İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Airbus, Uçaklarına Bir Kanat Çırpma Mekanizması Takmak İçin Testler Yapıyor - bannygo.com

Airbus, Uçaklarına Bir Kanat Çırpma Mekanizması Takmak İçin Testler Yapıyor

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
638376 kişi okudu
5 1

Airbus, askeri jetler üzerinde bulunan ancak ticari uçaklarda bulunmayan kanat çırpma uçlarını içeren benzersiz bir uçak tasarımı üzerinde çalışıyor.

Şirket, kanat çırpma uçlarıyla donatılmış uzaktan kumandalı ölçekli model bir uçağı başarıyla test etti, bu hafta yapılan bir açıklama ile gösteri uçağının şirketin A321 modeline ait olduğu söylendi.

Airbus'a göre, kanat çırpma uçları hem genel kanat ağırlığını azaltmak hem de sürüklemek için tasarlanmış yarı güçlü aeroelastik menteşe konseptini içermekte ve aynı zamanda kuvvetli rüzgâr rüzgârlarının ve türbülansın etkileriyle ilgilenmeye de yardımcı olmaktadır. Şirket, kanat ucu konseptini AlbatrossOne uzaktan kumandalı uçağına kurdu ve test etti.

Airbus A321

Test uçuşu konseptin bir kanıtıydı, şirket perşembe günü yaptığı açıklamada, modeli daha büyük boyutlara ölçeklemeden önce tasarımın ek testlerini de yapacağını açıkladı. Bu, bu teknolojinin türbülansa ve rüzgâr rutubetlerine karşı kullanılması için ilk uçak testini temsil eder ve uçak kanatlarının geleceğini tamamıyla değiştirebilir.

Şirkete göre, uçağın kanatlarında çırpma uçları kullanmak, türbülanslı koşullarda gövdeye aktarılan büyük yükleri azaltarak aracın toplam ağırlığını da azaltıyor. Sonuç olarak Airbus, kanat uçlarının daha uzun, daha hafif kanatlara izin verebileceğini ve sürtünmeyi azalttığını bunula birlikte potansiyel olarak yakıt verimliliğini de geliştirdiğini açıkladı.

20 aylık bir geliştirme programı, şubat ayında tamamlanan ilk AlbatrossOne gösterici deneme uçuşlarıyla birlikte şirketin bu doğrultuda yaptığı en önemli geliştirmelerden biri haline geldi. Hem kilit hem de kilitsiz kanat ucu konumları test edildi. Planlı olarak yapılan gelecekteki testlerin geçişin nasıl gerçekleştiğini incelemek için ve bu iki durumu da özel olarak incelemesi gerekecek. Olumlu sonuçların alınması halinde büyük ölçekli modellere de uygulanması bekleniyor.

Daha önce Türk Hava Yolları'da almıştı.

Hatırlarsanız Türk Hava Yolları mevcut uçak sayısını, bir başka deyişle bayrağımızı dalgalandıran uçak sayısını Airbus’ın gösteri uçuşunda kullandığı A321’in kardeşi NEO modelini satın alarak 325’e çıkarmıştı.

Cabin Flex konfigürasyonuna sahip ilk uçak olan Airbus A321Neo’yu 2018 yılında bünyesine katan THY, Gövdeye yapılmış modifikasyonlar ile kabin konfigürasyonunda esneklik ve yoğun koltuk dizilimli konfigürasyonda maksimum 244 yolcuya kadar taşıma kapasitesi sunmayı planlamıştı.

Airbus A321

Ayrıca Filoya dahil edilen bu uçağın THY Filosundaki ilk internet sistemli uçak olma özelliği taşıması da ayrı bir önem taşıyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder