İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Instagram Nihayet Üçüncü Taraf Uygulama Erişimini Yönetmene İzin Veriyor - bannygo.com

Instagram Nihayet Üçüncü Taraf Uygulama Erişimini Yönetmene İzin Veriyor

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
588446 kişi okudu
5 1

Instagram, bugün en popüler görüntü merkezli sosyal ağlardan biri ve belki de gizlilik skandallarının büyük oranda dokunmadığı tek Facebook markası (Oculus'un dışında) olmaya devam ediyor.

Instagram 3.Şahıs Erişimler

Bununla birlikte, Popülaritesi Facebook ile birlikte arttığı için her fırsatta kullanıcıların özel bilgilerini kullanmak isteyen bazı insanlar için de ana hedef haline gelmektedir. Bu tehlikeye rağmen, Instagram, bugün kullanıcıların geçmişte yetkilendirmiş olabilecekleri herhangi bir uygulamanın bağlantısını kesmelerine izin vermek için basit bir güncelleme yayınlıyor.

Bu ne yazık ki, Facebook için geçerli değil, ancak sınırlı API’lar üzerinden Instagram'nın sunduğu her şeye bağlanan üçüncü taraf uygulama ve servisler mevcut. Bu servisler arasında, masaüstünüzde Doğrudan mesajlaşma kullanmanıza izin veren uygulamalara mesaj bile yazdırabiliyordunuz.

Bu üçüncü taraf uygulama ve yazılımlar, doğal olarak hesap bilgilerinizin bazılarına erişmeyi ister, ancak yapmak istedikleri her şeyi yapamazlar, bu yüzden bilgilerinizi de Instagram yada Facebook’a nazaran daha az korur.

Bu devir değişiyor

Instagram 3.Şahıs Erişimler

Geçmişte, hesap bilgilerinize bir uygulama veya hizmet erişimi verdikten sonra, hemen hemen olan şey buydu. Ancak bugün Instagram, bir uygulamanın bu verilere erişimini kaldırmanıza izin veren bir düğmeyi açmaya başlıyor. Bu aynı zamanda Instagram'ın aslında hesabınıza hangi uygulamaların ve hizmetlerin bağlı olduğunu görmenize izin vereceği anlamına da geliyor.

Instagram, ayrıca bağlantıların yapılma ve kullanıcılara sunulma şeklini de değiştiriyor. Artık kullanıcılara, bu uygulamalara ve hizmetlere, onlarla bağlantı kurmayı kabul etmeleri konusunda ne tür bilgiler verecekleri konusunda bilgi verilecek.

Instagram 3.Şahıs Erişimler

Bunlar gizlilik ve güvenlik açısından ya hep ya hiç anahtarlardır ve Instagram'ın daha iyi ayarlanmış erişim ve kontrol sunabilmesi ne harika olurdu. Bu, uygulamaların ve kullanıcıların veri erişimini, hizmetin çalışması için gereken minimum seviyeye sınırlamasına izin verir. Bununla birlikte, bu güncelleme tabii ki bir anda Instagram’ı çok daha popüler bir sosyal medya haline getirmeyecektir.

Nasıl Kullanabilirim?

Instagram uygulamasını son versiyona güncelledikten sonra, ayarlar kısmından 3. Şahıs uygulamaların izinleri ve aktiflik seçeneğini göreceksiniz, buradan kolayca istediğiniz uygulamaya ait erişim izinlerini durdurabilir yada yeniden izin verebilirsiniz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder