İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Virgin Galactic Şirketinin Yapacağı İlk Uzay Turizmi 2020'de Başlıyor - bannygo.com

Virgin Galactic Şirketinin Yapacağı İlk Uzay Turizmi 2020'de Başlıyor

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
618412 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz senelerde moda olan uzay turizmi gelecekte ve günümüzde adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran bir gelişme, bu teknolojideki gelişmeler oldukça hızlı bir şekilde büyüyor ve gelişiyor. Virgin Galactic firması yolcularının dinlenme hizmeti alacakları yeri de içeren yapının fotoğraflarını yayınladı.

Uzay turizminin öncülerinden Virgin Galactic şirketi uçuş öncesi yolcularına hizmet verecek dinlenme salonunun fotoğraflarını paylaştı. Virgin Galactic’in “Gateway to Space” ismiyle duyurduğu binasının iç dekorasyon ve yapımının önemli ölçüde tamamlandığı belirtildi. Dinlenme salonu binası New Mexico’daki “Spaceport America” uzay araçları limanında bulunmakta. Perşembe günü bina hakkında duyuru yapan firma binanın operasyonlara hazır bulunduğunu fakat uzaya yolculukların henüz başlamadığını ve bunun sadece bir maket olduğunu ifade etti.

Virgin Galactic CEO

Virgin Galactic Müşterileri İçin Ayrılan 1. Kat: Gaia

Şirket, inşaatı süren binanın iki katının da fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı. Bu binadaki iki kat teknik operasyonlar ve Virgin Galactic müşterileri için rezerv edilmiş vaziyette. Binanın birinci katının ismi Gaia (Yunan mitolojisinde toprak ana) olarak isimlendirilmiş. Bu kat, herkesin Virgin Galactic ailesinin bir parçası olarak görüldüğü bir sosyal merkez olarak dizayn edilerek müşterilerine sunmak için belirlenmiş.

Virgin Galactic

'Gelecek astronotlar, kahvaltısını uzay pilotları ile paylaşacak, roket mühendisleriyle kahve içecek ve günlerini Mission Control ekibiyle geçirecekler.'

Yapının Gaia bölgesinde bir de "Barista Adası" adı verilen bir içecek tüketme alanı bulunmakta. Virgin Galactic’e göre bu bölge, dostluk hissini ve yakınlaşmayı hatta ve hatta gelecek astronotların kişisel görevlerini tamamlamalarındaki kararlılığı kuvvetlendirmeye yardımcı olacak.

Operasyonel Birimler İçin 2. Kat: Cirrus

Virgin Galactic launge ve lobi

İkinci kata Cirrus adı konulmuş. Hafif, hava ve uçuş terimlerini temsil eden kat görev kontrol birimleri gibi operasyonel alanlardan oluşmakta. Virgin Galactic, açıklamasında bütün tesisin, her yanı başında birer astronot bulunacak ve hayatının yolculuklarına hazırlanan müşterilerine benzersiz ve eşsiz bir deneyim sunmak için tasarlandığını ifade etti. Virgin Galactic’in CEO’su Richard Branson Mayıs ayında CNN’e yaptığı bir röportaj bulunuyor. Branson, New Mexico eyaletinin ekonomisine uzay limanını kullanmak üzere yapmak istedikleri katkıdan söz ediyor. Açıklamasının ilerleyen bölümleri aynen böyle devam ediyor: 'Uzay limanı içinde uçuş eğitimleri, ailelerin yemek yiyebilecekleri yerler, sıcak hava balonu, balıkçılık, dağ bisikletçiliği ve daha birçok aktivite bulunacak.'

İlk Uçuş İçin Hedef 2020

Virgin Galactic ilk uçuş

Virgin Galactic müşterilerini uzaya seyahatine hazırlamak için öngördüğü zaman dilimi 2020 yılının ilk çeyreğini hedefliyor. Şubat ayından bu zamana 600’den fazla insan uzaya seyahatine gitmek için ön ödeme gerçekleştirdi. Bu arada, yolculuğun yalnızca 90 dakikasının ücreti 250.000 dolar (1,4 milyon lira) olduğunu belirtmekte fayda var. Virgin Galactic şirketinin gerçekleştireceği seyahatler, uzaya girmenize yetecek kadar yüksek irtifada uçacak fakat, araç Dünya yörüngesinde dolanmayacak. Virgin Galactic'in CEO'su Branson’ın iki büyük rakibi ise milyarder Elon Musk ve Jeff Bezos olduğu ise herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder