İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Gaziantep'te Kılıçlı Suriyeli Savaşı - İki Grup Birbirine Girdi 1 Ölü 7 Yaralı - bannygo.com

Gaziantep'te Kılıçlı Suriyeli Savaşı - İki Grup Birbirine Girdi 1 Ölü 7 yaralı

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
613205 kişi okudu
5 1

Gaziantep’teki Suriyeli kavgası acı bitti, esnafın önündeki bıçaklı, kılıçlı kavgada 1 Ölü ve 7 Yaralı var. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Akıl almaz olay, Gaziantep’te yaşandı. İki farklı Suriyeli grup Gaziantep’te esnaf dükkânların önünde aniden birbirine girdi. Sıradan bir kavgadan farkı, bu sefer yumruk yumruğa değil, döner bıçakları, ustura, Kılıç ve demir sopalar kullanıldı. Özellikle belirtmek istiyorum KILIÇ.

Olay sırasında Abdurrahman Hüseyin, aldığı ağır bıçak ve kılıç darbeleriyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Suriyeliler Kavga Ediyor

1 Ölü ve 7 Yaralının bulunduğu kavganın tüm görüntüleri çevrede bulunan çeşitli güvenlik kameraları ile an ve an kaydedildi.

Kılıç, bıçak ve çeşitli kesici aletler kullanıldı

Olay tam olarak Özdemir Bey Caddesi üzerinde öğleden sonra meydana geldi. Önceden atışan iki Suriyeli gruptan biri daha sonra ellerine; kılıç, bıçak, ustura ve demir sopalar alarak olay yerine yeniden geldi. Karşı grupta bu kavgaya önceden hazır bir şekilde yine benzer kesici aletler ile karşılık verdi. Bir anda başlayan kavgada, birbirlerine bu kesici aletler ile vuran Suriyeliler, kavga esnasında çeşitli iş yerlerine de zarar verdi. Videodaki görüntülerde bir giyim mağazasının önünde bulunan demir askılığı da parçalayarak fırlatmaya çalışan bazı kişiler olduğu görülüyor.

Suriyeliler Kavga Ediyor

Kavga Sonrası bıçak ve çeşitli kesici aletler ile ağır yaralanan Abdurrahman Hüseyin yine arkadaşları tarafından Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Fakat Abdurrahman Hüseyin ağır yaralara dayanamayıp orada can verdi. Aynı hastane de bulunan diğer yedi yaralıdan ikisinin ise hala hayati tehlikesi olduğu konuşuluyor.

Suriyeli Kavga

Polis olayı anlamak için soruşturma başlattı

Kavga anını net şekilde çeken bazı kameralardaki videoları da inceleyen polis ekipleri olayı daha net anlamak, kavgaya karışanları belirlemek ve yakalamak için soruşturma başlattı.

Polis - Suriyeli

Editör Yorumu

Bu kavganın sıradan bir kavga olup olmadığını bilmiyorum, fakat bir planın parçası olabileceğine daha çok inanıyorum. Videoda dikkat ederseniz, kavga sonrası bazı Türk vatandaşlar olay yerine geliyor fakat karşılarında bulunan 2 Suriyeli hala çeşitli bıçak ve kılıçlar taşıdığından vatandaşlar aniden geri kaçıyor.

Türkiye neden kendi ülkesindeki sorunları halletmeden Suriye’de onlar için savaşıyor? şeklinde düşünenleriniz olabilir.  Ama bu zorunlu bir işlem, biz aslında Suriye için değil, kendimiz için savaşıyoruz. Azez-Cerablus bölgelerini kapsayan 98 kilometrelik bir alanı güvenli bölge olarak tutmalıyız ki sınırlarımız da yarın bir problem oluşmasın. Çünkü asıl büyük resimde ki plan bu şekilde.

Ancak neden Suriyelilere kucak açıp bu milleti vatanımıza aldık?

Sanıyorum ki Türkiye’nin %90’ı bu Suriyeli vatandaşları istemiyor. Fakat din odaklı yürütülen politikamızda, din kardeşi olarak saydığımız bu Suriyelilere bir şekilde kucak açtık. Maalesef de devam ediyor. İçişleri bakanı Sn. Soylu’nun yaptığı açıklamalarda 6 ay daha süre istediği sonrasında yavaş yavaş Suriyelileri gönderecekleri iletiliyor. Ancak zaten bu Suriyeliler buraya geleli uzun zaman oldu neden ekstra bir 6 Ay’a daha ihtiyaç var anlayamıyorum.

Sonuç olarak bu Suriyeli milletin zaten İstanbul gibi popüler alanlarda çok fazla bu tarz eylem yaptığını göremezsiniz. Çünkü güçleri burada oturmaya yetmiyor. Fakat yine nasıl bilmiyorum ancak binlerce Suriyeli bir şekilde İstanbul’da oturup kira ödeyebiliyor. Odak noktamızı kaçırmamak adına, Filistin ve İsrail arasında ki evcilik oyunlarını da hatırlamanızı tavsiye eder ve yakın zamanda Antep, Kilis, Hatay, Mersin, Urfa vb. yerlerin de bu şekilde oyuncak malzemesi olmamasını temenni ederim.

Akıllardaki bir diğer soru, madem kavga edebiliyor, birbirlerini kesip öldürebiliyorlar, neden hala Türkiye’deler.

Bu olayı zaten anlamak mümkün değil, madem bu halkı korumak ve sahip çıkmak için bir yola giriştik, neden sadece kadınları, yaşlıları ve çocukları almadık. Nasıl oldu da bu genç diri, çevik, kavgaya meraklı millet Türkiye’ye sığınmacı olarak girebildi.

Allah sonumuzu hayır etsin diyerek cümleleri burada noktalıyorum.

Yorumlarda görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Bunların 7 sini de gönderirsek kalır 3.5 milyon daha suriyeli güzel güzel bitmiş neredeyse aS:D

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    korkusuzlar resmen, alın hemen suriyeye gönderin destek versinler burada harcanıyorlar

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla