İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Yeni USB 4.0 Teknolojisi İndirilmeye Hazır - bannygo.com

Yeni USB 4.0 Teknolojisi İndirilmeye Hazır

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
615544 kişi okudu
5 1

Yeni USB4.0 standardı kullanıcılar için indirilmeye hazır.Geliştirme aşaması oldukça iyi giden standardın veri aktarım hızı büyük ölçüde ikiye katlanacak, yeni çıkan bu USB versiyonuyla birlikte,bu standardın destekleyen parçaların piyasada yerini alması an meselesi.

USB geliştirmeleri ve versiyonlarını yükseltmekten sorumlu olan USB Implementers Forum (USB-IF), USB 4.0 geliştirmesi için yaptığı çalışmalar sonucunda geliştirilme sürecinin tamamlandığı belirtildi. Bu sene ilk defa mart ayında duyurulan USA geliştirmeleri son güncellemeleri, geliştiriciler için indirmeye hazır hale geldi.

USB 4.0

Yeni geliştirilen USB 4.0'ün en öne çıkan özelliği ise Thunderbolt 3 teknolojisini kullanıyor olması. Thunderbolt 3 teknolojisi sayesinde Yeni USB'nin veri aktarım hızı 40Gbps seviyelerine çıkmış olacak. Şu an USB 3.2'nin hızının neredeyse iki katı olan bu hız USB dünyasını yeni bir evreye sokuyor diyebiliriz. Yeni USB sürümü, birden çok veri ve aynı zamanda görüntü protokolü kullanacak,bu durumda en yüksek bant genişliğini sahip olmuş olacak. Versiyon, USB Type-C ile harici ekranlara bağlanmış olan cihazlar için yeni veri akışı sağlama hatta ayırma hünerlerini de sağlıyor.

yeni usb

Yeni USB 4.0 yeniliğinin geliştirme aşamasına nazaran USB 3.2, USB 3.0 ve Thunderbolt 3 ile geriye dönük bir bellek uyumluluğu sağlanıcak. USB Tanımlamaları son halini aldığından, USB 4.0 destekli cihazların piyasada kendine yer bulması çok fazla zaman almayacak olduğunu söylemek gerekiyor.

Yeni USB 4.0 Standardı merak konusu olarak bekleniyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder