İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

ICloud Yakında Yüz Kimliği Ve Dokunma Kimliği Ile Oturum Açmanıza İzin Verecek - bannygo.com

iCloud Yakında Yüz Kimliği ve Dokunma Kimliği ile Oturum Açmanıza İzin Verecek

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
622846 kişi okudu
5 5

Parolaların ölümü yaklaşıyor, en azından biyometri güvenliği için çalışan savunucuların söylemek istediği şey bu.

Apple ID ile Giriş

Tabii ki, Parola alanı kadar yaygın hale gelmesi biraz zaman alabilir, ancak her küçük adım bizi bu noktada gelişmek için daha da yakınlaştırıyor. Bir sonraki küçük adım, artık güçlü şifreler değil, daha güçlü parmaklar ve yüzler kullanarak iCloud.com'da daha güvenli ve daha rahat oturum açmanın yollarını test eden Apple'dan gelecek.

Bu, Apple hesaplarının korunmasında küçük ama önemli bir gelişmedir. App Store'da oturum açarken zaten Face ID veya Touch ID kullanabilirsiniz, ancak iCloud özellikle Web'de zayıf bir bağlantı olmaya devam ediyor. Şimdi, iOS ve macOS'un beta sürümlerini kullanarak iCloud.com'un beta sürümüne giderseniz, söz konusu yöntemleri kullanarak daha güvenli bir şekilde oturum açabilirsiniz.

Öncelikle, cihazınızın iOS 13, iPadOS 13 yada macOS Catalina’ın beta sürümünde olması gerekir. Sonra Safari kullanarak iCloud.com'a göz atmanız gerekir. Otomatik olarak beta sitesine yönlendirileceksiniz, ancak gerekirse URL’yi manuel olarak da girebilirsiniz.

Apple ID ile Giriş

Sayfa yüklendiğinde, yukarıda gösterildiği gibi Face ID veya Touch ID kullanarak giriş yapmanız istenecektir. Tabii ki, bu seçenek cihaza bağlıdır, çünkü Yüz Kimliği yalnızca son iPhone'larda ve iPad modellerinde kullanılabilir. Diğer cihazlar şimdilik Dokunmatik Kimlik için razı olmak zorunda kalacak.

Bu, şüphesiz Apple'ın geliştiricilerin bu yaz ön izlemesini yapabilecekleri Apple ile Giriş yapmanın bir parçası. Kesinlikle Apple'ın cihazları ve hizmetleri için giriş işlemini basitleştirirken, rakiplerinden de daha iyi güvenlik vaat ediyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder