçi ve etkileyici hale geliyor ve davranışları taklit edebiliyor ve insan bir partner ile yaşayabileceğiniz cinsellik deneyiminizi artırabiliyor. Çok yakında insan yerine sanal gerçekliği ya da robotları tercih eden kişiler olacak ve insanlar sanal partnerlerine aşık dahi olacaklar” diyerek açıklamasını sürdüren Dr. Driscoll, “Bu şu an için sıra dışı ve garip gelebilir, ama insanlar hali hazırda kurgu olan karakterlere onlarla hiçbir şekilde buluşma ve bir araya gelme imkanları olmasa da aşık olabiliyor.” ifadelerine yer vererek robotlarla ilişki döneminin çok yakın olduğunu belirtiyor

Battlestar Galactica cylon

Bakıldığı zaman dünyaya bunun algısı yavaş bir şekilde verilmeye başlandığını görebiliriz,bazı Hollywood filmlerinde ve hatta Kemal Sunal'ın oynadığı 'Japon işi' filminde de bunun rastlantıları mevcut. Dr. Helen Driscoll'ü adete destekleyen bu filmlerde 'Battlestar Galactica' filmindeki Cylonlar örnek gösterilebilir adete insana benzeyen bu makineler gelecek dünyayı resmen açıklıyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder