İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Twitter Premium: Özel Özelliklere Sahip Yeni Ve Ücretli Abonelik - bannygo.com

Twitter Premium: Özel Özelliklere Sahip Yeni ve Ücretli Abonelik

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
384218 kişi okudu
5 1

Sosyal medya devi Twitter, bir süredir üzerinde çalıştığı Premium abonelik sistemine öncelik vererek bitirmek üzere olduğunu duyurdu.

Twitter Premium

Twitter, özel bir kitleye hitap edecek ücretli bir abonelik sistemi planladığını daha önce duyurmuştu. Bu abonelik sistemi beklendiği üzere “kullanıcıların özel özelliklere erişmek için ödeme yapmasını gerektiren premium özellikler“ içeriyor.  Şirket kısa süre önce bu abonelik sistemini piyasaya sürmeyi planladığını ve küresel çapta çalışacağını da duyurmuştu.

Platform ilk olarak iki şeye odaklanıyor

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere platformun ilk olarak Tweetdeck özelliklerini içermesi bekleniyor. Ayrıca şirketin bu abonelik sistemi ile birlikte “Super Follow” yapısıyla aylık 4,99 ABD doları karşılığında özel insanları takip edip attıkları premium tweetleri okumanıza olanak sağlaması da bekleniyor.

Öncesinde duyurulan özelliklerin yeni bir iş modeli geliştirmek için test özelleri olarak kullanılacağı duyurulmuştu ancak şirketin JP Morgan Teknoloji konferansına katılarak yeni ücretli platform hakkında daha fazla ayrıntı sunması beklentiyi de arttırdı.

Twitter CFO'su Ned Segal yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Reklamcılık bugün şirketlerin kârının en az %85’ini oluşturuyor ve platformun sürdürülebilir olması için ancak ücretli bir abonelik sistemi gerekiyor. Önümüzdeki aylarda biz daha fazla test yaptıktan sonra sizde daha fazla bilgi sahibi olacaksınız ve nihayetinde bunu tüm dünyadaki insanlar için uygulayacağız.

Daha önce, geliştirici ve mühendislik uzmanı olarak çalışan Jane Manchun Wong Twitter blue’nun bazı özelliklerini geliştirmişti. Yeni ücretli abonelik sistemi ile başta koleksiyonlar ve bazı tweetleri geri alma gibi çeşitli özelliklere erişmeyi mümkün kılacak ve ücreti ayda 2,99 ABD Doları olacak yeni bir özellik yayınlayacaklarını da duyurdu.

Premium abonelikler, Twitter'ın mevcut ücretsiz moduna paralel olarak çalışacak

Premium abonelikler, Twitter'ın mevcut ücretsiz moduna paralel olarak çalışacak

Twitter CFO’su Ned Segal’a göre “Herkesin erişmeye devam edeceği ücretsiz hizmet tarafında da iyileştirmeler yapılmaya devam edecek yani bu yeni ücretli abonelik sistemi hali hazırdaki ücretsiz kullanıcıları hiçbir şekilde etkilemeyecek.

Twitter yönetimi tarafından yapılan başka bir açıklama da “Super Follows” hakkındaydı.

Henüz bir lansman tarihi olmaması ile birlikte, bir kişinin özel tweetlerini okumaya istekli kişilerin, kaliteli bir takipçi ağına sahip ve önemli hesaplara ödeme yapmasına yönelik bu özellik ile birlikte içerik oluşturucunun mümkün olduğunca çok şey elde etmesini istiyoruz. Münhasır içerikler için platform rolünün işleri kolaylaştırmak olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni doğrulama sistemi

Geçen hafta en çok beklenen yeniliklerden biri, platformun, hesapların gerçekliğini ayırt etmeye yardımcı olması için kullandığı profil adının yanındaki ünlü mavi rozeti almak için yeni bir doğrulama isteği süreci yayınlaması oldu.

Doğrulama politikasında belirtilen kategoriye özel uygunluk kriterlerine ek olarak, hesabın eksiksiz olması gerekir. Bu, bir profil adına, resme, onaylanmış bir e-posta adresine ve bir telefon numarasına sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Buna karşılık, profilin son altı ay boyunca aktif olması ve doğrulama politikasında belirtildiği gibi Twitter Kuralları'na uygunluk geçmişine sahip olması gerekir.

Bununla birlikte, Twitter'daki tüm kişiler artık yeni doğrulama uygulamasına erişebilecek veya doğrudan Hesap Ayarları sekmesinde yeni doğrulama sekmesini görmeye başlayacak. Talep gönderildikten sonra, sosyal ağ 1-4 hafta içinde kullanıcıya doğrulamanın onaylandığını veya isteğin doğrulama kriterlerini karşılamadığını onaylayan bir e-posta yanıtı gönderecek. İstek onaylanırsa, mavi rozet otomatik olarak profilde görünecektir. İptal edilmesi ve kullanıcının gereksinimleri karşıladığına inanması ve Twitter'ın kararının yanlış olması durumunda, reddi aldıktan 30 gün sonra istek yeniden gönderilebilecek.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder