İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA Gerçekten Cehennemi Keşfetti Mi? Rahipler Yorumluyor - bannygo.com

NASA Gerçekten Cehennemi Keşfetti mi? Rahipler Yorumluyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
241130 kişi okudu
5 1

Şüphesiz! herkes cennete gitmek ister, inançlı biri olmama rağmen cennet kulağa cehennemden daha güzel geliyor.

Hem kim alevlerin içinde acı çekerek yanmak ister ki?

Tabii bunların hepsi birer metafor, ancak NASA yaptığı son açıklamayla Gezegenler içinde Cehenneme en çok benziyen hatta cehennem olabileceğini söylediği bir gezegeni keşfettiklerini açıkladı.

55 Cancri e

NASA, James Webb Uzay Teleskobu ile, biri 55 Cancri e adını taşıyan ve çok yüksek sıcaklıklara ulşamasına rağmen kendi öz malzemelerini muhafaza edebilen "süper dünyalar" olarak sınıflandırılan iki ötegezegen üzerinde önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceği araştırmaları bildirdi.

NASA’nın 27 Mayıs tarihli bir paylaşımında, Güneşe oldukça benzeyen ve Dünya’dan 41 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunan ötegezegenin “tipik mineral kaya oluşturucularının erime noktasının çok üzerinde yüzey sıcaklıklarına sahip olduğunu” açıklıyor.

Hatta gezegenin gündüz tarafının lav okyanusları ile kaplı olduğuna inanılıyor. Bu gibi özellikleriyle 55 Cancri e ruhların ebediyen lanetlendiği bir cehennem olarak görülmüştür.

NASA, “Gezegen o kadar sıcak ki, Geceleri buhar soğur ve ısınma başladığında lav yağmurları olarak yeniden yağar. Hatta akşam karanlığında tekrar katılaşır” dedi.

NASA 55 Cancri e

NASA ayrıca, “kendi güneş sistemimizde böyle bir şey olmamasına rağmen, bunun gibi yaklaşık Dünya büyüklüğünde, aşırı derecede sıcak ve yıldızlarına yakın gezegenler, Dünya galaksisinde nadir değildir." Dedi.

Dış gezegen 55 Cancri e cehennem mi?

Roma'daki Papalık Kutsal Haç Üniversitesi'nden Felsefe doktoru Mario Arroyo, “bilim adamları cehennemin yerini, 55 Cancri e gezegenini keşfettiler, çünkü yıldızına o kadar yakın ki lav gibi, erimiş! Tüm katmanı yaşanan çok yüksek sıcaklıktan dolayı sıvıdır”.

Mexico City'deki Pan American Üniversitesi'nden profesör, ACI Prensa'ya ise "bu açıkça bu bir metafor, çünkü cehennem bir yer değil, bir devlet, sonsuz ve kesin olarak Tanrı'dan yoksun bırakma durumudur" dedi.

“55 Cancri gezegeni, bu kadar aşırı ısı ve sıcaklık durumlarında olmasına rağmen, Tanrı'nın varlığından yoksun değildir, Tanrı da oradadır! Cehennem, Tanrı'nın yokluğu ile karakterize edilir”

Peder Arroyo daha sonra maddi ateş ile cehennemin manevi ateşi arasındaki farkları açıkladı.

"Elimizde bulunan özel vahiylere göre, cehennem de 55 Cancri e gezegeni gibi ateşe ve çok yüksek bir sıcaklığa sahiptir, ancak bu özel bir ateştir, ruhsal bir ateştir."

55 Cancri e

Meksikalı rahip, ötegezegende "malzemelerin sıvılaştığını, ancak uygun şekilde maddi bir ateşle, cehennemi görmüş ruhların tarif ettiği gibi ruhsal bir ateş olmadığını: ruhları tüketmeden yakan ateş" olduğunu belirtti.

Yukarıdakilerden dolayı rahip ACI Prensa'ya şunları söyledi: "55 Cancri e gezegeninin cehennem olmadığı sonucuna varabiliriz, ancak bize cehennemin, ruhları yakan ruhsal bir ateşle ve Tanrı'dan kesin olarak mahrum bırakıldığı yer olduğunu hatırlatıyor. sonsuza kadar özgür olmayı umduğumuz şey.

Sonuç olarak, Peder Arroyo, "kaldırılmamış ve Katolik inancının öğrettiği gerçeklerin bir parçası olan cehennem doktrinini hatırlamanın asla zarar vermeyeceğini aksine faydalı olacağını" söyledi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder