İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Erkekler Neden Sabah Ereksiyon Halinde Uyanırlar? - bannygo.com

Erkekler Neden Sabah Ereksiyon Halinde Uyanırlar?

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
537503 kişi okudu
5 1

Erkeklerin yıllardan beri gelen sabah ereksiyonları, bazen başlarına bela bazen de mutlu bir uyanışa sebebiyet verebiliyor. Evet! birçok kişi bunun gece görülen birtakım rüyaların etkisi olduğunu düşünebilir ancak diğer bazı değişkenlerin olduğunu da unutmamak lazım.

Sabah Ereksiyonu

Uzmanlar, sabah ereksiyonu olan kişinin durumunu, gece boyunca yaşanan birtakım olayların sonucu olarak yorumlar. Öncelikle konuyu kısaca özetleyelim ve neden olduğuna yönelik hızlıca bir göz atalım.

Sabah Ereksiyonu Nedir?

Bir erkeğin hayatı boyunca yaşadığı ve bazı sabahlar gözünü açtığında penisinde meydana gelen sertleşme ve bununla bir süre baş etme süreci olarak tanımlanabilir. Uzmanlar bu sürecin sağlıklı ve normal bir insanda vücudun verdiği fizyolojik tepki olarak algılandığını ve bir dizi erekte sürecinin sonucu olduğunu belirtiyor.

Peki buna meydan olan başlıca sebepler nelerdir?

Dolu İdrar Torbası ile Uyumak

Sabah saatlerinde uyandığınızda penisinizi sertleşmiş bir halde görmek kesinlikle bir sağlık sorunu değildir ancak bu bazı zamanlar erkeğin uyku sırasında ürinasyonunu engellediği için (idrar atmayı) fiziksel bir fayda olarak ta yorumlanabilir.

Yatmadan önce içilen sıvılar gece boyunca idrar birikmesine hatta idrar torbasının dolmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla penis uykuda bu sıvı atımını engellemek için üretraya baskı yapar ve penis yolunu tıkamaya çalışır. Bunun sonucunda penis uyarıldığı için sertleşir ve uzun süre bir atılım yapmadığında da bu şekilde bekler. Bazı durumlarda idrar torbasının kişiye verdiği ağrı ve türevi sonrası kişiyi derin uykusundan bile uyandırıp tuvalete götürebilir. Bu yüzden eğer yüz üstü bir şekilde uyuyorsanız bu dolu bir idrar torbasına çok daha fazla baskı yapacak ve sizi uyandırmaya kadar gidecektir.

Uyku sırasında oluşan aktiviteler

İnsanlar bahsetmeyi çok sevmese de sabah saatlerinde uyanmadan biraz önce gördüğünüz o gizemli ve heyecanlı rüyalar penisinizi uyarıyor olabilir. Çoğu zaman bu geç saatlerde olur ve meni atımı ile sonuçlandığından sabah saatlerinde sertleşmiş bir penis ile uyanmazsınız. Ancak bu rüyalar uyanma saatinize yakın bir zamanda görülür ve belirli bir noktasında heyecandan uyanırsanız, penisiniz gerekli atılımı yapamadığı için ereksiyon halinde sizinle birlikte uyanmış olur.

Peki bu rüyalar sandığınız kadar uzun mu? Tabii ki hayır! Bilim insanları en uzun rüyanın 14 saniye sürdüğünü belirtiyor. Zaman kavramının biraz farklı olduğunu düşünürsek, bu gerçekten de şaşırtıcı gelebilir.

Düşünsenize! Shakira ile güzel bir akşam yemeği yedikten sonra, birkaç saat dans etmeniz, sonrasında eve gidip bir şeyler içtikten sonra o mutlu gece uykusu, nasıl olur da tüm bunlar 14 saniyeye sığar?

Bunu bir başka konuda inceleyelim, ancak şu an için bilim insanlarına güvenmekte fayda var.

Penis ereksiyonu konumuza geri dönecek olursak?

Eğer böyle bir sorununuz yoksa kötü bir şey mi dir?

Geçmiş yıllarda yapılan bazı çalışmalarda sabah ereksiyonunun genç ve yaşlı insanlara göre farklılık gösterdiğiyle ilgili kesin bir bulguya erişilememiş ancak yaşlandıkça penis ereksiyon süresinin uzunluğunun ve sertlik oranının değiştiğini gözlemlemişler. Bu sebeple sabah ereksiyonuna sahip olmamanız, penisinizde bir sorun olduğunu göstermez. Yine de sağlıklı bir birey olarak yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder