İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Fotoğraf Ve QR Dışında, Telefon Kamera Programları Ile Yapabileceğiniz Her şey - bannygo.com

Fotoğraf ve QR dışında, Telefon Kamera Programları ile Yapabileceğiniz Her şey

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
203608 kişi okudu
5 1

Akıllı telefonlardaki kameralar piyasaya çıktığından bu yana dünyayı kasıp kavurmuştur. Nitekim dünya çapında çekilen tüm fotoğrafların %91’inin cep telefonlarından geldiği ve geleneksel kameraların artık daha niş bir profile indirgendiği görülmektedir.

Telefon Kamera Programları

Bu büyüme o kadar durdurulamaz ki, sürekli gelişen cep telefonu kameralarının 2023’te dünyadaki toplam fotoğrafların %93’ünü oluşturması bekleniyor.

Ama, cep telefonu kameraları yalnızca fotoğraf çekmek için mi kullanılıyor?

Gelişen işlemci gücü ve cihazların algoritmaları sayesinde cep telefonu kameraları, gerçekten belki de bazılarını bilmediğiniz birçok işlev sunar.

Restoranlarda QR Kod ile Sipariş verin

Pandemi sonunda o sırada fark edilmeyen pratik bir buluşu birçok restoran ve kafe uygulamaya geçirdi. Bu benzersiz kombinasyonlu bir URL adresine erişim sağlayan çeşitli QR kodları idi.

İşletmeler bunu, restoran menülerini saklamak ve elektronik cihazları güvenli bir şekilde etkinleştirmek için yayın olarak kullandılar.

Bir QR taramak, muhtemelen mobil kameranın dışında en popüler kullanımdır. Kullanımı zaten o kadar yaygın ki, çoğu durumda üçüncü taraf uygulamalarını bile kullanmaya gerek yok. Sadece mobil kamerayı açın ve QR kodu okutun. İşte hepsi bu kadar!

Ürün incelemelerine bakın ve fiyatları karşılaştırın

Bir ürün arayışında iseniz, ürün incelemelerini, özelliklerini görmek ve diğer markalara, sitelere göre fiyatlarını kıyaslamak oldukça işinize yarayacaktır. Amazon mobil uygulamasına, bir ürünü tanımlamak ve diğer satıcılar ile karşılaştırmak için kamera ve yapay zekanın optiklerini kullanan bir düğme sağladı.

Fikir oldukça basit: satın almak istediğiniz bir ürün buluyorsunuz ve özelliklerini diğer incelemelerle birlikte görüntülemesi için bu bir butona basıyorsunuz.

Gıda ve kozmetik bileşenlerini QR kod ile kontrol edin

Aranan şey, gıdanın besin bileşenlerini bilmek olduğunda, Yuka gibi bazı uygulamalar, kamera ve barkod aracılığıyla ürün bileşenlerinden oluşan devasa bir veritabanına erişim sağlayarak neyin sağlıklı (ya da değil) olduğuna dair bir ölçek sunar.

Nesnelerin ve odaların boyutlarını ölçün

Artırılmış gerçekliğin popüler olmasından sonra, cep telefon kamera programlarının kullanımı da inanılmaz derecede arttı. Uzun bir dönem boyunca en kullanışlı işlevlerden biri, evdeki nesneleri ve odaları şaşırtıcı bir hassasiyetle ölçme yeteneği oldu. Android’de bu amaç için kullanılan en popüler uygulama adı: “AR Ruler” oldu. (Google'ın ARCore teknolojisini destekleyen tüm cep telefonlarında çalışır. 

AR Ruler: bir mezura ile aynı işlevleri, yalnızca cep telefonunun kamerasını kullanarak yerine getirir. sadece bir nesnenin bir ucunu ve diğerini işaretleyin, böylece uygulama boyutunu bildirir.

Tüm işletim sistemleri için uygulama mağazalarında birçok üçüncü taraf çözümü olmasına rağmen, iPhone'lar aynı amaç için zaten kendi içinde bulunan “Measures” uygulamasına sahiptir.

Büyüteç gibi davran (görüntüyü büyütün)

Yıllar geçtikçe gözlük kullanımından kaçınmak giderek zorlaşıyor ve bu nedenle bazı metinleri okumak imkansız hale geliyor (örneğin bir ürünün şişesindeki basılı bileşenleri düşünün). Bunu yapmak için bir büyüteç kullanmak sorunu çözer ve cep telefonuyla tam olarak yapılabilecek şey budur: görüntüyü büyütmek için kamera lensini kullanın. Android için “ücretsiz Büyüteç uygulaması” bu görevi yerine getirir ve hatta içeriği daha da iyi görselleştirmek için flaş ışığını kullanmanıza izin verir . İPhone, kendi adına, bu süreci yerel olarak entegre ederek basitleştirdi : 'büyüteç' işlevini etkinleştirmek için yan düğmeye üç kez basmanız yeterlidir.

Kayıp bir evcil hayvanı bulun

Evcil hayvanı olan herkes, onları kaybetmenin ne kadar travmatik olduğunu bilir. Ama neyse ki, bazı teknolojiler onların yerini kolayca bulmanıza izin verir. “Tractive” gibi cihazların bağımsız veri modülleri vardır ve sürekli olarak uydu bağlantısından takip işlevi sunar. Bununla birlikte, en kullanışlı kısım, artırılmış gerçekliğin kullanımı ile birlikte gelir. Köpeğinizi kaybettiğinizi ve uygulamanın onu bir ormanda gösterdiğini düşünün. 

  • Oraya ulaştığınızda köpeğinizin konumunu tam olarak nasıl bilebilirsiniz?

Bu uygulama, mobil kamerayı kullanarak birkaç metrelik doğrulukla evcil hayvanınızın yerini belirlemenizi sağlar.

Belgeleri dijitalleştirin

Birçok sebepten belgelerinizi dijital ortama yüklemeniz gerekebilir. Ancak bu belgeler sadece yazılı olarak bulunuyorsa, bunları klavye ile yazmak yorucu bir işlemdir. Hele ki, onlarca, yüzlerce belgeden bahsediyorsak, bu oldukça ölümcüldür. Ancak belgelerin sadece fotoğrafını çekerek onları taramanıza izin veren birçok uygulama vardır. Hem Google hem de Dropbox, bu olanağı çeşitli uygulamalardan daha mükemmel sonuçlarla sunar. Mobil kamerayı doğrultun ve yazılımın tarama yapmasına izin verin. İşte hepsi bu kadar.

QR kod

Mobil ekrandan takım yıldızlarını görün

Astronomi sevenler şanslı: Artırılmış gerçeklik, takım yıldızlarını aramak için gökyüzünü net ve anlaşılır bir şekilde keşfetmemizi sağlar. Çeşitli telefon kamera programları ile bu işlem oldukça basittir: kamera doğrultulur ve yazılım, merceğin kaydettiği yön ile ilgili içerik sunar. Bu şekilde, gece gökyüzündeki yıldızlar ve diğer şekillerin yanı sıra gezegenlerin ve takım yıldızlarının (kullanıcının konumu dikkate alınarak) tam konumu gözlemlenebilir. 

Yıldızların gözlemlenmesine izin veren birçok uygulama var, ancak Terminal Eleven ve Sky View, her iki platformda da en değerli ve en çok indirilenler arasında.

Nesneleri ve bitkileri tanımlayın

Bu ne tür bir ağaç? Ve o hangi tür bir bitki? Yada bu hangi araba modeli? Bunlar, cep telefonu kullanılarak birkaç saniye içinde cevaplanabilecek sorulardır. Google'ın algoritmasının gücü, lensinin önündeki hemen hemen her şeyi tanımlayan ve hem iPhone hem de Android'de kullanılabilen bir İsviçre çakısı gibi olan çok yönlü “Lens Uygulaması” ile bir kez daha hayat kurtarmaya geliyor. Apple, Görsel Arama ile kendi algoritmasını oluşturdu, ancak Google'ın önerdiği çözümden çok daha küçük bir kapsamda.

Metinleri çevirin (hatta anlık kopyalayın)

Halihazırda yazılı metinleri basılı bir belgeye kopyalamak için düzenli olarak çok zaman harcıyor musunuz? Öyleyse, harika haber şu ki, Lens sayesinde bir kez daha cep telefonu bunu sizin için yapacak. Kamerayı söz konusu metne doğrultup "Metin" düğmesine bastığınızda, sistem görüntüde bulunan karakterleri tanıyacaktır ve daha da ilginç olanı, panoya kopyalanabilmeleridir. Aynı şekilde “Çevir” butonuna basılırsa sistem görselin içerdiği metni kullanıcının diline çevirecektir.

Kameranın flaşıyla bildirim alın

Cep telefonunun fotoğraf sisteminden kopmuyoruz ama objektiften biraz uzaklaşıyoruz. Bu vesileyle, gerçekten yararlı bir şeyden bahsetmek gerekirse: flaşın yanıp sönmesini sağlamak için ekranda titreşim veya uyarıya ek olarak değişik bir bildirim yapılandırın. Bu tür bir uyarı, özellikle cep telefonu sessizde ve masanın üzerindeyse yani fark edilmeme durumu varsa oldukça kurtarıcı olabilir.

Android'de etkinleştirmek için 

  • Ayarlar
  • Bildirimler
  • Diğer ayarlar'a

gidin ve son olarak, sürüm destekliyorsa “bildirimler için LED flaşı kullanın”; aksi takdirde ücretsiz bir üçüncü taraf uygulaması da kullanılabilir. iPhone kullanıcıları bu bildirimi 

  • Ayarlar
  • Erişilebilirlik
  • Görsel-İşitsel
  • Yanıp Sönen LED Ayarları

bölümünde bulacaklardır.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder