İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Her Gün Dokunduğumuz En Pis Ve Kirli 10 Şey - bannygo.com

Her gün Dokunduğumuz En Pis ve Kirli 10 Şey

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
584907 kişi okudu
5 1

Korona virüsü, özellikle hijyen söz konusu olduğunda, yaşam tarzımızı yeniden düşünmeye zorluyor. Birçoğumuz sürekli olarak kapı kolları veya tuvalet koltuklarına karşı dikkatliyiz, ancak taşıdığımız ve neredeyse her zaman etkileşim kurduğumuz çok sayıda kirli yüzey var.  İşte onlardan bazıları

Yüzlerimize dokunduğumuzda veya birinin elini sıktığımızda bilmeden aktarılabilecek bol miktarda bakteri taşıyan bu şeylere bi göz gezdirelim.

Baştan anlaşalım, panik yaratmak için burada değilim sadece bu nesnelere dokunurken tekrar düşünmenizi sağlamak için burayım. Elbette hayat devam ediyor. Ancak bu yüzeyleri ara sıra silmek kimseye zarar vermez.

İşte dikkat etmeniz gereken bazı kirli eşyalar, şimdiden alkollü mendili hazırlayın.

Telefonlar

Telefonlar

Telefonları en çok ceplerimizde veya masalarda bırakıyoruz. Bazen, öksürmek ve yazmaya devam etmek için ağzımızı kapatırken bile kullanıyoruz. Hatta bazılarımız tuvalette bile kullanıyoruz, bu yüzden uzmanların cep telefonlarının tuvalet koltuğundan 10 kat daha kirli olduğunu söylediğini hatırlatayım.

Aslında, çalışmalar lise öğrencilerinin telefonlarında 17.000'den fazla bakteri gen kopyasının bulunabileceğini göstermiştir. Muhtemelen hastalanmayacak olsanız da, bunların sisteminize girme riskini almak istemezsiniz. Bu virüsler, bir kişi hastalanır ve başkalarına yayılırsa telefonlarla da yayılabilir.

Bu sorunu çözmenin kolay bir yolu, telefonunuzu banyodan uzak tutmaktır. Ellerinizi yıkıyorsunuz ama muhtemelen telefonunuzu değil. Telefonunuzun yüzeyini temizlemek içni alkollü mendiller kullanabilirsiniz- ayda birkaç kez bile yeterince iyidir.

Nakit Paralar

Nakit Paralar

Uzmanlar, bunların, grip hastalığının en büyük taşıyıcılarından biri olabileceğini düşünüyorlar. Nakit, bir kişiden diğerine sonsuz miktarda aktarılır, kendilerini cüzdanlara ve ceplere yerleştirir. Bu, daha az emici olan polimer noktalara kıyasla, bakteri büyümesi için rahat bir ev olan pamuk ve ketenden yapılmış ABD dolarları için daha da sorunludur.

Cüzdanınızdaki her parayı silmek biraz manyakça görünebilir, ancak arada bir cüzdanı temizlemek buna yardımcı olabilir. Dijital ödemeler ve mobil ödeme noktaları, madeni paralarla etkileşimi azalttığından sağlık yararları da vardır. Öncelik olarak bunları kullanmayı deneyin.

Klavyeler

Klavyeler

Klavyenizi en son ne zaman temizlediniz? Bütün gün klavyelerimizi yiyecekler, yüzlerimizdeki kiri, sümükleri ve her türlü pis maddeyi taşıyan parmaklarımızla yazarak geçiriyoruz. Muhtemelen klavyenize iyi bir temizlik yapma zamanı geldi.

Benim önerim, kablosunu pc’den çıkarmak ve gerçekten her köşesini tek tek temizlemek, her bir tuş arasında kir ve kırıntıların yakalanabileceği şeyleri de çıkarmak temizlik açısından daha iyi olacaktır.

Asansör düğmeleri

Asansör düğmeleri

Kapı tokmağı gibi, ortak alanlarda bu yüksek temas yüzeyleri düzenli olarak temizlenmelidir. Çünkü bu küçük düğmeler her gün onlarca kişi tarafından metal yüzeylerde saatlerce kalabilen bakteriler getiriyorlar.

Gözlük

Gözlük

Gözlüklerimiz, yüzümüzde tahriş edici bakteri kaynağı olabilecek ılık, nemli ortamlar sayesinde bakteriler için rahat bir evdir.

İyi haber, gözlüklerin temizlenmesi kolaydır. Lenslerinizi ve çerçevelerinizi temizlemek için bir damla bulaşık deterjanı içeren ılık su kullanılabilir.

Alkol de kullanabilirsiniz, ancak lenslerinizi buğulayıp temizlemek için nefesini kullanmadığınızdan emin olun.

Zaman zaman değiştirilmesi gereken burun pedlerini de temizlediğinizden emin olun.

Oyun Konsolları

Oyun Konsolları

Kötü adamlara sağlam bir tekme atmak yada yakın arkadaşınıza 3 gol birden atmak kola ve bir kase cips ile film izlemek kadar eğlenceli olabilir. Ancak bu oyun konsollarına olan aşkınız ne kadar büyükse taşıdığı bakteri miktarı da öyle. Oyun joystickleri, temas ettiği tüm kire, yiyeceklere ve mikroplara ev sahipliği yapar.

Bu oyun konsolları özellikle yoğun bir maç sırasında elimizden gelen ter nedeniyle bakteri büyümesine de eğilimlidir. Kesinlikle arada ıslak mendille hızlıca silin.

Ayakkabı

Ayakkabı

Ayakkabınız ne kadar yeni olursa olsun, iddia ediyorum bu listedeki en kirli eşyalardan biri hala ayakkabıdır. Her zaman yerle temas halinde olması bile, çok fazla açıklamaya ihtiyacı olmamasına sebep olarak gösterilebilir.

Bağcıklarınızı bağladıktan sonra ellerinizi yıkamak eminim güçlük olabilir. Hızlı bir çözüm, ellerinizi temizlemek için ön kapınıza bir şişe el dezenfektanı yerleştirmektir.

Son olarak, yurtdışında yaşayanlara özenip gerçekten bunları evde falan da giymeyin – hatta yatakta kesinlikle bunlarla uyumayın!

Direksiyon simitleri

Direksiyon simitleri

Bir çalışma, direksiyon simidi üzerinde inç başına 700'den fazla potansiyel olarak tehlikeli mikrop buldu. Aynı zamanda bir arabada temizlenmesi en kolay yüzeylerden de biridir, özellikle araçta yiyecek tüketiyorsanız veya terliyorsanız, genellikle endişe verici derecede pistir.

Diş fırçası tutucuları

Diş fırçası tutucuları

Diş fırçalarımızı sık sık değiştirirken, diş fırçası tutucuların sıklıkları göz ardı edilir. Diş fırçalarından damlayan su genellikle nemli ve gölgeli, küf ve bakteri büyümesi için mükemmel olan bu kapların altında tutulur. Diş fırçası tutucularınızı sık sık boşaltın ve içerisine bir damla bulaşık yıkama sıvısı koyarak çalkalayın.

Kulaklık

Kulaklık

Bu listedeki çoğu nesneye verdiğim örnekler sadece önlemdir. Panik yaratmak ya da korkunç bir şekilde bağırmanızı istemedim. Ama eğer gerçekten endişelenmeniz gerekiyorsa, mağazalardaki kulaklıkların içine bakmayı deneyin. Bu kötü şeyler koloni oluşturan küçük karıncaları bile barındırabilir ve kulak enfeksiyonları yada diğer hastalıklara yol açabilir.

Buradaki en iyi arkadaşınız, diğer nesnelerde olduğu gibi, güvenilir bir alkollü mendildir. Bir kürdan ayrıca kulaklıklarınızın ağına sıkışmış kulak kiri parçalarını çıkarmaya da yardımcı olabilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder