İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Yeni Windows 10 Başlat Menüsü Oldukça Estetik Görünüyor! - bannygo.com

Yeni Windows 10 Başlat Menüsü Oldukça Estetik Görünüyor!

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
502511 kişi okudu
5 1

Microsoft tarafından yayınlanan yeni bir ekran görüntüsünde bir programı aramak ya da başlatmak için birkaç saniye kullandığımız başlat menüsünün estetik olarak oldukça değiştiğini görüyoruz.

Son on yılda Windows sürümlerinin değişmesi ile birlikte her güncelleme oldukça tartışmalı bir gündemi de beraberinde getirdi.

Windows 10 Startup Update

Windows 8 ile büyük ölçüde değişen Windows başlat menüsü yıllar boyunca birçok tasarım tartışmasına ve değişikliğe de konu olmuştur. Ancak sonunda bu tartışmalar ile birlikte yeni Windows 10 güncellemesinde bir değişiklik görebiliriz. Son yayınlanan Teaser herhangi bir kesin sonuç barındırmasa da en azından başlat menüsünün daha estetik bir yükseltme içerdiğini söyleyebiliriz.

Tam ekran menülerden daha sade ve düz renkli ikonlara geçiş olduğunu fark edeceğimiz yeni güncelleme ile birlikte Windows kullanıcılarının yeniden ayrı gruplara ayrılacağını görebiliriz.

Windows 10 Başlat Menüsü Güncellemesi

Windows yıllar boyunca Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10 arasında oldukça büyük değişiklikler geçirdi. Bu yüzden Windows 10X ile birlikte yeni bir değişiklik beklemek oldukça mantıklıydı.

Aslında, Surface Neo adlı çift ekranlı tabletin piyasaya sürülmesi, Başlat Menüsü’nün, tabletler için daha çok arama merkezli bir menüye benzeyen radikal bir değişime maruz kalacağını düşündürüyordu. Tabii ki, görüşler bir kez daha bölündü, ama neyse ki, bu zaten gerçekleşmeyebilir.

Peki bu bilgilere nereden eriştik?

Windows Latest, Microsoft 365 Facebook hesabında yayınlanan ve renk işleme açısından mevcut Başlat Menüsü'nden çok farklı olan bir Başlat Menüsü'nü açıkça gösteren bir ekran görüntüsünü gösteriyor.

Elbette, bunu daha önce Microsoft'un kendi tanıtımlarında bile gördük, bu yüzden tamamen yeni bir şey değil.

Windows 10 Başlat Menüsü Güncellemesi

Yeni güncelleme, simgelerin üzerinde bir renk sıçraması olurken, döşemelerin renk şemanızla eşleşen arka planlar alacağını doğrular. Kısmen Fluent Design'ın görsel etkisi sayesinde biraz daha nefes alan bir etkisi de var, ama şimdilik hepsi bu kadar.

Bu yeni Başlat Menüsü, Windows 8'in aniden kullanıcılara döktüğü sarsıcı değişiklik yerine daha tanıdık bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Yani Microsoft, henüz büyük bir değişiklik yapmaya hazır olmayabilir, ancak bu değişikliğin nihayet geleceğini de biliyor olmalıyız.

Gelişmeler ile birlikte konuyu güncelleyeceğim.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder