İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Antivirüs Yaratıcısı John McAfee Hapishanede Ölü Bulundu! - bannygo.com

Antivirüs Yaratıcısı John McAfee Hapishanede Ölü Bulundu!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
374613 kişi okudu
5 1

İspanya Ulusal Mahkemesi, McAfee antivirüs yazılımının yaratıcısı olan John McAfee'nin vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu Amerika Birleşik Devletleri'ne iadesine izin verdikten sonra, İspanya’da bulunan Brians Hapishanesinde tutulmaya başlatıldı. Ancak dün kontrol esnasında hücresinde ölü bulundu.

John McAfee

Bilgi, yerel polis ajanları Mossos'un McAfee'nin ölümünü araştırdığını bildiren El País gazetesi tarafından doğrulandı.

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri, Tennessee'deki savcılar, McAfee'yi, konferanslardan ve bir belgesel için biyografisinin haklarının satışından elde edilen gelire ek olarak, danışmanlık işi yaparken kripto para birimlerinin tanıtımından elde edilen geliri bildirmediği için vergi kaçırmakla suçlamıştı.

Son yıllarda kendisini kripto para ticaretine adayan bir iş adamı olan McAfee , Ekim ayında Barselona havaalanında tutuklanmış ve iade talebinin çözülmesine kadar önleyici cezaevine konmuştu.

Ulusal Mahkemenin kararına göre, suçlamalar 2016'dan 2018'e kadar olan üç mali yıl için geçerli.

Bu ay video konferans yoluyla Ulusal Yüksek Mahkeme önünde yaptığı duruşmada McAfee, aleyhindeki suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri'ne geri gönderilmesi halinde hayatının geri kalanını hapiste geçireceğini iddia etmişti .

Ulusal Mahkeme, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında iddia edilen vergi suçu nedeniyle iadeyi kabul etmişti. Eğer iade başarılı bir şekilde yapılsaydı, McAfee Amerika’da 30 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaktı.

Dün, İspanyol adaleti, iddia edilen vergi suçuna istinaden John McAfee'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne iadesine izin verdi.

John McAfee

McAfee, servetini 1980'lerde hâlâ kendi adını taşıyan antivirüsüyle kazanmıştı, ancak son yıllarda kripto para dünyasında bir guruya dönüştü. Bu işle ilgili olarak, işadamı, Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri adaleti tarafından, farklı bir davada, içeriden bilgileri kullandığı ve kripto para birimlerinin satışında bundan kazanç sağladığı iddiasıyla suçlandı.

Nasıl öldü?

Ünlü antivirüsün yaratıcısı John McAfee, vergi kaçakçılığı davası nedeniyle ABD'ye iadesi onaylandıktan sonra bu Çarşamba bir Katalan hapishanesinde ölü bulundu. Yetkililer yaptığı açıklamalarda bunun bir intihar olduğunu söyledi.

75 yaşındaki McAfee, Barselona'daki Sant Esteve de Sesrovires'teki Brians 2 hapishanesindeki hücresindeydi. Onu bulan cezaevi görevlileri McAfee’yi hayata döndürmek için bazı manevralar yaptığını ancak hayatını kurtaramadıkların söyledi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder