İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Covid-19 Aşısı Olan 65 Yaş Üstü Yaşlıların Hastaneye Yatırılma Oranlarında Ciddi Düşüş! - bannygo.com

Covid-19 Aşısı Olan 65 Yaş Üstü Yaşlıların Hastaneye Yatırılma Oranlarında Ciddi Düşüş!

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
391270 kişi okudu
5 5

Tam olarak aşılanmış 65 yaş ve üstü yetişkinlerin COVID-19 ile hastaneye yatırılma olasılığının yüzde 94 daha düşük olduğunu tespit eden yeni bir CDC değerlendirmesi yayınlandı.

CDC değerlendirmesi Covid

CDC, ABD'de yetkili ve tavsiye edilen Pfizer-BioNTech ve Moderna'dan mRNA COVID-19 aşılarının 65 yaş ve üstü yetişkinler arasında COVID-19 ile ilgili hastaneye yatışlara karşı koruma sağladığını söylüyor.

CDC bulguları, 65 yaş üstü 2 doz Covid-19 aşısı ile aşılanmış kişiler ile aynı yaşta aşılanmamış kişilerin hastaneye kaldırılma oranının %94 olduğunu, kısmen aşılanmış (tek doz) 65 yaş üstü popülasyonun, aşılanmamış kişilere oranının ise %64 olduğunu gösteriyor.

Bulguya katılan insanların, ilk aşı dozundan 1 ay sonra 2. doz  aşıyı oldukları düşünülmektedir.

Bunlar, ABD'de yayınlanan ve mRNA aşılarının ciddi COVID-19 hastalığını önleyebileceğini gösteren klinik çalışma verilerini doğrulayan ilk gerçek dünya bulgularıdır.

CDC, bulguların 65 yaş ve üstü vatandaşlar arasında aşılama önerisine destek sağladığını söylüyor. CDC direktörü Rochelle P. Walensky, bulguların tamamen aşılanmış 65 yaş ve üzerindeki kişilerin üçte ikisi için cesaret verici ve hoş bir haber olduğunu söyledi.

Walensky, COVID-19 aşılarının oldukça etkili olduğunu ve gerçek dünyadaki bulguların klinik çalışmalarda görülen faydaları doğruladığını ve en savunmasız nüfus arasında hastaneye yatmayı önlediğini söyledi. Müdür ayrıca, aşılama çabaları genişlemeye devam ederken bulguların ülke çapındaki topluluklar ve hastaneler için de umut verici olduğunu belirtti.

Covid-19 Aşı durumu

CDC'ye göre, etkili aşılar, COVID-19 hastalarının, diğer hastalıklardan muzdarip kişilerin tedavi edilmesini engelleyerek sağlık sistemini bunaltmayacağı anlamına da geliyor. Yani farklı bir hastalığınız var, ve bundan da tedavi görüyorsanız, covid-19 aşısı olmak bu tedavinizi etkilemeyecektir. Farklı hastalıklara göre çeşitlilik gösterebilir.

CDC değerlendirmesi, 14 eyaletteki 24 hastaneyi kapsayan iki ABD hastane ağındaki hastanelere yatışları inceledi. Aşı etkinliği, COVID'ye neden olan virüs için pozitif test yapan hastanede yatan kişiler arasında COVID-19 aşılama olasılıkları karşılaştırılarak değerlendirildi. Değerlendirmede 417 katılımcı, 187 vaka hastası ve 230 kontrol vardı ve hastaların yaklaşık yarısı 75 yaşın üzerindeydi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder