İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Hogwarts Legacy, Harry Potter Hayranlarının Hayalini Kurduğu Oyun Olmayı Vaat Ediyor - bannygo.com

Hogwarts Legacy, Harry Potter Hayranlarının Hayalini Kurduğu Oyun Olmayı Vaat Ediyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
274286 kişi okudu
5 1

PlayStation'ın farklı projelerin önizlemelerini sunduğu en son State of Play formatı, Harry Potter evreninde geçecek ve oynayanları 19. yüzyılın sonlarındaki büyülü dünyaya götürecek olan Hogwarts Legacy oyununa odaklandı.

Herkesin bildiği gibi State of Play formatı, sunulacak oyuna ait 10 dakikadan fazla oynanış videosunu ve inşa edilen dünyaya daha yakından bakmamızı sağlayan bir etkinlik.

Hogwarts Legacy, oyuncularını, uzun zaman önce ortaya çıkan ve büyülü dünyayı yok etmekle tehdit eden eski bir sır anahtarına sahip olan bir sihir öğrencisinin rolünü üstlenmeye davet edecek. Bu öğrenci diğer öğrencilere göre kadim büyülerde ustalaşma yeteneğine sahip olduğunu keşfedecek.

Tüm bunlar, yalnızca sihir okulu Hogwarts'ı keşfetmenizle kalmayacak, aynı zamanda Yasak Orman veya Hogsmeade gibi tüm hayranların tanıyacağı diğer ikonik yerleri keşfetmenize izin verecek açık bir dünyada gerçekleşecek.

Hogwarts Legacy, Harry Potter Hayranlarının Hayalini Kurduğu Oyun Olmayı Vaat Ediyor

State of Play sırasında ortaya çıkan önizlemeye dönersek, Video’dan anlaşıldığı kadarıyla oyun müthiş bir gizemle başlıyor ve kahramanın önce eski büyünün neden ortaya çıktığını keşfetmesi gerekecek. Sonra bu büyülü anahtarın, büyücü ve cadıları yok edilmesi amacıyla kullanılmasını engellemeye çalışacak. Oyun boyunca “Büyülü dünyanın anahtarı senin ellerinde olabilir” şeklinde mesajla ne kadar büyük bir görev olduğu sürekli hatırlatılacak.

Her şeyden önce, oyuncular, olmak istedikleri sihirbazı veya cadıyı yaratmak zorunda olacaklar.

Harry Potter evrenindeki en önemli anlardan birine yol açmak için: öğrencilerin ait olacağı evin seçimi. Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ve Slytherin arasındaki dört kişiden birine atandıklarında , sınıf arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelebilecek ve derslere katılmaya başlayacaklar.

Oyuncular, sınıflarda sadece farklı büyüleri öğrenmekle kalmayacak aynı zamanda savaşırken faydalı olacak iksirleri hazırlama veya özel özelliklere sahip bitkiler yetiştirme yeteneğine de sahip olacaklar.

Buna okulu keşfetme, hatta bazı yerleri ilk kez tanıma seçeneği de eklendi.

Oyunun geçtiği evren; büyülü bir güç tarafından bozulmuş yaratıklar, güçlü goblinler, uğursuz cadılar ve büyücüler gibi tehlikelerle dolu olacak.

Ancak açıklama yapan oyun yapımcıları;

“Hepsi amaçlarına ulaşmak için savaşmaya ve öldürmeye istekli. Aslında goblinler ve kara büyücüler arasında huzursuz bir ittifak var" diye açıkladılar.

Savaş, önizlemede de daha ayrıntılı olarak görülebilen bir bölümdü. Oyuncular, yapabilecekleri farklı büyülerin yanı sıra diğer sihirbazlardan, cadılardan veya yaratıklardan aldıkları saldırılar için kombinasyonlar ve engelleme hareketlerine sahip olacaklar.

Hogwarts Legacy, Harry Potter Hayranlarının Hayalini Kurduğu Oyun Olmayı Vaat Ediyor

Okul arkadaşları da önemli bir rol oynayacaktır. Onlardan farklı beceriler öğrenebileceksiniz ve onları daha derinlemesine öğrendikten sonra hikayede ilerlemek için yoldaşlar olabilirler.

İkonik İhtiyaç Odası, bitki dikmek, iksir yapmak veya ekipmanı geliştirmek de dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan unsurları üretmek için farklı istasyonların kurulabileceği bir üs görevi görecek. Aynı zamanda farklı büyülü yaratıkları barındıracak bir alan olacak.

Fragmanda gösterilen ve hayranların heyecanlanmasına etki edecek en büyük şey ise; Okulun farklı mekanlarının ve onu çevreleyen ortamların yeniden yapılandırılması olacak. Çünkü oldukça başarılı görünüyor. Hatta bazı nesnelerin animasyonu bile filmden alınan ilhamlar ile yeniden oluşturulmuş.

Hikayenin ve dolayısıyla kahramanın yaşayacağı olay örgüsü, hayranların ezbere bildiği kitaplar ve filmlere bağlı olarak bambaşka bir hikaye üzerinden yaşanacak ve ilginç bir anlatı oluşturacağı da kesin. Böylece ileride oyunun farklı olay örgüleri ile başka serilenin çıkması da mümkün kılınacak.

Hogwarts Legacy, Harry Potter Hayranlarının Hayalini Kurduğu Oyun Olmayı Vaat Ediyor

Buna ek olarak farklı bir anlatıya sahip olsa da, oyun, herhangi bir hayranın görmeyi beklediği ayrıntılarla da dolu olacak gibi görünüyor. Ancak bu aynı zamanda oyunu Harry Potter evrenine açılan harika bir kapı haline getirebilir. Yıl sonu tatilleri için planlanan lansman hala çok uzakta ve önümüzdeki aylarda umuyorum Hogwarts Legacy ile çok daha fazla video görebileceğiz, ancak bu fragman beklentileri oldukça artırdı ve ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğu şimdiden hissediliyor. Hogwarts Legacy, birçoğumuzun yıllardır hayranı olduğu büyülü dünyanın harika versiyonu.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder