İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Türkiye'de Yaşayan İrlandalı Çift Darp Edildi - bannygo.com

Türkiye'de Yaşayan İrlandalı Çift Darp Edildi

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
621132 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde sıra dışı bir hadise yaşandı, Aydın'ın Didim ilçesinde İrlanda vatandaşı Robert ve felçli eşi Angela Black, 13 yıldır yaşadıkları site içerisinde komşuları olan 3'ü kadın, 2'si erkek olmak üzere toplam 5 kişi tarafından sopalar ile dövüldüler.

İrlandalı çiftler uzun zamandır Türkiye'de yaşıyorlardı. Olay çıktıktan sonra hastaneye kaldırılan çift tedavilerinin ardından taburcu edildiler. İddialara göre ölümle tehdit edilen çift evlerini terk etmek zorunda kalıp Marmaris' de bir apart otele yerleştiler.  Aynı zamanda Türkiye'ye aşık olan bu çiftin şikayetçi olduğu 5 komşusu polisteki ifadelerinin hemen ardından serbest bırakıldılar.

İrlandalı çift türkiye didim

İrlandalı grafiker olan Angela Black, felçi olmasındaki en büyük sebep 2004 yılında uğradığı silahlı saldırı oldu, bu saldırının hemen ardından matbaa ustası olan emektar eşi Robert  Black'e tedavisi için her yaz gittikleri Türkiye'ye gitmek olduğunu söyledi. Türkiye'ye geldikleri esnada İzmir Ege Üniversitesi ve Ankara Gazi Üniversitesinde tedaviye alınan Angela, Türk misafirperverliğini çok sevdiler ve bu karardan sonra Türkiye'de yaşamaya karar verdiler. Oturma izni alan İrlandalı çift 13 sene önce Didim'de bir Villa satın aldı. Kısa süre içinde komşular ile sıcak ilişkiler kurmayı başardılar. 13 sene komşularıyla çok iyi anlaşan Black çifti komşuları arasında geçen temmuz ayında çıkan bir kavgayı ayırmak için çaba sarf ettiği sırada, komşularıyla arası açıldı.

Diğer Komşular Eğer Olmasaydı Linç Edilecektik

İrlandalı çift türkiye didim

DHA' nın haberine göre Akif N. eşi Süreyya N., Ayşen T., Serkan Y. ve eşi Hatice Y., kavgayı ayıran Robert Black'e iddiaya göre bu olaydan sonra husumet beslemeye başladı. Bu insanların her gördüğü yerde kendisine ve eşine küfür ettiğini ileri süren  Robert Black yaşananları doğru bir şekilde anlatmaya çalıştı. '20 Temmuz'da eşimle alışverişten dönüyordum. Bu 5 komşumuz, bize önce sözlü, ardından fiziki saldırıda bulundu. Yumruk, tekme ve sopalarla saldırdılar. 'Eşim felçli, vurmayın' dememe rağmen dinlemediler. Başımıza ve vücudumuzun çeşitli yerlerine aldığımız darbelerle öldüresiye dövülüp, yaralandık. Diğer komşularımız olmasaydı, linç edilecektik. Komşularımız yardıma gelip, bizi kurtardı. Ambulansla hastaneye kaldırıldık, gerekli tedavimizin ardından taburcu edildik. Taburcu olmamızdan sonra bize saldıran 5 kişiden ölüm tehditleri almaya başladık. Bunun üzerine korkup, evimizi eşyalarımızı bile almadan terk edip, Marmaris 'e gelerek buradaki bir apart otele yerleştik. Burada dostlarımız ve sıcak insanlarla moral buluyoruz.'

No English' dediler ve telefonu kapattılar

Olay sırasında en çok üzüldüğü anı 3 kez polisi araması ve buna rağmen 'No English' denilerek telefonun kapatılması olduğunu söyleyen Robert Black  'Önce ülkemiz İrlanda'ya gideceğiz. Burada tekrar Türkiye'ye dönüp, dönmeme konusunu değerlendireceğiz. Geri dönecek olursak da Didim'deki evimizi satıp, Marmaris 'te başka bir ev satın alıp, burada yaşamaya devam edebiliriz. Eğer bu seçenek de olmazsa Türkiye sevdamızı yüreğimize gömüp, Fransa veya Almanya'da yaşayacağız" diye konuştu.

Birkaç kendini bilmezin yaptığını tüm Türklere mal edemeyiz

İrlandalı çift türkiye didim

Yaşadığı korku dolu anları anlatırken gözleri dolan Angela Black 'Felçli olduğumu bilerek, öldüresiye dövdüler. Türkiye ve Türk insanlarını çok seviyorum. Türkiye ve Türk insanını sevdiğimiz için oturma izni aldık. Vergimizi herkes gibi ödüyoruz. Türkiye'de yaşamayı ve ölmeyi düşünüyordum, olmadı. Komşularım ve Türkler bizim kardeşimizdir, çok seviyorum. Birkaç kişinin yaptığı bir olayı tüm Türklere mal edemeyiz' diye konuştu. İrlandalı çiftin avukatı olan İlker Ürkmez telefonla yaptığı açıklamada 'Yaşanan çok vahim ve üzücü bir olay. Müvekkillerimi öldüresiye darp eden ve ölümle tehdit etmeyi sürdüren 5 kişiden şikayetçi olduk. Yaşanan olay ile ilgili İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'ne bilgi verildi. Büyükelçilik dahil, bu üzücü olayın takipçisiyiz' dedi. İrlandalı çiftin şikayetçi olduğu 5 kişi polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kendi fikrime gelince çok misafirperveriz çok böyleyiz çok şöyleyiz dememek gerekiyor, bu ülkede artık insanlar araba bile süremiyor kadın çocuk yaşlı herkesin hayati tehlikesi var. ne yazikki medeni bir toplum değiliz.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    gerizakalı bizim millet bi turistlerimiz vardı onlarda darp ediliyor, ama suriyeliler kardşeimiz.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla