İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Almanya Ve Türkiye,TÜBİTAK İçinde Yapay Zeka Enstitüsü Kuracak - bannygo.com

Almanya ve Türkiye,TÜBİTAK İçinde Yapay Zeka Enstitüsü Kuracak

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
615572 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz günlerde zirvesi yapılan Almanya ve Türkiye Yapay Zeka Konferansında bir konuşma gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya ve Türkiye işbirliği ile ve TUBİTAK'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek bir Yapay Zeka Enstitüsü kuracaklarını açıkladı.

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı  Berlin'de gerçekleştirildi. Konferansa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile beraber Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'de katıldı. Mustafa Varank, Yapay Zeka konferansının açılış konuşmasında, yapay zeka ve dijital dönüşüm alanındaki gelişmelerin politikacıları daha aktif, verimli, yenilikçi ve çözüm odaklı düşünmeye teşvik ettiğini ve edeceğini söyledi.

almanya türkiye yapay zeka

Dünyada Yapay zekanın gelişme göstermesiyle beraber pazarda ve sektörde yaşanmakta olan pay kapma mücadelesine de değinen Bakan Mustafa Varank, "2030 yılına geldiğimizde küresel ekonomiye yaklaşık 16 trilyon dolarlık ilave katkı yapabilecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu durum aynı zamanda yeni büyüme modelleri, yeni meslekler, verimlilik artışları ve zorlu rekabet koşullarını da beraberinde getirecek. Ticaret savaşları küresel gündemi meşgul ederken ekonomik teorilerin bile baştan yazılmasını gerektirebilecek bir devrimin eşiğindeyiz." açıklamasını yaptı.

Yapay zeka çalışmalarının verimli bir şekilde ilerlemesi için küresel iş birliğine ihtiyaç var

küresel yapay zeka

Tüm teknolojik gelişmelere ve günümüze kadar gelmiş teknolojik araştırmalara göre yapay zekanın da faydaları ve zararları olduğunu dile getiren Bakan Mustafa Varank, "Yapay zekâ çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürümesi için küresel iş birliğine ihtiyaç var. Hukukun üstünlüğü ve demokratik değerler gözetilerek, dürüst ve adil bir ekosistemin oluşturulması gerekiyor." diye konuştu. Ayrıca Varank, geçtiğimiz zamanlarda Japonya’da yapılan G-20 zirvesinde tüm ülkelere ortak bir çağrı yaptıklarını ve yapay zekâ standartları ve etik normlar oluşturulması önerisi getirdiklerini söyledi.

almanya türkiye yapay zeka

Türkiye’nin yeni gelişen ve gelişmekte olan teknolojilerde adı geçen ve söz sahibi ülkelerden biri olması için tüm imkânların seferber edildiğini belirten Bakan Varank, dijital teknolojileri geliştiren firma ve şirketlere, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında destek olacaklarını ve bu sayede yatırımların daha da artmasını sağlayacaklarını söyledi. Varank, "Bilim İnsanı Destek Programları ile yapay zekâ ve ilgili alanlarda burslar veriyoruz. Ulusal araştırma kuruluşumuz TÜBİTAK, yapay zekâ alanında teknoloji geliştirme ve uygulama faaliyetleri sürdürüyor." açıklamasında bulundu.

TÜBİTAK içerisinde bir Yapay Zeka Enstitüsü kuracağız

yapay zeka tubitak

Bakan Mustafa Varank, Türkiye'de kamu başta olmak üzere,akademi ve özel sektörün yapay zekâ alanında çok önemli işleri hayata geçirdiğini anımsatarak, şunları söyledi: "Bu adımları yönlendirecek ve destekleyecek lider bir kuruma ihtiyacımız var. TÜBİTAK bünyesinde bir Yapay Zekâ Enstitüsü kurmayı planlıyoruz. Bu kurum, yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler geliştirecek, akademide üretilen bilimsel çıktıları, kamu ve özel sektörün hizmetine sunarak bir köprü vazifesi görecek."

İkinci Konferans 2020'de Ankara'da

almanya türkiye yapay zeka

Hayata geçirilecek enstitünün yapay zekâ ile inovosyon konusunda oldukça önemli bir iş yapacağını açıklayan Varank, Yapay zeka enstitüsünün en önemli görevlerinden biri de kamudaki bilgileri kullanarak yapay zekâ uygulamalarına kaynak ayırabilmek olduğunu dile getirdi. Bu enstitü merkezi için Alman Yapay Zeka Araştırmaları Merkezi, Federal Yapay Zeka Derneği ve Almanya’da bu konuda uzmanlaşmış ve belli bir seviyeye ulaşmış üniversitelerle iş birliği hayata geçirilecek. Bakan Varank, "Altmaier ile hemfikir olduğumuz bir konu var. Türk-Alman Yapay Zeka Konferansı'nın ikincisini 2020'de Ankara'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    canım ülkem hiç birşeye yaramıyor bu yüzden bu da yakında iptal olur. Yerli milli uçak varmış onu da almanyaya kaptırmışız.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla