İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Türkiye Mültecilerin Avrupa'ya Geçişini Engelleyen Kapıları Açtı! - bannygo.com

Türkiye Mültecilerin Avrupa'ya Geçişini Engelleyen Kapıları Açtı!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
545907 kişi okudu
5 1

ANKARA (Reuters) - İdlib'de yeni bir Suriyeli göçmen dalgası ve 22 ölü askerle daha karşı karşıya kalan Türkiye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın acil bir toplantıya başkanlık etmesi nedeniyle Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya ulaşmasını artık durdurmayacağını söyledi.

İdlib Türkiye

Bildiğiniz gibi Suriye'nin kuzeybatı İdlib bölgesindeki Suriye hükümet güçlerinin hava saldırısı sonrası 22 Türk askerimiz şehit olmuş ve birkaçı da yaralanmıştı. Güneydoğu bölgesinde ki Hatay'da yerel vali cuma günü erken saatlerde şehit haberlerini üzülerek verdi.

Bir savaş monitörü olan Suriye Gözlemevi, aralık ayından bu yana Türkiye sınırına yakın yerlerden yaklaşık bir milyon sivilin yer aldığı İdlib’teki hava saldırılarında toplamda 34 Türk Askerinin şehit olduğunu söyledi.

Türk yetkili Reuters'e verdiği demeçte, İdlib'den gelen mültecilerin yakında gelmesi beklentisiyle Türk polisi başta olmak üzere, sahil güvenlik ve sınır güvenlik yetkililerine mültecilerin kara ve deniz geçişlerinde durdurmalarını emretti.

Türkiye şu anda 3,7 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Avrupa Birliği tarafından 2016 yılında kabul edilen bir anlaşma kararınca Avrupa Birliği, Ankara'ya göçmen akınının Avrupa'ya geçişini engellemesi için milyarlarca avro yardım sağladı.

Bununla birlikte Suriye Devleti beşar esad’ın kuvvetleri çoğu zaman, amansız rus hava saldırıları ile de desteklenerek olağan dışı sonuçlara sebebiyet vermişti. 9 ay süren savaşın ardından yüzbinlerce insanı öldüren ve toplamda dokuz yıl süren bu savaşın ardından Suriye’nin kuzey batısındaki son bölgeyi de yeniden ele geçirmeye çalıştı.

NATO üyesi Türkiye, müttefik isyancıları saldırıya karşı desteklemek için İdlib bölgesine binlerce birlik ve ağır askeri donanım gönderdi.

İki Türk yetkili, Suriye geri çekilmedikçe Türkiye’nin de geri çekilmeyeceğini söyleyen Erdoğan ile bu günkü saldırıları içeren acil bir toplantı yaptığını da açıkladı.

İdlib Türkiye Recep Tayyip Erdoğan

Türk cumhurbaşkanlığı, Ankara'daki toplantının yaklaşık iki saat sürdüğünü ancak toplantıdan ayrıntı verilmediğini söyledi.

Perşembe günü erken saatlerde, Rus devlet televizyonu Türk askeri uzmanlarının Rus ve Suriye askeri uçaklarını Idlib üzerinde vurmaya çalışmak için omuz ateşli füzeler kullandığını ve eğer doğrulanırsa çatışmanın ciddi bir şekilde tırmanacağına işaret eden bir gelişme olduğunu da söyledi.

Bu içerik Reuters’da yer alan habere göre derlenmiş ve düzenlenmiştir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder