İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Yeni Chrome Güncellemesi, Dizüstü Bilgisayarınızın Pil ömrünü 2 Saate Kadar Uzatabilir - bannygo.com

Yeni Chrome güncellemesi, dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü 2 saate kadar uzatabilir

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
498732 kişi okudu
5 1

İnternette gezinirken özellikle birçok sekme açmaya eğilimliyseniz, Chrome'un şarjınızı çabuk bitiren bir pil domuzu olarak ünü olduğunu az çok bilirsiniz, ancak Google bunu düzeltmeye hazır görünüyor.

Chrome

WindowsClub, Chrome 86'daki deneysel bir özelliğin, kaydırma konumunuzu kontrol eden gereksiz bir JavaScript zamanlayıcısını ve izleyicileri kapatarak enerji kullanımını azaltacağını söyledi.

Özellikle Chrome ve Firefox gibi web browser’lar işlem merkezinde kontrol edildiğinde her yeni sekme için yeni bir işlem dizini açar ve bu da bilgisayardaki kaynakların daha fazla kullanıldığı anlamına gelir.

Chrome geçtiğimi 10 yıl boyunca böyle bir yapıya hiç gitmemişti, yani açılan yeni sekmeler için yeni bir işlem dizini oluşturulmuyordu. Ancak 2018 itibari ile kendi işletim sistemlerini geliştiren Google sistemlerindeki bazı açıkları kapatmak için bu yapıya geçmeye karar verdi. Tabii ki bunun sonuçları ağır oldu. Çünkü yeni yapı; Bataryanın ömrünü azaltan, Şarjı daha çabuk bitiren, bilgisayarın RAM, İşlemci gibi kaynaklarını gereğinden fazla kullanan bir düzenek haline geldi. Ancak tam da şimdi Google bunu değiştirmeyi hedefliyor.

Tasarruflar doğru koşullarda bilgisayarınızı hızlandırma konusunda önemli olabilir.

Yapılan deneylerde Google, 36 arka plan sekmesi ve bir boş ön plan sekmesi kullandığı testte yaklaşık iki saat kadar pil ömrünü kurtardığını açıkladı. Bu inanılmaz bir deney. Çünkü sadece 1 günlük araştırma sonuçları bataryanıza tam olarak 2 saat ömür katabilir. Bunun günler sürdüğünü düşünürsek, bilgisayarınızın bataryasının ne kadar geç bozulacağına siz karar verin. Ancak Google hala testlerin kesin sonuçlar içermediğini de dile getiriyor.

Batarya Laptop

Örneğin bir YouTube videosu oynatılırken verimlilik o kadar da fazla değildi, ancak daha yoğun test yapıldığında yine de hala 36 dakikalık verimlilik elde edildi.

TWC, bunun yalnızca ilk Chrome 86 sürümlerinde bir bayrak olarak kullanılabileceğini, ancak tüm masaüstü ve mobil sürümlerde de kullanılabileceğini belirtti. Chrome'un yeni sürümünün toplu olarak benimsenmeye ne zaman hazır olacağının şuan için bir garantisi yoktur

Yapılan yeni güncellemenin dikkatli bir şekilde incelenmesi hepimiz için daha faydalı, aksi taktirde birçok laptop güncellemeyi aldıktan sonra hurdaya çıkabilir.

Belki de benzer büyüklükte diğer şirketler Apple ve Microsoft bu konuyu ortak bir problem olarak ele alabilir.

Ancak Apple bu yardımın karşılığında yine de liderlik talebinde bulunabilir (Google'ın kendi testleri hala en hızlı tarayıcı olarak Safari'yi gösteriyor)

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder