İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Tile Ve Intel Ekibi Dizüstü Bilgisayarlarınızı İzlenebilir Hale Getirmeye Çalışıyor - bannygo.com

Tile ve Intel Ekibi Dizüstü Bilgisayarlarınızı İzlenebilir Hale Getirmeye Çalışıyor

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
519353 kişi okudu
5 1

Tile, izleme teknolojisini dizüstü bilgisayarlara yerleştirmek için Intel ile ortaklık kuruyor ve dizüstü bilgisayar üreticilerinin kaybolan veya çalınan PC'ler için konum hizmetlerini hızla etkinleştirebilme potansiyeli ile bu yeni teknolojiyi kullanmaya hazırlanıyor.

Tile

Yılın ilerleyen saatlerinde piyasaya sürülmesi beklenen çip düzeyi entegrasyonu, bir Tile tracker'ı dizüstü bilgisayarınızın kapağına koyacak şekilde bantlama ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.

Tile'ın sistemi, yakınlardaki bir akıllı telefonu düzenli olarak konumlarıyla güncellemek için ping yapan izleyicilerle Bluetooth LE'ye dayanıyor. Cihazınız her zaman menzil içinde olmayabileceğinden, Tile daha geniş Tile ağı üzerinden anonim konum check-in'lerini de destekler. Aslında, Tile uygulaması olan her telefon, her bir intel işlemcili cihazı tanıyabilir ve daha sonra takip edebilmek için konumlarını kaydedebilir.

Bu, Tile'ın dizüstü bilgisayarlara ilk entegrasyonu değil. Bu yılın başlarında şirket, HP ile belirli modelleri Tile uyumlu hale getiren bir anlaşma yaptığını açıkladı. Tıpkı anahtarlarınıza veya kedinize bağlı bir Tile izleyicisi gibi, dizüstü bilgisayarların konumu Tile uygulamasında görünecektir.

Bununla birlikte, bu Intel anlaşmasının arkası çok daha yaygın bir şey. Temel sistem seviyesine getirerek, Tile'ın takibi potansiyel olarak çok daha fazla modele dahil edilebilir ve muhtemelen OEM başına birkaç dizüstü bilgisayara satış esnasında da kullanılabilir. Böylece daha az karmaşıklığa sahip olabilir.

Ayrıca dizüstü bilgisayarların uyku modundayken izlenmesine de izin verir.

Tabii ki, Intel ile çalışan her dizüstü bilgisayarda Tile özellikleri bulunmayacaktır. Tile, Intel ve bu entegrasyonlarda zaten PC üreticileri ile çalıştıklarını söylüyor.

HP, Tile

Hangi maliyetlerin dahil olabileceği de henüz belirsizdir. Tile, bir anahtar zincirini asmak, bir cüzdan içine yerleştirmek veya bir bisiklete veya başka bir objeye bağlı kalmak için tasarlanmış kendi izleyicilerini zaten hali hazırda satıyor. Ve 25 dolar civarında fiyatlandırılıyor. Ücretsiz hizmet katmanı, o Tile halkasını uzaktan yapmanıza, konumunu haritada görmenize, bu konumu bir arkadaşınızla paylaşmanıza ve topluluk bulma hizmetini kullanmanıza da olanak tanır.

Dolayısıyla Tile’ın bir de Premium katmanı vardır, bu da izlenen bir nesnenin belirli bir coğrafi alanın dışına çıkması, 30 günlük konum geçmişi, sınırsız paylaşım ve ücretsiz pil değiştirmeleri için Akıllı Uyarılar ekler. HP'nin Elite Dragonfly dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi, bu katmanları dizüstü bilgisayar ortaklarıyla sunmaya devam edeceği görülüyor.

Topluluk ağını genişletmenin yollarına gelince, Tile kısa bir süre önce set üstü kutularını ve Xfinity xFi yönlendiricilerini izleme merkezlerine dönüştüren Comcast ile bir ortaklık duyurdu. Böylece iş birliği sadece Intel ile de kalmayabilir ve bu teknoloji birden çok daha geniş kitlelere hitap edebilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder