İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Stanford Araştırmacıları Elektriği Kablosuz Olarak İletmek İçin Yeni Bir Yöntem Geliştirdi - bannygo.com

Stanford Araştırmacıları Elektriği Kablosuz Olarak İletmek İçin Yeni Bir Yöntem Geliştirdi

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
523683 kişi okudu
5 1

Stanford'daki mühendisler, elektriği kablosuz olarak birden fazla cihaza iletmek için yeni bir yöntem ortaya geliştirdiklerini söylediler.

electricity wirelessly

Geliştirdikleri yeni yöntem, kablosuz elektrik iletim sistemi, hareket ettikçe elektrikli arabalara, robotlara ve drone'lara elektrik gönderebiliyor.

Ekip, elektrikli arabalara otoyollarda giderken veya fabrika zeminlerindeki robotlara güç sağlamak için geliştirdikleri teknolojinin biraz daha büyütülmesi gerektiğini söylüyor.

Kablosuz güç iletimi, aynı zamanda, gökyüzüne doğru uçarken dronlara güç iletme potansiyeline de sahiptir. Stanford araştırmacıları Shanhui Fan ve Sid Assawaworrarit, geçmişte kablosuz olarak hareket eden nesneleri şarj edebilen teknolojiyi bize gösterdiklerinden bu konuda ne kadar başarılı olduklarını biliyoruz, ancak teknoloji laboratuvar dışında kullanılmak için çok yetersizdi. Ekip, yeni araştırmalarının, arabaları veya robotları kablosuz olarak şarj etmek için pratik ve verimli bir sisteme doğru önemli bir adım olduğunu söylüyor.

Shanhui Fan, hareketli bir elektrikli arabaya şarj gönderebilmek için hala sistemlerinin büyütülmesini gerektireceğini söylüyor. Ancak, teknolojiyi büyütmenin önemli bir barikat sunacağına inanmıyor. Teknolojinin zaten film robotlarını şarj eden pratik kullanışlılık aralığında olduğunu da söylüyor.

electricity wirelessly

Bu kablosuz şarjı sağlayan atılımın ilk kısmı, araştırmacılar, alıcıya olan mesafe değişse bile elektrik iletebilen bir şarj cihazı geliştirebildiklerinde üç yıl önce geldi. Bu aralık iyileştirmesi, sistemin çalışma frekansını mesafeler otomatik olarak değiştikçe ayarlamasına izin veren bir amplifikatör ve geri besleme direnci eklenerek mümkün olmuştur.

Bu teknolojinin dezavantajı, sistemden geçen gücün sadece %10'unu iletebilmesiydi.

Ancak Stanford araştırmacılarının geliştirdiği yeni teknoloji, sistemden geçen gücün %92'sine kadar iletim yapabilir. Bu iyileştirme, orijinal amplifikatörün daha verimli bir “anahtar modu” amplifikatörüne geçirilmesiyle mümkün olmuştur.

İlk olarak laboratuvarda, iki veya üç feet mesafeden 10 W elektrik iletmeyi deneyen ekip başarılı oldu ve projenin temelleri bunun üzerine atıldı.

Bir otomobilin ihtiyaç duyacağı onlarca veya yüzlerce kilowatt enerjiyi iletmek için sistemin ölçeklendirilmesi mümkündür. Sistem, dört metrelik bir şarj bölgesinden 70 mil / saat hızla giden bir araca güç sağlayacak kadar hızlı elektrik iletebiliyor. Ekip, herhangi bir sınırlamanın olmadığını ve araba akülerinin gücü ne kadar hızlı emebileceğine göre teknolojinin daha hızlı çalışacağını savunuyor.

Ayrıca elektriğin, insanlara hissettirmeden ve herhangi bir sağlık sorunu olmadan iletilebildiği de açıklamalar arasında yer alıyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder