İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

FIFA 22: Hakkında Bilmeniz Gerekenler [Yapay Zeka Güncellemeleri] - bannygo.com

FIFA 22: Hakkında Bilmeniz Gerekenler [Yapay Zeka Güncellemeleri]

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
339993 kişi okudu
5 1

FIFA 22 yaklaşıyor. Piyasadaki ana konsollar için lansmanın 1 Ekim'de planlandığını zaten biliyoruz. Ana haberlerden haberdar olmanız için popüler video oyununun tüm detaylarına bir göz atalım.

FIFA 22 oyun içi görseller

Önceki oyunlara kıyasla FIFA 22, konsolun saniyede 6 kat daha fazla karar işleme yeteneği sayesinde daha iyi bir Yapay Zeka'ya sahip.

Bu, üreticilerin daha karmaşık oyunlar yapmalarına olanak tanırken, kullanıcılar için de beklenen özelliklerin daha fazla olması anlamına gelir.

Yapay zekanın oyunu nasıl etkilediğini birkaç örnekle açıklayalım;

Örneğin; savunma oyuncularının yapay zekası, orta çizgide bulunan diğer oyuncularla taktiksel olarak hareket etmesini sağlamaya yöneliktir. Pratikte bu, yeni yapay zeka ile hareket eden oyuncuların sahada belirli bir formasyonu korumaya çalışacağı anlamına gelir. Buradaki amaç, top sizin alanınıza girdiğinde savunmanızın şutları engellemeye daha hazırlıklı olmasını sağlamakken, siz rakibin alanına girdiğinizde ise defans oyuncularınızın atağınıza katılmasını sağlamak.

Bu yeni taktiksel yapay zeka kullanımı ile, defans oyuncularınızın daha fazla gol attığını görebilirsiniz.

Fifa 22 | Fragmanı

Kaleciler ile ilgili olarak, daha insansı bir karar verme mekanizmasına sahip olacaklarını söyleyebiliriz. Bu yeni özellik ile kaleciler baskı altındayken artık daha farklı tepkiler verebilecek ve maçların dinamiklerinin çok fazla değişmesine neden olacak kişiliklere sahip olacaklar.

FIFA 22 oyun içi görseller

Topun fiziği de, yeni güncellemeler ile ele alındı. “Hız, Dönüş, Hava direnci, Zemin sürtünmesi ve yuvarlanma sürtünmesi” gibi ayarlanmış parametreler, her dokunuşun, şutun, pasın ve çalımların gerçek bir top gibi görünmesini ve hissedilmesini sağlıyor.

İngiliz Futbol Onur Listesi'nin bir üyesi olan Alex Scott, franchise tarihinde İngilizce konuşan ilk kadın yorumcu olarak FIFA 22'ye dahil edilecek.

"Sonunda FIFA ailesine katıldığım ve FIFA 22'nin yorumcusu olacağım haberini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. FIFA, futbol ve dünyanın dört bir yanındaki kadınlar ve kızlar için harika bir oyun. Aynı zamanda benim için hem kişisel hem de profesyonel olarak harika bir an” dedi.

Fifa 22 | Oynanış

Çeşitliliği teşvik etmek amacıyla EA, kullanıcıların FIFA 22'nin Pro Clubs modunda kadın olarak oynamasını kolaylaştıracak.Ayrıca, oyuncuların kendi tasarımlarına sahip futbolcuları yaratmalarına ve kontrol etmelerine izin veren çevrimiçi mod, artık kadın sporcular yaratmaya da izin veriyor. Beğeninize göre bir oyuncu tasarladıktan sonra onu profesyonel kulüplere götürebilir, maçlarda rekabet edebilirsiniz.

FIFA 22 oyun içi görseller

Hypermotion, gerçek oyunculardan toplanan gerçek performans verilerinden ve mocaptan “ilham alan” gerçek zamanlı olarak yeni animasyonlar yazan bir makine öğrenme algoritmasıdır. Bu amaçla EA, "benzeri görülmemiş miktarda yüksek kaliteli gerçek insan hareketi verisi" yakaladığını iddia etti.

Bu arada Hypermotion teknolojisi sadece yeni nesil konsollarda kullanılabilecek. Çünkü 8,7 milyon kare maç yakalama verisine dayanan oldukça gelişmiş bir sistem.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder