İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

İlk Android 10 Go Edition Güncellemesini Nokia Telefonlar Alabilir - bannygo.com

İlk Android 10 Go Edition güncellemesini Nokia Telefonlar Alabilir

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
603299 kişi okudu
5 1

Google, Android Go’nun Android’in kendine özgü bir sürümü olmadığını, ancak düşük özellikli giriş seviyesi telefonlar için tasarlanan özel bir yapılandırma, “sürüm” olduğunu belirterek bazı önemli açıklamalar yapıyor.

Android 10 Go Edition

Örneğin yalın doğasına rağmen, Android Go, Android One programı ile aynı vaatte gelmiyor ve OEM'lerin deneyimlerini uygun gördükleri gibi şekillendirmelerini veya daha da kötüsünü uygun gördükleri şekilde güncellemelerini sağlıyor. Kendisini bir kez daha akranlarından uzaklaştıran HMD Global (Nokia’ya bağlı bir Fin şirketidir.),  şimdi Android 10 Go Edition sürümünü ilk olarak Nokia telefonlarının alacağını söylüyor ve bunun sözünü veriyor.

Google bu hafta Android 10'un Android Go sürümünü açıkladı. Her Android sürümünün bir Go sürümü olduğu göz önüne alındığında, Android 10’da bu konuda çok fazla sürpriz olmadı.

Android 10 Go Edition veya bazıları için sadece Android Go, yalnızca 1,5 GB veya daha az RAM olan cihazlarda daha hızlı uygulama değiştirme ve daha iyi çoklu görev vaadi sunuyor. Güncellemenin bir diğer özelliği de, düşük kaliteli Android telefonlarda bulunmayan ve özel donanım gerektirmeyen Adiantum şifrelemesinin eklenmesidir.

Android 10 Go Edition

Google, Android Go’nun binlerce cihazda kullanılabilir durumda olduğunu ancak bu cihazların her zaman Android One telefonları gibi güncellenmediğini söylüyor. Bu yüzden hala giriş seviyesindeki telefonlarını piyasaya süren OEM'lerin insafına kalmış durumdalar. Fakat konuya ilk açıklama Nokia için çalışan HMD Global şirketinden geliyor.

Android 10 Go Edition’ın piyasaya çıkmasına ilişkin HMD Global Ürün Şefi Juho Sarvikas yeni sürümün 2020’ye kadar 3 farklı Nokia telefonuna geleceği konusunda güven veriyor.

Tabii ki, 2020 hala üç ay uzakta bu yüzden diğer firmalar hala telefonlarına Android 10 Go Edition sürümünü ilk alacak firma olduğunu iddia edebilir. Yine de HMD Global, markasını gerçek Android severlere daha çekici hale getirerek, hepsinden daha iyisini yapacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder