İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Whatsapp'ta Bir Kez Görüntüle Özelliği Nasıl Kullanılır? - bannygo.com

Whatsapp'ta Bir Kez Görüntüle Özelliği Nasıl Kullanılır?

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
17579 kişi okudu
5 1

Sonunda Instagram’da görünen ve kaybolan mesaj özelliği WhatsApp’a da geldi, sosyal medya devi yeni güncelleme ile birlikte bu özelliğin herkes için çalıştığını bildirdi.

WhatsApp birkaç hafta önce tüm kullanıcılar için kaybolan fotoğraflar özelliğini getireceğini söylemişti, nitekim öyle de oldu.. WhatsApp kaybolan resimler özelliğini artık etkinleştirmeye başladı.

Yeni özelliğin çalışması için, kullanıcıların, WhatsApp uygulamasının son sürümüne sahip olması gerekiyor.

WhatsApp bu işlevi resmi web sitesinde “Bir kez gör” olarak adlandırıyor. Çünkü diğer uygulamalardan farklı olarak WhatsApp yalnızca birkez açılıp sonsuza kadar kaybolan içerikler ile ilgileniyor. Halihazırda diğer mesajlaşma uygulamalarında da bulunan bu seçeneğin ana fikri, kullanıcıların gizli veya hassas bilgiler içeren fotoğraf ve videoları daha güvenli bir şekilde gönderebilmelerini sağlamaktır.

Nasıl işliyor?

Alıcı, görüntüyü veya videoyu yalnızca bir kez ve tam ekran olarak açabilecek ve herhangi bir başkasına iletmek veya başka uygulamalarda kullanmak için paylaşmak mümkün olmayacak. Gönderen kişi bile mesajı tekrar göremeyecek, ancak mesajın iletilme bilgisinde alıcının görüp görmediği anlaşılabilecek.

"Bir kez görüntüle" seçeneği nasıl kullanılır?

Bu özelliği ilk kez WhatsApp’ın sunmadığını belirtelim, bu araç daha önce Telegram ve Instagram üzerinde kullanılıyordu. Ancak, WhatsApp’ın bunu kendi özelliklerine eklemesi yine de birçok insanın takdir ettiği bir cazibe.

Kullanabilmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.
  1. Mesajı göndermek istediğiniz kişinin sohbetini açın.
  2. Göndermek istediğiniz multimedya içeriğini seçin.
  3. Gönder okuna dokunmadan önce, metin kutusunun hemen altında görünen “1” düğmesini seçtiğinizden emin olun.
  4. Mesajı gönderin.

Son olarak, sohbette “Fotoğraf” veya “Video” kelimesi ve bir ok içeren bir metin kutusu görünecektir. Bu muhatapınızın size bir medya dosyası gönderdiğini kişiye bildirecektir. Açıldığında, mesaj “Açıldı” olarak değişecek ve sonsuza kadar bir daha açamayacaksınız.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder