İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Araştırmacılar Farelere Küçük Araba Sürmeyi Öğretti - bannygo.com

Araştırmacılar Farelere Küçük Araba Sürmeyi Öğretti

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
591930 kişi okudu
5 1

Richmond Üniversitesi'nden Kelly Lambert adında bir araştırmacı, çocuk kitaplarının dışında imkânsız gibi görünen bir şey yaptı. Küçük bir araba sürmek için bir fare eğitti.

Fare Araba Kullanıyor

Lambert, davranışsal sinirbilimi profesörüdür ve takımı ile birlikte farelere araba sürmeyi bir şekilde öğretti.

Çalışma, bazı erkek sıçanları, etkileşime girebilecekleri ilginç nesneler içeren karmaşık, zenginleştirilmiş bir ortamda barındırıyordu. Bu ilginç ortamda sıçanlar küçük bir araba kullanmayı öğrendiler. Standart bir laboratuvar kafesine yerleştirilmiş sıçanların araba kullanmayı öğrenmesi ciddi açıdan zordu.

Ancak Lambert, sonuçların karmaşık bir ortamdaki farelerin daha fazla davranış esnekliği ve nöroplastisiteye sahip olduğu anlamına geldiğini söylüyor. Araştırmacılar araca ROV veya kemirgenle çalışan bir araç dediler. Farelere ileriye doğru sürüş yapmaları ve daha karmaşık seyir patikalarına yönlendirilmeleri zamanla öğretildi.

Standart konutlardaki farelere kıyasla, zenginleştirilmiş evdeki kemirgenler sürüş performansında daha güçlü bir öğrenme gösterdi ve ROV'a olan ilgi denemelerle devam etti. Ekip, dışkı analizi ile DHEA / CORT metabolit oranlarının, konut grubundan bağımsız olarak, sürüşün duygusal esneklik üreticilerini arttırdığını öne sürdüğünü tespit etti.

ROV'un bir videosunda, farelerin aracı muhafaza içindeki yiyeceğe doğru yönlendirdiği görülüyor. Araştırmacılar, araştırmanın, Parkinson ve depresyon gibi nörodejeneratif hastalıklar ve psikiyatrik hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olabileceğini söylüyorlar. Sıçanlar, yönünü kontrol etmek için ROV içindeki tellere gerçekten dokunuyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder