İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Netflix, YouTube'da Ücretsiz Olarak Bazı Eğitim Belgeselleri Yayınlıyor - bannygo.com

Netflix, YouTube'da Ücretsiz Olarak Bazı Eğitim Belgeselleri Yayınlıyor

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
527188 kişi okudu
5 1

Netflix, eğitimcilere ya da çeşitli ailelere yardımcı olmak için Youtube üzerinde eğitici belgeseller yayınlamaya başladı. Bu belgeseller, Netflix gibi aylık abonelik gerektiren bir akış platformunda yer alan belgesellerden farklı olarak, herkesin izlemesi için ücretsizdir.

Netflix Belgesel

Netflix, çeşitli eğitimcilerden aldığı geri dönüşler ile bu belgeselleri ücretsiz yayınlamaya karar verdiğini söylüyor.

Bu içerikler Youtube üzerinde Netflix Originals etiketi ile paylaşıyor, ve End of Sentence, Knock Down, The House, The White Helmets, Zion, Abstract ve Babies gibi popüler şovların bazı bölümlerini de içeriyor.

Netflix’in bu içerikleri ücretsiz olarak Netflix ABD Youtube kanalında sunma isteği tabi ki karşılıksız olmayabilir, sonuçta bu içerikler eğitici yapılarda olduğundan ve abone olmayanların da izlemesini kolay kıldığından öğretmenlerin sınıflarında bu belgeselleri yayınlamak isteyeceğini düşünmüş olacak ki, buradan bir abone kazanımını planlamışlar. Hatta ilk olarak Netflix üzerinde yayınlanan bu içerikleri Youtube üzerine taşıyarak, karantina dönemini de etkili kullanmak istemiş olabilirler.

Netflix’in Youtube hesabına yüklediği videoların her biri, medya açıklamalarının yanı sıra, yaş derecelendirmesi ve benzeri ayrıntıları da içeriyor. Ancak şu an için tüm videolar İngilizcedir. Tabi ki çoğu video Türkçede olmak üzere çeşitli altyazı seçeneklerini içeriyor.

Tüm bu belgesellerin, çeşitli eğitimciler için yapıldığını düşünürsek ve her şov için eğitim kaynaklarına gerekli kaynakları ve bağlantıları da sunduklarından genç yaştaki kitleyi kontrol etmek adına iyi bir adım olabilir. Aynı zamanda bunu Youtube üzerinden yapıyor olması, Youtube’un başlıca rakipleri olan Amazon Prime ve benzeri rakiplerini geride bırakmak için artı değer sağlayabilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder