İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Türkiyede Çekilen Hollywood Filmlerinin Sayısı Artıyor - Yeni Sinema Merkezi Türkiye - bannygo.com

Türkiyede Çekilen Hollywood Filmlerinin Sayısı Artıyor - Yeni Sinema Merkezi Türkiye

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
613568 kişi okudu
5 1

Türkiye'de çekilen Hollywood filmlerinin sayısı artıyor, Geçtiğimiz yıllara göre yabancı film yapımcıları için Avrupa'nın gözdesi haline gelen Türkiye, Avrupa'nın Sinema merkezi oldu. Geçtiğimiz yılın ilk 7 aylık dönemine göre 99 yabancı filmin çekimleri Türkiye'de gerçekleşirken, 2019 yılının aynı döneminde bu rakam 166'ya yükselerek yüzde 68'lik bir artış gösterdi.

Yabancı film yapımcıları için Avrupa'da sinema merkezi haline gelen Türkiye, Geçtiğimiz yıla nazaran çekilen film sayısı gün geçtikçe artıyor,bir çok ünlü oyuncunun da ülkemize geldiği son yıllarda Dünya sinema piyasasının önemli bir kısmını Türkiye almış durumda. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise yaptığı açıklamada, "Filming In Turkey" partalımız ile ülkemizde film çekimi için elverişli alanların tanıtımlarını yapacağız" dedi.

Teşvikler Sayesinde Artış Oldu

Türkiye'de çok sayıda Hollywood filmi çekilirken filmler için ortam,koşul gibi verilen teşviklerin artışta önemli bir payı olduğu bildirildi. Yavuz, "Geçmiş dönemde "James Bond: Skyfall" ve "Inferno" ülkemizde çekilmişti. Türkiye'de çekilen Charlie's Angel: Silver Cloud" filmi de 29 Kasım 2019'da vizyona girecek olan ünlü yapımlardan biri" diye konuştu.

Charlie's Angels:Silver Cloud Filmi İstanbul'da Çekildi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Istanbul #BTS

Elizabeth Banks (@elizabethbanks)'in paylaştığı bir gönderi (15 Ağu, 2018, 8:51öö PDT)

Filmin geçtiğimiz sene İstanbul çekimleri esnasında Filmin hem yönetmeni hem de oyuncusu olan Elizabeth Banks yaptığı açıklamada İstanbul ile ilgili oldukça güzel şeyler söyledi.Elizabeth Banks ile yaptığı görüşme esnasında Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamada ise, Türkiye 'de daha önce çekilmiş olan yüksek bütçeli Hollywood yapımlarından bekledikleri etkiyi alamadıklarını söyledi. Bu konuda filmi çeken kadroların Türkiye'yi dar ve olağan dışı bir vizyonla yansıtmasının da büyük payı olduğuna dikkati çeken Ersoy, Elizabeth Banks'tan Türkiye'yi farklı ve başka algılar yaratmadan olduğu gibi yansıtmasını beklediklerini ifade etti.

Ersoy geçtiğimiz sene Banks'le görüşmesinde Türkiye'nin sadece İstanbul'dan ibaret olmadığını, mutlaka Anadolu'yu da gezmesi gerektiğini söylemişti. Bakan Mehmet Nuri Ersoy film çekimi süresince Banks ve film ekibine gerekli kolaylığın ve yardımın sağlanacağının teminatını da vermişti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BTS #CharliesAngels #Istanbul

Elizabeth Banks (@elizabethbanks)'in paylaştığı bir gönderi (15 Ağu, 2018, 10:23öö PDT)

Banks ve ekibine TBMM gündemine de gelecek olan teşvik ve yeni sinema kanunu tasarısından da bahseden Bakan Ersoy, Türkiye'nin dünya film endüstrisine katkı sağlayacak zenginliklerini gösteren kapsamlı bir rehber niteliğinde olacak "Filming In Turkey" projesini de anlatmıştı.

Charlie's Angel:Silver Cloud filmi 15 Kasım 2019'da Vizyona girecek.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder