İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Google, Corona Virus Nedeniyle Evden Çalışanlara 2021 Yazına Kadar İzin Verdi! - bannygo.com

Google, Corona Virus Nedeniyle Evden Çalışanlara 2021 Yazına Kadar İzin Verdi!

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
493136 kişi okudu
5 1

Google, çalışanların evden çalışma politikasını Haziran 2021'e kadar genişletiyor.

Google CEO'su Sundar Pichai

Google daha önce çalışanların 6 Temmuz'da ofise döneceğini söylemişti ardından bu tarihi Eylül ayına kadar uzattıklarını açıkladı. Şimdi çalışanların bir yıl daha evde kalacağını söylüyor gibi görünüyor.

Dergi, Google CEO'su Sundar Pichai'nin kısmen veya tamamen uzak bir okul yılı ile karşı karşıya kalabilecek çocuklu çalışanlara yardımcı olma kararı aldığını bildirdi.

Diğer teknoloji şirketleri yeniden açılma tarihlerini 2021 sonbaharına veya 2021 başlarına kadar uzattı, ancak Google'ın büyük teknoloji şirketleri arasında ki konumu en sonuncusu gibi görünüyor. Ancak Twitter gibi bazı şirketler de çalışanlara sürekli evden çalışabileceklerini söyledi.

Şimdi konuyu biraz daha açalım;

Google, özetle çalışanlardan 2021 yazına kadar evden çalışmaya devam etmelerini istiyor.

Google Office

Google CEO'su Sundar Pichai, "Çalışanlara önceden planlama becerisi kazandırmak için, global gönüllü çalışmamızı 30 Haziran 2021 tarihine kadar ofiste olması gerekmeyen roller için ev çalışmayı uzatıyoruz."  Şeklinde açıklama yaptı. Devamında "Umarım bu, önümüzdeki 12 ay boyunca kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırarak işi dengelemek için ihtiyaç duyduğunuz esnekliği sağlayacaktır." Dedi.

Wall Street Journal'dan Rob Copeland , Google'ın ilk olarak Pazartesi günü erken saatlerde, 200.000 çalışanının ve sözleşmeli çalışanlarının neredeyse tamamı için ofise dönüş tarihini Temmuz 2021'e uattığını bildirdi.

Journal, Pichai'nin Google Leads olarak bilinen üst düzey yöneticiler arasındaki bir tartışma sonrasında yeniden açma süresini ileri itmeye karar verdiğini bildirdi. Journal'a göre Pichai, uzaktan derslerle bir öğretim yılı ile karşı karşıya kalabilecek çocuklu çalışanlara kısmen yardım etmek istedi.

Google, coronavirüs San Francisco Körfez Bölgesi'ni vururken ofislerini Mart ayında kapatmıştı. Şirket başlangıçta çalışanların 6 Temmuz'da geri dönmesini planladı, ancak koronavirüs Kaliforniya'da tekrar arttıkça - Google'ın bulunduğu konum yerine esas olarak Güney Kaliforniya'da olsa da - yeniden açma tarihini en az Eylül'e kadar uzadı.

Pichai, memurlarına çalışanlarında, Google çalışanlarının koşulların iyileştiği 42 ülkede "sağlam sağlık ve güvenlik protokolleri yürürlükte" olarak ofise döndüğünü söyledi.

Google

Google, ofislerin nasıl ve ne zaman yeniden açılacağına dair referans olacak çeşitli teknoloji şirketlerinden biridir. Microsoft, çalışanların en az Ekim ayına kadar evden çalışacağını, Amazon ise çalışanların Ocak ayına kadar uzaktan çalışacağını söyledi . Her iki şirket de, koronavirüs vakalarının hala yükselişte olduğu Seattle'da bulunuyor.

San Francisco merkezli Twitter, Mayıs ayında çalışanların istedikleri zaman evden çalışabileceklerini açıkladı. CEO Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde, bazı çalışanları Temmuz ayında ofise geri göndermiş gibi görünen Facebook için, tüm çalışanların yarısının büyük olasılıkla evden kalıcı olarak çalışacağını söyledi.

Çalışanlara 2020'nin geri kalanında evden çalışabileceklerini söyleyen Salesforce, diğer şirketlerin erişebileceği yeniden açmak için 21 sayfalık bir el kitabı oluşturdu. Planı, ofis içindeki bazı malzemelerin yeniden düşünülmesini, cam bölücülerin eklenmesini ve asansörlerde bile sosyal mesafeyi zorunlu kılmayı içeriyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder