İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Zekice Hazırlanmış Ve Günlerce Düşünmenize Yol Açacak Harika Filmler - bannygo.com

Zekice Hazırlanmış ve Günlerce Düşünmenize Yol Açacak Harika Filmler

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
593974 kişi okudu
5 1

Bazı filmleri izledikten sonra birkaç saat kendine gelemediğin olmuştur, işte bu tarz filmlerin birarada bulunduğu listemize aşağıdan göz atabilirsin. Şimdilik liste az gibi görünebilir ama burayı sürekli olarak güncelleyeceğim. Burada 40 kadar film koymayı planlıyorum.

1. Bir Rüya İçin Ağıt (2000) | IMDb 8,3

Bir Rüya İçin Ağıt (2000) | IMDb 8,3

Requiem for a Dream - https://www.imdb.com/title/tt0180093/

4 Coney ada halkının uyuşturucuya bağlı ütopyaları, bağımlılıkları derinleştiğinde neler olduğuna değinen mükemmel bir başyapıt

Editör Yorumu

“Oldukça yoğun bir film olan Bir Rüya İçin Ağıt, grafiklerde ve belirsiz ayrıntılarda bağımlı olmanın gerçek tehlikelerini gösteriyor ve sahip olduğunuz şeyleri durdurmaya ve incelemeye yönelik sizi zorluyor. Kesinlikle gördüğüm en unutulmaz filmlerden biri.”

2. Sil Baştan (2004) | IMDb 8,3

2. Sil Baştan (2004) | IMDb 8,3

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - https://www.imdb.com/title/tt0338013/

İlişkileri kötüye giden bir çift olan Clementine ve Joel, tıbbi bir prosedür sonrası birbirleri arasında geçen tüm anıları silebilecektir. Bunu ilk yapan Clementine olmuştur. Büyük bir üzüntü yaşayan Joel daha fazla dayanamaz ve o da aynı işlemi yaptırmaya karar verir. Fakat Joel, onu ne kadar sevdiğini operasyon sırasında hatırlar ve işlemi yaptırmaktan vazgeçer. Ama her şey çok geç olmuş olabilir.

Editör Yorumu

“Tamam, aileler arasında bazı kötü dönemler olur ama bu gerçekten çok kötü, bu filmi izledim ve hayatımın kesit kesit gözümün önünden geçtiğini hissettim. Kendine bağlayan ve sürükleyici bir yapısı olan ender rastlanan filmlerden biri”

3. John Malkovich olmak (1999) | IMDb 7,7

3. John Malkovich olmak (1999) | IMDb 7,7

Being John Malkovich - https://www.imdb.com/title/tt0120601/

Bir kuklacı, kelimenin tam anlamıyla film yıldızı olan John Malkovich'in beynine giden bir portal keşfeder.

Editör Yorumu

Spike Jonze'nin yönettiği John Malkovich olmak şimdiye kadar çekilmiş en büyük saçmalık olabilir ancak muhtemelen şimdiye kadar yapılmış en orijinal film olma özelliğini de taşıyor ve kesinlikle bu listenin bir parçası olmayı hak ediyor. Film sürükleyici ve oldukça eğlenceli”

4. Pi'nin Yaşamı (2012) | IMDb 7,9

4. Pi'nin Yaşamı (2012) | IMDb 7,9

Life of Pi - https://www.imdb.com/title/tt0454876/

Denizde yaşanan felaketten kurtulan genç bir adam, epik bir macera ve keşif yolculuğuna çıkıyor. Kurtulanlar arasında beklenmedik bir canlı daha vardır ve onunla bağlantı kurmak zorundadır. Bu korkunç bir Bengal kaplanı olsa bile.

Editör Yorumu

“Filmi izlerken grafiklerin ne kadar üst seviyede olduğuna bakarken filmin büyüleyici ve sürükleyici yapısında kendimi kaybettim. Her şey 10 üzerinden 10 gibiydi. Yaşanan tüm serüven şimdiki yılların içinde geçmişteki anılara bakılarak anlatılıyor. Sizce de gerçekten o bir Bengal kaplanı mıydı?”

5. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001) |IMDb 8,0

5. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001) |IMDb 8,0

Donnie Darko - https://www.imdb.com/title/tt0246578/

Sorunlu bir genç, tuhaf bir kazadan kaçtıktan sonra kendisini bir dizi suç işlemeye yönlendiren büyük tavşan kostümü içindeki bir adamın vizyonlarından rahatsız olmaya başlar.

Editör Yorumu

“Donnie Darko ve Uzay Oyunları sürekli izleyebileceğim iki film olabilir, hatta hala yeni sorular üretmeme yardımcı oluyor. Donnie Darko, kendisi ve sevdiği kişiler arasında seçim yapmaya zorlanırken, Ender bilmeden bir ırk ve diğeri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Genel yapıları içinde Ahlak hakkında düşündürme ve tanrıyı oynama fikirleri var diyebilirim.”

6. Salgın (2011) | IMDb 6,6

6. Salgın (2011) | IMDb 6,6

Contagion - https://www.imdb.com/title/tt1598778/

Sağlık uzmanları, devlet memurları ve gündelik insanlar kendilerini, CDC adında bir tedavi bulmaya çalışırken, dünya çapındaki bir salgının ortasında bulurlar.

Editör Yorumu

“Bizi yok eden bombalar olmayacak, bir hastalık olacak.”

7. Karate Kid (2010) | IMDb 6,2

7. Karate Kid (2010) | IMDb 6,2

The Karate Kid - https://www.imdb.com/title/tt1155076/

Olay, dul bir annenin küçük oğluyla Çin'e taşınmasıyla başlıyor, Yeni evine alışmaya çalışan çocuk, bir usta tarafından öğretilen kung fuyu kucaklar.

Editör Yorumu

“Temel olarak bir çocuğun zorbalık ve ona karşı ayakta durma hikâyesi diyebilirim. Çok fazla insan olduğu için gayet zevkliydi. Ayrıca, hocası ile olan sahnelerde, hatalarınızdan kendinize pay çıkarabilirsiniz. Güzelce hazırlanmış ve iyi anlatılmış bir hikaye. :) "

8. Denge (2002) | IMDb 7,4

8. Denge (2002) | IMDb 7,4

Equilibrium - https://www.imdb.com/title/tt0238380/

Tüm duygu biçimlerinin yasa dışı olduğu baskıcı bir gelecekte, yasayı uygulamakla görevli bir adam sistemi ve devleti devirmek için öne çıkar.

Editör Yorumu

Öyle bir gelecek düşünün ki, üst düzey yöneticiler insan duygularını yasaklamış ve baskılanmış bir toplum yaratmayı başarmıştır, böylece suç oranında düşüş hedeflenmektedir. Hatta artık popüler suçlar arasında resim çizmek, film izlemek, aşık olmak, hayal kurmak gibi doğal duygular yer almakta. Bunlara uymayan kişiler terörist ilan edilip, öldürülüyor ancak öldüren görevli kişi buna bir son vermek isterse bu ne kadar zor bir yolculuk olabilir siz düşünün.

9. Yıldızlararası (2014) | IMBb 8,6

Interstellar

Interstellar - https://www.imdb.com/title/tt0816692/

Kâşiflerden oluşan bir ekip, insanlığın hayatta kalmasını sağlamak için uzayda bir solucan deliğinden geçiyor.

Editör Yorumu

Son zamanların en popüler filmlerinden biri olmayı başaran Yıldızlararası, kesinlikle bu ünvanı almayı hak ediyor. Etkileyici konusu ve olağan dışı çekimleri ile izleyenlere tam bir seyir zevki sunuyor. Eğer uzay konularına en ufak merak duyuyorsanız ve bu filmi henüz izlemediyseniz, izledikten sonra neden daha önce izlemediğinizi sorgulayabilirsiniz. Yıldızlararası son 10 yılın en iyi uzay filmleri arasında gösteriliyor.

10. Truman Show (1998) | IMDb 8,1

10. Truman Show (1998) | IMDb 8,1

The Truman Show - https://www.imdb.com/title/tt0120382/

Bir sigorta satıcısı olan adam bütün hayatının, aslında bir Show programının içinde geçtiğinin farkına vardığında buna benlik olarak karşı koyar ancak gerçek tektir.

Editör Yorumu

Gerçek bir film sever iseniz filmin her saniyesinden zevk alır ve böyle bir başyapıtı yıllardır izlemediğiniz için kendinize kızabilirsiniz. Truman Show kendi kategorisinde devrim niteliğinde olan ve o yıllara göre iyi bir brain storming etkisi yaratmış harika bir filmdir. Bi düşünün! Ya yaşadığınız bütün hayatınız aslında bir film ise, komşunuz, arkadaşlarınız, patronunuz hatta karınız bile bir aktör ise bunu öğrenmek ister miydiniz?

11. Sınav (2009) | IMDb 6,8

11. Sınav (2009) | IMDb 6,8

Exam - https://www.imdb.com/title/tt1258197/

Çok arzulanan bir kurumsal iş için sekiz aday bir sınav odasında bir araya getirilir ve basit bir soru ile son bir test yapılır. Bununla birlikte, ortada reel bir soru yoktur. Sadece boş bir kâğıt ve kalem bulunmaktadır. Peki, sorusunu bilmeden cevabı nasıl verebilirsiniz?

Editör Yorumu

Filmi izlerken sürekli bir gizem altında beyninizi yorabilirsiniz, sadece dokuz oyuncu ve tek bir oda çevresinde geçtiğini düşünürsek, bu kategoride izlediğim en iyi film olduğunu söyleyebilirim. Tam olarak Di Caprio’nun Zindan Adası filmi gibi keyif aldım. Oldukça sürükleyici bir film olduğunu söyleyebilirim.

12. Matrix (1999) | IMDb 8,7

12. Matrix (1999) | IMDb 8,7

The Matrix - https://www.imdb.com/title/tt0133093/

Bir bilgisayar korsanı, gerçekliğinin gerçek doğasını ve kontrollerini karşı savaştaki rolünü gizemli isyancılardan öğrenmek zorunda kalır.

Editör Yorumu

Bu filmi zaten izlemediyseniz, bilim kurgu kategorisini sevmediğinizi düşünürüm, Matrix, bana şu soruları sormamı sağladı: Gerçek nedir? Her şey yolunda mı? Şans var mı? İşler rastgele mi oluyor yoksa her zaman bir şey ifade ediyor mu yoksa sadece olmak için mi oluyor?

13. Ex Machina (2014) | IMDb 7,7

13. Ex Machina (2014) | IMDb 7,7

Ex Machina - https://www.imdb.com/title/tt0470752/

Son derece gelişmiş insansı bir yapay zekânın insani niteliklerini değerlendirerek sentetik zeka
alanındaki çığır açan bir deneye katılmak için genç bir programcı seçilir.

Editör Yorumu

Film aslında robotların insan duygularını anladıktan sonra bunu nasıl kontrol altına almaya çalıştığını gösteriyor, peki bir robot gerçekten size aşık olabilir mi? Sürükleyici bir bilim kurgu filmi.

Yorumlar (7 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Bence listeye Joaquin Phoenix’in başrolde oynadığı 2013 yapımı “Her” eklenebilir.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    https://www.imdb.com/title/tt0475169/

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Truman Show kesinlikle izlenmeli

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Exam filmini burada görüp izledim gerçekten oldukça sürükleyici

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    listeye biraz daha film eklenmesi gerekir bence 25 filmlik bir liste oldukça iyi olurdu.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla