İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Intel'in Baş Mühendisi Murthy Renduchintala Şirketten Ayrılıyor - bannygo.com

Intel'in Baş Mühendisi Murthy Renduchintala Şirketten Ayrılıyor

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
491650 kişi okudu
5 1

Intel Baş Mühendis Murthy Renduchintala pazartesi günü bir basın bülteninde şirketten ayrılıyor.

Murthy Renduchintala

Değişiklik, Intel'in üretim sorunlarının yeni nesil yongalarının gecikmesine yol açtığını açıklamasının ardından geliyor. Haberler, Intel hisselerinin geçen hafta kazançlarını duyurduğunda keskin bir şekilde düşmesine neden oldu.

Qualcomm'da uzun süredir başkan olan Murthy, şirketin yonga endüstrisindeki egemenliğini geri kazanma teklifine öncülük etmek için 2015 yılında Intel'e katılmıştı.

Intel CEO'su Bob Swan, Intel kıdemli Anne Kelleher'in yonga devinin üretim operasyonlarının başkanı olarak atanması da dahil olmak üzere Intel liderlik ekibinde değişiklikler yaptığını duyurdu.

Ancak Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Intel'in baş mühendisi Murthy Renduchintala'nın yonga devinden ayrıldığını söyledi.

Değişiklik, Intel'in yeni nesil işlemcilerinin gecikmesine, Wall Street'i çarpıcı hale getirmesine ve stoklarının düşmesine neden olan üretim sıkıntılarından kaynaklanıyor.

12 yıldır Qualcomm başkanı olarak görev yapan yarı iletken endüstrisinin emektarı Murthy, Intel'e 2015 yılında katılmıştı. Intel'in hızla değişen bir pazarda rekabet gücünü yeniden kazanma teklifini yönlendirmesi beklenen şeyi oluşturan üç mühendislik yıldızından biriydi.

Diğer mühendislik yöneticileri Tesla'dan gelen ve Apple'ın emektarı olan Jim Keller ve rakip AMD'den katılan dünyanın önde gelen grafik yonga mühendislerinden Raja Koduri idi.

Intel geçen ay Keller'in ayrıldığını duyurdu. Ve geçen hafta Intel, yeni bir üretim sürecine geçişiyle ilgili sorun yaşadığını ve yeni nesil çiplerinde gecikmeye neden olduğunu söylediğinde Wall Street'i sersemletti.

Intel CEO'su Bob Swan, Murthy'in Renduchintala'nın sevdiği gibi 3 Ağustos'ta ayrılacağını ve Silikon Vadisi devinin liderlik ve mühendislik ekiplerinde büyük değişiklikler olduğunu açıkladı.

Bunlar arasında Intel'in emektarı Ann Kelleher'in şirketin üretim operasyonlarını yönetmesi için atanması da vardı. Koduri, Intel mimarisi, yazılımı ve grafik ekiplerini yönetmeye devam edecek.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder