İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Çin, Zhurong Gezgini Tarafından Çekilen Mars'ın Yeni Görüntülerini Yayınladı! - bannygo.com

Çin, Zhurong Gezgini Tarafından Çekilen Mars'ın Yeni Görüntülerini Yayınladı!

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
378349 kişi okudu
5 1

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) , geçen ay Salı günü inen gezgini Zhurong tarafından çekilen Mars yüzeyinin ilk toplu görüntülerini geçtiğimiz Cuma günü yayınladı. Devlet medyası bunu misyonun "tam başarısının" bir işareti olarak selamladı.

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) Zhurong Mars

Uzay ajansı yaptığı açıklamada, yüksek çözünürlüklü fotoğrafların Pekin'deki özel bir tören sırasında açıldığını ve "Çin'in ilk Marslı keşif görevinin tam başarısını" işaret ettiğini söyledi.

Adını Çin mitolojisindeki bir ateş tanrısından alan Zhurong gezgini, 15 Mayıs'ta Mars'ın Utopia Planitia bölgesine indi . Bu, Çin'in ilk Mars görevi!

Bu görevle birlikte Mars gezegenine keşif aracı indiren ikinci ülke olarakta tarih geçiyorlar.

Anlık görüntülerden birinde, Zhurong gezici ve görevin iniş platformu, gezegenin kayalık ve kırmızımsı arazisinin ortasında Çin bayrağını taşıyor gibi görünüyor.

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) Zhurong Mars

Gezici kamera ile çekilen iniş alanının panoramik bir görüntüsü, Mars'ın o bölgedeki yüzeyinin , farklı boyutlarda dağılmış kayalarla nispeten düz göründüğünü gösteriyor. Daha uzakta bazı kum tepelerini de görebilirsiniz.

Diğer fotoğraflarda, güç sağlayan güneş panelleri ve iletişim sistemleri gibi gezici bileşenlerinden bazılarını görebilirsiniz.

Diğer fotoğraflarda, güç sağlayan güneş panelleri ve iletişim sistemleri gibi gezici bileşenlerinden bazılarını görebilirsiniz.

Zhurong, şu anda Mars'ta dolaşan NASA'nın Perseverance'ı kadar teknolojik olarak gelişmiş olmasa da, varlığı Çin'in uzay yeteneklerinin ABD'ninkilere yetiştiğine dair açık bir sinyal gönderiyor.

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) Zhurong Mars

Çinli astronotlar uzun süredir Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dışlandı ve ülkenin amaçlarından biri de kendi uzay istasyonunu inşa etmek. Hatta Nisan ayında bu hedefe bir adım daha yaklaşarak planlanan tesisin ilk modülü başarıyla devreye alındı.

Bir yörünge aracı, bir iniş pisti ve geziciden oluşan Tianwen-1 görevi, geçen yıl Temmuz ayında başlatıldı. İniş aracı, kuzey yarımkürede bulunan geniş bir ova olan Utopia Planizia'nın güney kesiminde 15 Mayıs'ta kızıl gezegenin yüzeyine ulaştı.

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) Zhurong Mars

Çekirdek modül şu anda Çin tarafından geliştirilen en büyük uzay aracıdır. Ancak istasyonun, farklı zamanlarda başlatılan birkaç modülden birleştirilmesi gerekecek; Çin devlet medyasına göre, istasyon 2022'nin sonuna kadar tamamen faaliyete geçebilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder