İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Amazon GO Kasasız Marketler 2020 Yılında Süpermarketlere Gelebilir - bannygo.com

Amazon GO Kasasız Marketler 2020 Yılında Süpermarketlere Gelebilir

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
582631 kişi okudu
5 1

Yeni bir rapora göre, Amazon 2020 yılının ilk çeyreğinde olduğu gibi kasasız marketler açabilir.

Amazon GO

Aslında iddia edilen şey tam olarak şöyle; Amazon Go daha önceden test edip başarıya ulaştığı teknolojiyi yani müşterilerin istediklerini almalarını ve ayrılmalarını sağlayan hatta hiçbir kasiyerin çalışmadığı sistemi lisanslayıp birçok süpermarkette kullanmayı planlıyor olabilir.

Bloomberg’den çıkan bir rapora göre, Amazon’un diğer perakendecilere kasiyersiz alışveriş teknolojisini satmayı düşündüğü öne sürüldü. Bunun olması durumunda Amazon markalı birçok süpermarket pop-up mağazalar açabilecek.

2020 yılının başlarında lisanslama başlayabilir

Bu iddia edilen süpermarketler için kesin bir lansman tarihi belirtilmemiş olmasına rağmen, rapor Amazon’un kapılarını gelecek yılın başlarında açabileceğini, aynı zamanda lisans fırsatını da başlatabileceğini iddia ediyor. Teknolojinin süpermarket ölçeğinde test edilmesinin Seattle’da 10 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştiği söyleniyor.

Amazon'un teknolojisi, müşterilerin aldıklarını ödemek için bir ödeme kuyruğunda durmalarını gerektiren geleneksel mağazaların aksine, bir müşterinin arabasına ne koyduğunu tespit etmek için kameralar ve sensörler kullanır. Bu öğeler mevcut Amazon hesaplarını kullanarak Amazon uygulaması içinde otomatik olarak hesaplanır ve ödeme online olarak yapılır.

Amazon GO

Amazon GO Teknolojisi, bazı mağazalardaki market alışveriş sepetlerinde bulunan kameralardan ziyade kullanıcılar öğeleri sepetlerine koyarken tarar, ardından bir mobil uygulama ile kolayca ödemeyi alır. Bu sistemler tipik olarak müşterilerin makbuzlarını ayrılmadan önce kapıda kontrol ettirmelerini gerektirir.

Hatta bu mağazayı gezen bazı youtuber’ların videolarını izleyerek sistemin nasıl çalıştığını da biraz anlayabilirsiniz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder