İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

WhatsApp'ta Gizliliğinizi İyileştirmek İçin 5 Püf Noktası - bannygo.com

WhatsApp'ta Gizliliğinizi İyileştirmek İçin 5 Püf Noktası

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
383108 kişi okudu
5 1

Son günlerde Whatsapp Gizlilik Sözleşmesinin birçok kez gündeme gelmesiyle alınabilecek önlemleri araştıran kişilere bazı ipuçlarımız var. İşte Gizlilik Sözleşmesinden en az etkilenmek için yapabileceğiniz bazı şeyler.

Burada anlatılan şeyler kesinlikle Whatsapp hesabınıza zarar vermez, Whatsapp uygulaması içinden gizlilik ayarları üzerinden değişiklikler yaparak hesabınızı daha güvenli hale getirmeye yardımcı olacağız.

WhatsApp girmek için bir şifre koyun

WhatsApp girmek için bir şifre koyun

Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, bir hata veya dikkat dağınıklığı nedeniyle kullanıcının cep telefonunu gözetimsiz bırakması durumunda başka birinin uygulamadaki konuşmaları görme şansını sınırlar. Bu aracı kullanmak için;

  • Ayarlar
  • Hesap
  • Gizlilik

Seçeneklerine girmeniz ve parmak izi yada yüz tanıma ile kilitle seçeneğini seçmeniz gerekir.

İkinci kimlik doğrulama faktörünü etkinleştirin

İkinci kimlik doğrulama faktörünü etkinleştirin

Bu, hesabınızı hırsızlıklardan korumak için önemli bir güvenlik önlemidir. Bu seçenek kullanıldığında saldırgan hesabı başka bir cihazda kullanmak için aktivasyon kodunu almayı başarsa bile, aşağıdaki şekilde yapılandırılan bu erişim kodu gerekecektir. Aktifleştirmek için;

  • Ayarlar
  • Hesap
  • İki Faktörlü Doğrulama

Bununla ilgili bilmeniz gereken bir diğer tedbir, doğrulama kodlarını üçüncü şahıslara asla vermemeniz gerektiğidir. Uygulamanın kullanıcılardan SMS – WhatsApp veya diğer mesajlaşma servisleri yada telefon görüşmeleri yoluyla herhangi bir bilgi istemediği unutulmamalıdır.

Bilinmeyen bir kullanıcıdan bu tür hizli veriler isteyen bir WhatsApp mesajı alınırsa, ekranda görünen seçenekler üzerinden kullanıcı engelleyip bildirmeniz önerilir. Ayrıca, Whatsapp Web oturumlarının hangi cihazlarda açık olduğunu düzenli olarak kontrol etmeniz ve paylaşılan cihazlarda oturum açmaktan kaçınmanız önerilir.

Bazı mesajlarınız için Geçici Mesajları kullanın

Bazı mesajlarınız için Geçici Mesajları kullanın

Birkaç ay boyunca kullanılabilen bu araç, etkinleştirildiğinde sohbetlerin gönderildikten 7 gün sonra otomatik olarak kaybolmasını sağlar. Bu seçenek hem özel hem de grup diyaloglarında kullanılabilir. Özel görüşmeler için, her iki kişi de geçici mesajları açabilir veya kapatabilir. Gruplarda, yalnızca onları yönetenler bunu yapmak için kontrole sahip olacaktır.

Bu işlevi kullanmak için, söz konusu görüşmeyi açmanız, kişinin adına, ardından "Geçici mesajlar" a, ardından "Devam" ve son olarak "Etkinleştirildi" ye dokunmanız gerekir.

Seçeneği devre dışı bırakmak için, bu adımları tekrarlamanız, ancak "Devre Dışı Bırakıldı" düğmesine basmanız gerekir.

Bunun, alıcının bir ekran görüntüsü almasını engellemediğine dikkat edilmelidir; özel olarak kabul edilen bir mesaj bu şekilde viral olabilir. Ayrıca, yanıtlar veya yönlendirmeler silinmez, bu nedenle birisi bir mesajı alıntılar veya başkalarıyla paylaşırsa, mesaj görünür olacaktır. Platform dışında depolanan yedeklemeler ve medya dosyaları da silinmez. Başka bir deyişle, birisi mobil cihazına bir içerik kopyalamışsa veya içeriği indirmişse, yine de orada olacaktır.

Profil resmi ve son hesap erişimi gibi kişisel bilgileri kısıtlayın

Profil resmi ve son hesap erişimi gibi kişisel bilgileri kısıtlayın

Hesabınızı, diğer kullanıcıların gördüğü verilerin sınırlı olacağı şekilde yapılandırmanız önemlidir. Bu anlamda, Ayarlar / Hesap / Gizlilik'e gitmeniz ve "son görülme" yazan yerde "hiç kimse" seçeneğini seçmeniz gerekir, böylece son görülmenizin zamanını kimse göremez.

"Profil fotoğrafı" yazan bölümle ilgili olarak, yalnızca kişiler tarafından görüntülenmesini seçebilirsiniz. Numaranıza dolaylı yoldan ulaşmış kişilerin kim olduğunuzu anlamasına bu şekilde biraz da olsa engel olabilirsiniz.

Ayrıca Gizlilik bölümünde okundu bilgilerini devre dışı bırakabilirsiniz, böylece hiç kimse mesajların okunup okunmadığını göremez.

Yine aynı şekilde Durumlarınızı da “herkes” yerine yalnızca bazı kişiler tarafından görülebilecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Burada engellenen kişilerin listesini de yönetbilirsiniz.

Can sıkıcı kullanıcıları bildirin ve engelleyin

Can sıkıcı kullanıcıları bildirin ve engelleyin

Bir kullanıcıyı herhangi bir nedenle, sohbete girerek, ardından Ayarlar / Diğer'e girip orada engelle'yi seçerek engellemek mümkündür. Ancak herhangi bir nedenle rahatsız edici, tehdit edici veya uygunsuz mesajlar gönderen bir kişi olması durumunda atılması gereken bir adım daha var. Bu durumlarda, söz konusu bölümde bulunan araçlardan bir diğeri olan Rapor'u doğrudan seçebilirsiniz. Bu seçeneği kullanırken, bu kişiden gelen en son mesajların, yapılan rapora destek olarak WhatsApp'a gönderileceği unutulmamalıdır. Aslında Rapor'a bastığınızda, kullanıcının durumdan haberdar olması için bunu belirten efsane bir mesaj göreceksiniz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder