İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Video Oyun Sektörü Terör Olaylarındaki Oyun Etkisini Kabul Etmedi - bannygo.com

Video Oyun Sektörü Terör Olaylarındaki Oyun Etkisini Kabul Etmedi

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
610148 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz hafta ABD'de El Paso ve Ohio saldırılarının ardından silahlı saldırılar ve terör olaylarının video oyunları arasındaki bağlantı merakla araştırılmaya başlandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerinin hemen ardından önemli ölçüde düşüşe geçen video oyun endüstrisi, yapılan iddiaları kabul etmedi.

Dünya üzerindeki katliamların sayısı arttıkça video oyunlarının insanları şiddete sevk edip etmediği de merak konusu oluyor. Özellikle ABD başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçilerin söylemleri son günlerde ciddi bir şekilde artış gösterdi. ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarında "Video oyunlardaki şiddetin gençlerin düşüncelerini şekillendirdiğini söyleyen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor" demesi video oyun sektörünü kızdırmışa benziyor.

video oyunları şiddet ve terör

Video oyunlarının şiddeti arttırdığını ifade eden Donald Trump, bu konuda yalnız değil ABD'li Demokratların da aynı söylemi destelemesi ve El Paso Saldırısından bahsetmesi durumu açıklar nitelikte. Açıklamalar her ne kadar yapılsa da oyun sektöründe yankıları duyuluyor.  ABD devletinin en üst düzeyde kişilerinin yaptığı bu açıklamalar sonucunda  Activision, Blizzard ve diğer video oyun üreticilerinin hisse değerleri Trump'ın açıklamalarından sonra düşüşe geçti.

video oyunları şiddet ve terör

Red Dead Redemption'ın yapımcı firması Take-Two'nun başındaki isim Strauss Zelnick ise video oyun sektörünü suçlamanın haksız olduğunu, oyunların dünya çapında ilgi gördüğünü fakat silahlı şiddetin yalnızca Amerika'ya has bir durum olduğunu söyledi. Alında genel olarak bakarsak hepimizin kız erkek demeden oynadığı bu oyunlar dünya ekonomi sektörünün büyük bir kısmını oluşturuyor ve paranın döndü tüm sektörler aslında iş adamları tarafından doğal olarak korunuyor. Çocuklar için daha zeka içeren ve pozitif oyunların gelişmesini sağlamak gerekiyor.

video oyunları şiddet ve terör

İddialar bir yana gerçekler üzerine konuşacak olursak ABD'nin önde gelen psikoloji kurumları, çocukların agresif ve şiddet içeren davranışlar sergileyebileceği endişesi içerisinde şiddet içeren oyunları oynamamalarını önermekte.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder