İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Öldüğünüz Zaman Sosyal Medya Hesabınıza Ne Olacak? - bannygo.com

Öldüğünüz Zaman Sosyal Medya Hesabınıza Ne Olacak?

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
615133 kişi okudu
5 1

Ne yaparsak yapalım ölümün önüne kimse geçemez, öldüğünüz zaman sosyal medya hesaplarınız veya bir başka diyişle,ölüm ve ölünce sosyal medya hesaplarımızın akıbetini merak edenlerin sayısı her geçen gün artıyor, ölen birinin İnstagram veya bir başka sosyal medya hesabına neler oluyor hep beraber bakalım.

Dünya çok değişti eskiye göre insanların hayatlarının büyük bölümünü internet üzerinde geçiriyor desek yalan söylemiş olmayız. Özellikle gelişmiş ülkelere nazaran gelişmekte olan veya okuma yazma oranı çok yüksek olmayan ülkelerde sosyal medya ve internet kullanımı oldukça fazla, Türkiye'de bu ülkelere bir örnek diyebiliriz.

ölüm araf

Durum hakkında bilgi için aşağıdaki videoyu seyredebilirsiniz.

Aslında bu soru insanlara tuhaf geliyor, nedeni ise çok açık kimse bu gerçeği düşünmek istemiyor. Bu sorunun cevabı ölmeden önce verdiğiniz talimat ve kullandığınız platforma göre değişiklik gösteriyor. Sosyal medya sitelerinden Facebook ve Google açtığınız hesapları miras bırakabilme özelliğini taşıyor, yani bir başka diyişle öldüğünüz zaman hesabınızı yönetecek birini seçebiliyorsunuz. Twitter, İnstagram ve Snapchat gibi siteler henüz miras bırakma özelliğini taşımıyor, fakat şunu söylemek gerekiyor ki kullanılmayan kullanıcılar yani hesaplar 6 ay sonra kapanıyor veya bir hesabın kullanıcısının tanıdığı bu sitelerle iletişime geçip hesabı kendi isteği ile kapatıyor. Eğer miras bırakma özelliğini Facebook ve Google için kullanmak istiyorsanız bu iki sosyal medya şirketi size mirasçınızı seçme hakkı tanıyor.

öldüğünüzde sosyal medya hesaplarınız

İnternet üzerinden dostlarınız ve tanıdıklarınızla mesajlaşmalarınız, siz öldükten sonra arkadaşlarınız ve dostlarınız tarafından bir Chatbot’a da dönüştürülebilme durumu taşıyor. Bu özellik sayesinde, benzer bir durum da Black Mirror dizisinde olduğu gibi, siz öldüğünüz zaman yakın arkadaşınız sizin bot halinizle iletişime geçebilir. Korkutucu mu yada yas sürecini hafifleştirici mi desek, karar veremedik. Şu bir gerçek ki teknolojinin gelişmesi ve gücü insanlar öldüğü zaman bile etkisini göstermeye çalışıyor. Geçtiğimiz sene bu durum böyle olmasa bile artık diğer sosyal medya sitelerinin Facebook'un önüne geçmesi yüzünden Facebook, artık dünyanın en büyük sosyal medya mezarlığına dönüşmüş durumda, bunun en büyük sebebi ise sahte hesaplar ve milyarlarca kullanıcı barındırıyor olması.

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    eylem yapıldıktan sonra fenomen olacağım olay :Asd

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    yav öldükten sonr bide instagram hesabımımı düşüncem ölmüşüm lan

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla