İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

MIT, N95 Maskeleri Kadar Etkili Yeniden Kullanılabilir Kauçuk Bir Yüz Maskesi - bannygo.com

MIT, N95 Maskeleri Kadar Etkili Yeniden Kullanılabilir Kauçuk Bir Yüz Maskesi

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
499221 kişi okudu
5 1

Yeni bir yüz maskesi prototipi, imrenilen N95 yüz maskesine, aynı etkililik seviyesine sahip silikon kauçuktan yeniden kullanılabilir bir versiyon sunan tantalize edici bir alternatif sunuyor.

MIT Maske

Proje, MIT ve Brigham ve Kadın Hastanesi'ndeki araştırmacılardan geliyor ve bu maskenin birkaç fabrikada mevcut olan enjeksiyon kalıplama sistemleri kullanılarak yapılabileceğini açıklıyor.

Halk sağlığı yetkilileri, bu yıl ABD'de koronavirüs vakalarının artmasını bekliyor ve grip mevsimi ile birleştirildiğinde, sonuç çok daha trajik olabilir.

Hastaneler hala virüs partiküllerinin çoğunu filtreleyebilen ve aerosol haline getirme prosedürleri sırasında sağlık çalışanlarının güvende tutulmasına yardımcı olan N95 yüz maskeleri bulma sıkıntısıyla karşı karşıyadır.

N95 maskeleri teknik olarak tekrar kullanılamaz, ancak bazı şirketlerin bu maskeleri dezenfekte etmek için tasarlanan sistemleri ile FDA'dan EUA'lara işçilerin bunları birden fazla kez kullanması sağlandı. Daha iyi bir alternatif olarak görülen MIT, yeniden kullanım için tasarlanmış ve daha az atılabilir malzeme gerektiren bir alternatif olabilir.

Yeni N95 alternatifi silikon kauçuktan üretilmiştir ve geleneksel N95 tek kullanımlık maskenin malzemelerinin sadece bir kısmını gerektiren, çıkarılabilir N95 dereceli bir filtreye sahiptir.

MIT Maske

Araştırmacılar, maskelerini 18M tarzı N95 maskesi için 3M tarafından kullanılan şekle dayandırdılar. Bu yeniden kullanılabilir maskelerin iki N95 filtresi için yer vardır. Sonuç olarak, kullanıcılar normal N95 maskelerinden çok daha az malzeme atıyorlardı. Ağartıcıya daldırma veya alkolü ovalama, otoklavlama ve hatta bir fırın kullanma da dahil olmak üzere çoklu sterilizasyon seçenekleri kullanılabilir. Maskenin ikinci dayanıklılık ve rahatlık versiyonu halen geliştirilmektedir.

Gelişmeler oldukça aktaracağım.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder