İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

YouTube Clips, Twitch Benzeri Video Snippet Paylaşımını Test Ediyor - bannygo.com

YouTube Clips, Twitch Benzeri Video Snippet Paylaşımını Test Ediyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
425367 kişi okudu
5 1

Youtube, Twitch – Tiktok ve Instagram gibi pastanın diğer kısımlarına sahip sosyal paylaşım sitelerine rağmen hala dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olmaya devam ediyor.

Youtube Klipler

Platformun, özellikle içerik üreticiler (Youtuberlar) için etkileşimi üst seviyeye çıkarma hedefine yönelik yaptığı yeni çalışmalar çok geride kalınca, kullanıcılar isyan etmeye ve eleştiri yapmaya başlamıştı. Hatta son zamanlarda, diğer bazı platformların özelliklerine korkutucu şekilde benzeyen özellikleri test edince kullanıcılar anlam verememe başladı.

Bu özelliklerden en sonuncusu, Twitch’in klip paylaşım işlevinden bir örnek oldu.

Neredeyse sonsuz küçük bulut depolama alanına sahip olan Youtube için bu özellikle oldukça kolay eklenebilecek, hatta internette her yerde bulunan bağlantıları sayesinde youtube artık basamakları tek tek bile ölçüyor hale gelebilir. Böylece videonun belirli bir bölümüne dikkat çekmek isteyen kullanıcılar klipler özelliği ile bu saniye aralığını kesebilir ve url olarak paylaşabilir.

Bu özellik aşağıda gördüğünüz üzere oldukça basit. İlgilendiğiniz videonun altındaki klip simgesine tıklarsanız en az 5 saniye ve en fazla 60 saniye süre aralığını bir başlık ekleyerek paylaşabilirsiniz.

Farklı video yayın platformlarında dolaşanlar, Twitch Klip özelliğinin ve bazı diğer özelliklerin Youtube’a eklenmeye çalışıldığını kolayca farkedecekler. Ancak platformda geçimini sağlayanlar ve genellikle bir video düzenleyicisinin yapması gereken şeyi başarmanın kolay bir yolunu bulduklarında kesinlikle rahat bir nefes alacaklar.

Belki birkaç yıl içinde diğer sosyal medya paylaşım sitelerine de bu özellik gelirse, ilk kimin yaptığını unutabiliriz.

Bununla birlikte Youtube Klipleri hala bir deneydir ve sonuna kadar devam edebilir yada etmeyebilir. Şu anda yalnızca masaüstü tarayıcılarda ve Android’de mevcuttur, Ancak IOS aygıtları için desteğin yakında geleceği vaat edilmektedir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder