İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

KFC Tavuk Nugget'larını 3D Olarak Basmak İstiyor! - bannygo.com

KFC Tavuk Nugget'larını 3D olarak Basmak İstiyor!

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
498087 kişi okudu
5 1

KFC bilenler için teknolojiye hiç yabancı değildir, hatta çoğu zaman teknoloji haberlerinde adını duyarsınız, çoğunlukla; yaptıkları yada düşündükleri hileler ile ilgilidir yine de teknolojiye oldukça ilgili bu firma yeni bir şeyler denemek istiyor.

KFC 3D

Tavuk bazlı menüsü ile dünyada en iyi bilinen şirket konumundaki KFC, parmaklarını daha ciddi bir işe daldırıyor gibi görünüyor. Herhangi bir tavuk kıtlığı olması durumunda işlerini kurtarabilecek bir yedekleme planı üzerinde çalışan KFC, yeni planı ile tavuğun bi tık ötesine geçmeyi de hedefliyor.

Peki tam olarak ne üzerinde çalışıyor KFC?

Herhangi bir tavuk kıtlığı olması durumunda işlerini garantiye almak ve iyi bir rezerv sunabilmek için tavuk nugget menünüzü 3 boyutlu olarak basmaya çalışıyor.

Bu tam olarak ne anlama geliyor?

Evet, aklınıza ilk gelen fikir tam olarak doğru, artık tavuklarını 3D baskı olarak üretip sunmayı hedefliyor.

Resmi terim olarak 3D bioprinting olarak geçen bu kelime hali hazırda yenilebilir ikramları, çikolata ve şekerleme ile zaten ünlüydü. 3D baskının ilk günlerinde gördüğümüz gibi bu yeni bir şey değildir. Bununla birlikte, KFC’nin, rus şirketi 3D bioprinting Solutions ile ortaklığı da gelişen haberler arasında.

3D Bioprinting Solutions ile malzemeleri farklı şekillerde basmak için ısıtmanın nasıl olacağı üzerinde konuşan şirket, bununla birlikte ilk görevinin ötesine geçmeyi planlıyor.

Bu özel yöntem, tavuk etinin tadını ve dokusunu yeniden üretmek için tavuk hücrelerini ve bitki materyalini birleştiren sır sanatına benzeyen bir şey içerir. 3D Bioprinting teknoloji ve ekipmanı sunarken, KFC'nin katkısı, özellikle fast-food endüstrisinde bir simge haline getiren baharatların en gizli karışımı olacak.

Böyle bir sürecin ekonomik, çevresel ve etik faydaları azımsanamaz. Bu süreçte hiçbir tavuk zarar görmeyecek ve biyomeat orijinalde aynı besinleri ve mikro elementleri vaat ediyor, ancak hayvansal etin geleneksel tarım ve hayvan yetiştiriciliğinden aldığı katkı maddeleri olmadan. Hücrelerden et yetiştirmek, çevre üzerinde daha az etkiye sahiptir ve enerji tüketimini yarı yarıya azaltır.

Tabii ki, başarısı her iki şirketin gerçek anlaşmanın tadını ve hissini sadakatle yeniden yaratıp yaratamayacağına bağlı olacaktır. Moskova'daki müşteriler, nihai ürün, bu yılın sonbaharında hazır olduğunda ilk testi yapacaklar.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder