İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Yeni Windows 11 Logosunun Nasıl Görüneceğini Öğrenin - bannygo.com

Yeni Windows 11 Logosunun Nasıl Görüneceğini Öğrenin

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
379224 kişi okudu
5 1

Microsoft, 24 Haziran’da yeni nesil bir Windows sürümü sunacağını artık tamamıyla açıklıyor. Bu yeni sürüm için bütün tahminler seçilen adın Windows 11 olacağını gösteriyor.

Bu harika güncelleme ile birlikte herkes, bir marka değişikliği ve özellikle klasik Windows bayrağının logosunun biraz değişmesini bekliyor. Düşünmemiz gereken soru şu;

Hangi renkleri kullanacaklar ve yeni Windows 11 logosu nasıl görünecek?

Burada yazacaklarımın şimdiden teori olduğunu ancak bir araştırma sonucu bunları paylaşacağımı bilmenizi istiyorum.

Yeni logo ile ilgili konuşulanlar şu şekilde;
  • Microsoft daha önce de kullandığı gibi dört kare sembolünü kullanacak.
  • Microsoft, yeni logo ile birlikte farklı renkler kullanmak istiyor.
  • Bu renkler Windows 10X logosunda ki renkler değildir.
  • Yeni Segoe UI yazı tipini yarı kalın biçimde kullanacaktır.

Buradaki sorulara ilk olarak, logonun rengi ile başlamak istiyorum. Microsoft, logonun “Windows 10’un karakteristik mavisi” olmasını veya her durumda benzer bir mavi tonu kullanılmasını istiyor. Mavi, her zaman Windows ile yakından bağlantılı bir renk olmuştur ve Redmond’dan gelenler Windows 10’un markalaşmasına devam etmek isteyebilirler.

Buna ek olarak, etkinliğin 24 hazirandaki sunum görüntüsü, bir marka değişikliğini ön görebilecek mavi tonlarını işaret ediyor.

Mavi bir arka plan üzerinde beyaz monokrom versiyonu oldukça başarılı görünüyor, (mavinin tonu değişebilir) ancak bazı forumlarda logonun tek renkli olabileceği konuşulurken diğer yandan mavinin birkaç farklı kombinasyonu hatta belki bir çeşit gradyan sunulabileceğine bile inanılıyor. Bu konu da şüpheler hala sürüyor.

Özellikle Windows 10X tarafından daha önce kullanılan logoların tam olarak aynısı olmayacaklarını bildiğimiz için logonun olası bir mavi kombinasyonu üzerine girmek zordur. Buna rağmen Windows 11 için farklı logo önerileri aşağıda sunuyorum.

Windows 11 Logosu

Windows 11 Logosu

Windows 11 Logosu

Bu logo, mevcut logonun devamı olarak ve aynı zamanda daha önce vurgulanan değişiklerle kendini eskilerden ayırarak yeni görevini mükemmel şekilde yerine getirecektir, keza Windows 7’den Windows 8 ve 10 arasında ki geçişlerde logolar oldukça beğenilmişti. Hatta o kadar çok beğenildi ki, insanlar duvar kağıtlarında sadece Windows logolu resimler kullandı. Kuşkusuz bu logo konusu, Redmond’un oldukça ciddiye aldığı bir konudur.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder