İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Elektronik Sigara Yüzünden İlk Ölüm Gerçekleşti - bannygo.com

Elektronik Sigara Yüzünden İlk Ölüm Gerçekleşti

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
614542 kişi okudu
5 1

ABD'de meydana gelen bir olayda bir kişinin elektronik sigara kullanımının sonucunda solunum hastalığı geçirmesi ile kişinin ölümü gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletlerinde meydana gelen ölümle sonuçlanan bu olayda elektronik sigara yüzünden ölen ilk insan olarak tarihe geçmiş bulunuyor.

Elektronik sigara kullanımı ülkemizde yasak olmasına rağmen kullanıcı sayısı bakımından bir hayli fazla ve dünya çapında ise oldukça popüler. Normal sigara ile sürekli  kıyaslanan bu cihazların ABD’de gizemli solunum hastalığının kaynağı olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD toprakları içinde elektronik sigara yüzünden bir kişi hayatını kaybetti. İllionis salgın hastalıklar enstitüsünde görev yapan Doktor Jennifer Hayden'in söylediklerine ve yaptığı açıklamada, hastanın elektronik sigara kullanımı sonrası belirlenemeyen bir hastalığın oluşması nedeniyle tedavi altına alındığını söyledi.

elektronik sigara

Konu ile ilgili ABD’li yetkililer yaptığı araştırmada elektronik sigara kullanımı ile ne olduğu belirlenemeyen  bir akciğer hastalığının arasında bir bağ olduğunu düşünüyor. 22 eyalette araştırılan 194 vaka olduğunu açıklayan CDC, meydana gelen vakaların çoğunda ise esrarın etken maddesi olan THC’nin sıvı halde elektronik sigarada da içildiğini açıkladı.gerçekleşen olaylar 28 Haziran-20 Ağustos arasındaki dönemde rapor edildi.

Elektronik sigara kullanımı yüzünden bir kişi öldü

CDC yöneticisi Robert Redfield, yapmış olduğu açıklamada  "Elektronik sigara kullananlarda görülen akciğer hastalığı salgınında bir kişinin öldüğünü duymaktan üzüntü duyduk" demesi ile bu ölümün elektronik sigarayla ilişkilendirilen sağlık risklerine yönelik düşüncelerini de sağlamlaştırdığını ifade etmiş oldu. Doktorların henüz bilinmeyen bu gizemli hastalık ile ilgili olarak şu zamana kadar elde ettikleri veriler ışığında rahatsızlık ile ilgili bir mikrop ve ya bakterinin ilgisi bulunmamakta. Araştırmada Tüm hastalar THC aldıklarını kabul ederken hastalığın bulaşıcı olmadığı ifade ediliyor.

elektronik sigara

Amerikan Elektronik Sigara Birliği Başkanı olan  Gregory Conley, hastalık hakkında yapığı açıklamada nikotin ile değil esrar ve diğer uyuşturucular yüzünden meydana geldiğine inandığını dile getirdi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA’dan Mitch Zeller ise soruşturmanın başında olduklarını ve gerçekleri kamuoyuna açıklamaya çalıştıklarını söyledi. Elektronik sigara ile ilgili tüm tartışmalar uzun süredir devam ediyordu doğrusu. Size vereceğimiz en güzel tavsiye bu şeye hiç başlamamak, ama başladıysak sigarayı tamamen bırakmak vereceğimiz en doğru karar olacaktır.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder