İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Uygulamada Gizli İşlevleri Etkinleştiren Beş WhatsApp Hilesi - bannygo.com

Uygulamada Gizli İşlevleri Etkinleştiren Beş WhatsApp Hilesi

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
363017 kişi okudu
5 1

Dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan WhatsApp’ın kullanıcılardan gizli birkaç işlevi olabilir mi? Görünüşe göre evet!

Bu gizli işlevler genellikle uygulamanın hali hazırda sunduğu bazı seçeneklerdir ancak aktif olması için birkaç işlem yapmak gerekiyor.

Herkesin bilmediği WhatsApp hileleri derken bizde bunlardan bahsediyoruz. Üstelik en büyük avantajı, şüpheli üçüncü taraf uygulamalarını yüklemek zorunda olmamak.

Bu durumda, diğer seçeneklerin yanı sıra aramaları kaydetme, rahatsız edici bildirimlerden kaçınma veya “iletildi” yazısı olmadan dosya gönderme gibi bazı yararlı işlevleri keşfedeceğiz. Çünkü diğer seçeneklerin yanı sıra Stockholm sendromuna WhatsApp ile devam edeceksek en azından, bunu iyi şekilde kullanalım.

İşte Beş WhatsApp Hilesi

1. İletildi etiketi olmadan birşeyleri iletin

1. İletildi etiketi olmadan birşeyleri iletin

Bu seçenek mesajlarınızda aldığınız ve bir başkasına göndermek istediğiniz herşeyi içerebilir. Ancak gönderdiğiniz şeyin üzerinde bulunan “iletildi” gibi garip bir etiketten kaçınır. Bu seçenek hem Android hem de iOS kullanıcıları için fotoğraf, ses veya video gibi farklı dosyalar için çalışır.

Uygulamak için

İletmek istediğiniz içeriği bulup ilet butonuna bastıktan sonra “ileri” seçeneğini seçmek yerine “paylaş” seçeneğini seçeceğiz. Android’de sağ üst köşede ve iOS’ta sağ alt köşede. Bu tuş aynı zamanda bir dosyayı e-posta, veya diğer sosyal ağlarda paylaşmamızı sağlayan şeydir. Bununla birlikte seçeneklerde WhatsApp logosunuda göreceksiniz ve bu seçmeniz gereken şeydir. Sonrasında göndermek istediğiniz kişiyi seçip göndermeniz yeterli olacaktır. Bu işlem sonucunda içerik işaretsiz ve etiketsiz olarak gelecektir.

2. Uygulama simgesine basıldığında kısayollar

2. Uygulama simgesine basıldığında kısayollar

WhatsApp'ın en pratik ve en az kullanılan işlevlerinden biri bu olsa gerek. Buradaki hile, WhatsApp simgesini basılı tutmaktır ve uygulamaya girmek zorunda kalmadan bir işlevler menüsü açılacaktır.

Bu seçenek iOS'ta yıllardır var ve herhangi bir iPhone kullanıcısı, kullanmasalar bile bunu biliyor. Öte yandan Android'de, esas olarak temel işlevlere erişim sağlayan nispeten yeni bir işlevdir.

Seçenekler arasında, bir kullanıcının sohbet ettiği son kişilere doğrudan erişimi olan küçük bir liste var. Bu seçenekte bile, liste üzerinde sürüklemek için parmağınızı basılı tutarsanız kişileri sıralamanıza izin veren bi özellik bulunur.

Ayrıca, bilgisayarda açık bir oturum olması durumunda uygulamayı kaldırmak veya web sürümüyle bağlantısını kesmek için kameraya erişim ve çeşitli seçenekler vardır.

3. Tatil modu

3. Tatil modu

Bu en yeni seçeneklerden biridir. Gerçekte kullanım amacı tabiki tatil sezonu için değildir, ancak arşivlenen kullanıcılar yeni bir mesaj göndermek istediğinde bunu engeller ve rahatsız olmanızı engeller. Ancak birçok kullnaıcı, bildirimlere ara vermeye çalışırken bu özelliği ideal buldu ve bu nedenle “Tatil Modu” olarak değiştirildi. Bu özellik yine hem Android hem de iOS için çalışır.

Uygulamak için

İlk olarak bizi rahatsız etmesini istemediğimiz kişi veya grubu bulup “arşivle” seçeneğini seçiyoruz. Bu şekilde kişi listesinden kayboluyor ve susturuluyor. “Hayata geri dönmesini istiyorsak”, seçeneğe gidip devre dışı bırakabiliriz.

Ama eğer tüm kişilere ve gruplara “arşiv” seçeneğini uygularsak gerçek tatil modu etkileştirilebilir. Bunun için “Ayarlar”a ve oradan “Sohbetler”e gitmeli ve ardından “Tüm sohbetleri arşivle”yi seçmelisiniz.

Böylece WhatsApp’ımız, gruplardan ayrılmaya veya kişileri engellemeye gerek kalmadan sakin kalacaktır.

4. WhatsApp aramalarını kaydedin

4. WhatsApp aramalarını kaydedin

Bu seçenek en basitlerinden biridir ve Telegram'dan Skype veya Facebook Messenger'a sesli aramalara izin veren diğer tüm uygulamalar için de çalışır. Android telefonlar ve Apple iOS telefonlar için de geçerlidir.

Biliyoruz, bu hileleri uygularken farklı bir üçüncü taraf uygulamaya ihtiyacınız olmayacağına dair söz vermiştik ancak söz konusu uygulama “Ses Kaydedici”dir ve çoğu mobil işletim sisteminde varsayılan uygulamalar ile birlikte gelir. Yani yeni bir uygulama yüklemenize gerek yoktur.

Uygulamak için, WhatsApp'ı açmanız, bir kişiyi veya grubu aramanız ve hoparlöre almanız gerekir. Ardından, ses kaydedici uygulamasını açmanız ve aramayı kaydetmeye başlamanız gerekir.

Evet, bu kadar basit ve neredeyse uğraşsız ama çok etkili. Ancka bunu çok gürültülü bir ortamda yaparsak, kaydın tüm sesleri alacağını açıklığa kavuşturmakta fayda var.

Aynı işlemi ekranı kaydederek de yapabilirsiniz ancak dosya videoda olacak ve daha fazla yer kaplayacaktır.

5. Rehbere kaydetmeden birine mesaj gönderin

5. Rehbere kaydetmeden birine mesaj gönderin

Bu numara daha dolambaçlı ve hatta gereksizdir, ancak birçok kullanıcı iletişim kurduğu kişiyi rehbere eklememe seçeneğini tercih eder. Bunu kolaylaştırmak için üçüncü taraf uygulamalar olsa da, resmi bir WhatsApp bağlantısını takip ederek de yapılabilir.

Bunun için bir web tarayıcısı açıp şu adresi yazacağız;

https://api.whatsapp.com/send?phone=PPNNNNNNNNN

Bu şemada PP harfleri ülke kodunu ve N ise alan koduyla birlikte telefon numarasını temsil etmektedir.

PC'de yapılırsa WhatsApp Web'e, telefonda yapılırsa bizi uygulamaya yönlendirir. Böylece gündemimizde olmayan birine mesaj gönderebiliriz.

Bu bağlantı aynı zamanda, bir işimiz olduğu veya bir hizmet sunduğumuz için birisinin bizimle iletişime geçmesi için WhatsApp'ımıza doğrudan erişim oluşturmak üzere bir web sitesine yerleştirilebilmesine de hizmet eder .

WhatsApp Plus'a Dikkat

WhatsApp Plus'a Dikkat

Birçok WhatsApp kullanıcısının tercih ettiği popüler bir uygulama olan WhatsApp Plus gibi alternatif uygulamalar piyasada oldukça kullanılıyor. Bunların içinde en popüler olanlardan biri WhatsApp Plus ve Google üzerinden kolayca indirilebilir. Ancak bilinmelidir ki, yalnızca Androidde çalışır.

Çok popüler olmasına rağmen, artıları ve eksileri vardır. Avantajları arasında, resmi sürümden daha ağır dosyalar göndermenize veya mesajlarınızı kimin görebileceğine ve kimin göremeyeceğine kadar seçebildiğiniz için "görülenleri" özelleştirmenize izin vermesidir. Ayrıca daha fazla emojiye sahiptir ve uygulamanın renklerini değiştirmeyi de mümkün kılar. Ama tabiki her şey harika değil. En büyük dezavantajı, resmi bir sürüm olmaması ve bu nedenle gizliliği garanti etmemesidir.

Ayrıca özeldir çünkü çalışmak için orijinal WhatsApp'ı kaldırmayı ister.

Ayrıca yetkisiz bir uygulama olduğu için WhatsApp'ın kullanıcının hesabını askıya alma ve bir daha kullanıma izin vermeme hakkı da vardır.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder