İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Netflix Türkiye Twitter Ve Instagram Hesabından Sansür İddialarına Yanıt Verdi - bannygo.com

Netflix Türkiye Twitter Ve Instagram Hesabından Sansür İddialarına Yanıt Verdi

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
610846 kişi okudu
5 1

RTÜK’ün Netflix içeriklerine sansür getireceğini anlatan haberlerin yayıldığından beri, acaba Netflix'in Türkiye'den çekileceği söylentileri gündemde dolaşıp duruyordu. RTÜK'ün sansür uygulamalarının içine giren Netflix konu ile ilgili Twitter hesabından sevenlerini daha da sevindirecek bir paylaşım yaptı.

Henüz birkaç hafta önce Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Netflix içeriklerine sansür ve yasak getireceği haberleri çıkmıştı, Sosyal medyada konu ile ilgili yapılan paylaşımların yanı sıra bir takım eleştiriler İnstagram ve Twitter üzerinden yapılıyordu. Bu durum bir tartışma ortamına sebep olmuştu. Bazıları getirilecek sansürü ve düzenlemeyi haklı bulurken, kimisi de özgürce dizi ve film izleme haklarının kısıtlandığını söylüyordu.

RTÜK'ün sansür iddiaları , Netflix’in Türkiye pazarından çıkacağı yani çekileceği iddialarını da ortaya attı. Bunun üzerine sosyal medya'da birçok kişi Netflix’in Türkiye’den ayrılmasına karşı, üzüntüsünü dile getirmişti. Netflix Türkiye, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda kullanıcıların içini rahatlattı. Twitter hesabından açıklama yapan Netflix Türkiye, “Benim sizi bırakmaya hiç niyetim yok.Söylentilere kulak asıp kendinizi lütfen üzmeyin!” mesajını Twitter'dan paylaşarak kullanıcılarına samimi bir dille Türkiye pazarında kalacaklarını belirtti. Bu durumun yanı sıra, Netflix Instagram’daki bir gönderinin altına yapılan bir yorumda sansür olayına da son noktayı koymuş oldu. Bu kadar büyüyen tartışma ile beraber kullanıcıların aklındaki sorularda sona ermiş oldu.

Netflix'ten Sansür İddialarına Yanıt Gecikmedi

netflix twitter

Netflix Türkiye'nin İnstagram'dan yaptığı bir paylaşım

netflix instagram

Netflix Türkiye, yaptığı açıklamada küçük yaştaki çocukların yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumanın çok önemli bir konu olduğunu ancak bunu yaparken de yetişkinlerin de istediklerini özgürce izleyebilmeleri sağlayacağını belirtti. Bunların yanı sıra bir diğer açıklamada dikkat çeken bir nokta ise Netflix’in daha önce böyle bir taleple karşılaşmadığını belirtmesi oldu.

Kendi fikrimce bu yayın yapan bir yabancı site yani daha önce böyle bir talep olması çok ta önemli değil. Kendimize verdiğimiz savaşı yabancılara karşı vermiyoruz,kendimizle savaşmayı çok seviyoruz ama yapılan sansür bence tam anlamı ile yerinde oldu.Şunu söylemek gerekir ki sansür uygulamasına tabi olan bir kurum eğer bir ülkeden çıkıyorsa zaten ya satışları iyi değildir, yada başka bir sorun vardır. RTÜK bir yasak kurumu değil, bir düzen kuruludur. daha önce sosyal medya sitelerine de getirilen bu düzenlemenin olumsuz bir sonucu olmadı. Dolayısıyla Netflix'in üzgün olması da gerçeği yansıtmıyor. Sansür'den rahatsız olan kullanıcıların en doğal hakkı bir yapımın orijinalini tamamını izleyebilmekten geçiyor fakat bu durum çok büyük bir sorun çıkarmaya sebep değil.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder